< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Kameroen

Afrika in een notendop

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Afrika

Route daagse groepsrondreis Kameroen

Kameroen ligt op een belangrijk kruispunt in Afrika. Hier ontmoeten het noorden en het zuiden elkaar; de droge Sahel en het groene regenwoud; de nomadische woestijnvolkeren en de gesettlede rivierstammen. Op dit kruispunt bieden we een gevarieerde reis met wandelingen door hooglanden, een safari’s, kleurrijke markten, maskerdansen en een bezoek aan de sultan van Foumban. Kameroen is ongerept en met recht “Afrika in een notendop”.

Kameroen biedt alles wat je in Afrika kunt vinden: een diversiteit aan landschappen, veel verschillende volkeren en een overweldigende natuur. Het toerisme in Kameroen staat echter nog in de kinderschoenen, dus een flexibele instelling is wel vereist.We overnachten veelal in hotels, soms ook in eenvoudige bungalows waar niet altijd warm water is en de voorzieningen minimaal zijn. Ook kamperen we enkele dagen; geen betere manier om de nationale parken te ervaren.Tijdens de reis hebben we in het noorden en in het zuiden een eigen bus en tussendoor maken we gebruik van de nachttrein. De wegen in het noorden van Kameroen zijn in 'niet al te beste staat', waardoor de reistijd dikwijls langer is dan de kaart je doet denken. Zwart lavastrand en tropisch woud Het hoogste punt van Kameroen is Mount Cameroon ofwel ‘De Berg der Grootheid’, zoals deze vulkaan in de lokale taal wordt genoemd. Met 4095 meter hoogte torent de vulkaan hoog boven het landschap uit. Door vulkaanuitbarstingen in de loop der eeuwen is er op de uitlopers van de vulkaan een bijzonder vruchtbare bodem ontstaan, waarop een tropisch woud is gaan groeien. De zwarte lavastranden bij Limbe zijn tegelijk uniek, bijzonder en ontspannen om daar een middagje te ontspannen. Foumban en Bafut: Bijzondere koninkrijken en eeuwenoude steden Kameroen kent een rijke geschiedenis van koninkrijken en oude steden. In de 15e eeuw werd temidden van de glooiende groene heuvel van Foumban een indrukwekkende paleis gebouwd: het koninkrijk van de Bamoun was geboren. In Bafut bezoeken we de chefferie (ministaatje van vóór de kolonisatie) van het Tikat koninkrijk. Verrassende natuurgebieden in Kameroen Kameroen kent een enorme diversiteit aan landschappen en prachtige natuurgebieden. In het Korup National Park maken we een wandeltocht door het tropisch woud, kamperen we en zien we wellicht zeldzame olifanten lopen. In het Waza National Park gaan we op safari en bij Rhumsiki maken we wandelingen door een spectaculair vulkaanlandschap met grillige rotspartijen.

Groepsrondreis Kameroen

Niet boekbaar

Naar boven