< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Tijdens de reis maken we gebruik van diverse accommodaties waaronder traditionele boekaroes (ronde bungalows), hotels en brengen eenmaal de nacht door in de nachttrein tussen Yaoundé en Ngaoundere. Hier slapen we in eerste klasse couchettes (4-persoons) voorzien van lakens, dekens en kussens. In Korup NP kamperen we twee nachten waarvoor je en slaapzak en een slaapmatje mee moet nemen. Wil je gedurende de nachten in het Korup liever niet een tent delen kun je er voor kiezen om een eigen tent bij te boeken via het boekingsformulier. De kosten hiervoor zijn € 20,-. Bij het hotel aan het Lagdo meer is geen éénpersoonskamer mogelijk, aangezien dit een kleinschalig hotel is. Het hotel heeft slechts acht kamers en soms is het derhalve noodzakelijk dat je met meerdere personen een kamer deelt

Houd er rekening mee dat het toerisme in Kameroen nog in de kinderschoenen staat en dat accommodaties niet altijd de standaard hebben die we in Europa gewend zijn. Het kan gebeuren dat er geen warm water of elektriciteit is.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden en zuiden van Kameroen hebben we een eigen bus en tussendoor maken we gebruik van de nachttrein tussen Yaoundé en N’gaoundéré. Hier overnachten we in gereserveerde wagonlits (couchettes voor vier personen). De treinreis is een hele ervaring, maar ook vermoeiend.

Groepsrondreis Kameroen

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen