< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Nairobi

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na een rechtstreekse vlucht landen we in de hoofdstad van Kenia. Na aankomst rijden we naar een comfortabel hotel. Aangekomen in Nairobi zul je weinig last hebben van een jetlag door het geringe tijdsverschil (zomertijd 1 uur en wintertijd 2 uur).

 • 2

  naar Amboseli

  image

  Na het ontbijt rijden we in vijf uur naar Amboseli nationaal park. Amboseli is een van de oudste nationale parken in Kenia. Er zijn grote open vlaktes met op de achtergrond de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, die de hele horizon lijkt te vullen. In de middag maken we onze eerste gamedrive (safari per truck). We kamperen twee nachten in het zuiden van het park. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Amboseli / gamedrives

  image

  We staan voor dag en dauw op en gaan op safari in het Amboseli nationaal park. We nemen onze lunchpakketen mee. Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro geeft dit park zijn grootste aantrekkingskracht. De beelden van wandelende olifanten met in de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro zijn zeer fotogeniek. De olifanten troepen samen bij de moerassen en 's avonds trekken ze achter hun moederleider aan richting Kilimanjaro, een veilige slaapplaats. 's Ochtends komen ze dezelfde weg terug tot in het moeras. De wildebeesten, zebra’s, buffels, gazelles, wrattenzwijnen en andere herbivoren houden er eenzelfde ritueel op na.

 • 4

  naar Sagana

  image

  Er staat een lange reisdag voor de boeg dus we vertrekken vroeg. In ongeveer zeven uur rijden we naar Sagana. Onderweg geniet je van prachtige landschappen. Vanuit de truck zie je onder andere boerderijen en ananasplantages voorbij komen. We overnachten twee nachten in vooropgezette tenten op een camping met een zwembad.

 • 5

  Sagana / vrije dag

  image

  Sagana is een klein stadje in Kirinyaga, centraal Kenia. De stad dankt zijn naam aan de langste rivier van Kenia, Tana River, die ook Thagana wordt genoemd. Vanuit Sagana werden vroeger vooral landbouwproducten vervoerd per trein. Je hebt een vrije dag in Sagana. Het is heerlijk om even een verfrissende duik te nemen in de rivier. Je kan vandaag ook gaan kanoën of een mooie wandeling maken langs de rivier. 

 • 6

  naar Samburu reservaat / gamedrives

  image

  We staan vroeg op. Het landschap verandert zienderogen: het weelderige groen maakt plaats voor doornige acacia's en termietenheuvels. Alvorens we het reservaat in gaan, kunnen we een bezoek brengen aan een Samburu dorp. De kleurrijke Samburu zijn veenomaden en familie van de Maasai. Beide volkeren kennen een systeem van verschillende levensfasen die ieder achtereenvolgens doorloopt. Elke fase gaat gepaard met bepaalde ceremonies en verplichtingen. 

  image

  Na dit bezoek rijden we door Samburu naar ons kamp, een prachtige plek onder de bomen aan de rivier. De weg naar onze kampeerlocatie is eigenlijk al een gamedrive. We kamperen hier de komende twee nachten. ´s Avonds bereidt onze kok een heerlijke maaltijd en geniet je van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel.

 • 7

  Samburu reservaat / gamedrives

  image

  We staan heel vroeg op en maken weer een gamedrive. Enkel in Samburu komen oryxen, grevy zebra's, netgiraffen en langgenekte gerenuks (girafantilope) voor. Met wat geluk spotten we een luipaard. De olifanten komen soms zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken! Rond het kamp lopen trouwens ook dieren rond. Er zijn veel apen en vogels maar soms ook een stekelvarken of een olifant!

  image

  Tijdens de heetste uren van de dag is de kans om dieren te zien klein omdat zij zich voornamelijk onder de bomen en struiken in de schaduw ophouden. Dit biedt ons de gelegenheid om zelf ook even af te koelen in het zwembad bij een lodge. In de late namiddag zullen we weer een aantal uur uittrekken voor een gamedrive, waarbij we over het algemeen veel dieren kunnen vinden. ’s Avonds overnachten we in onze tenten aan de rivier.

 • 8

  naar Nyahururu / Thomson watervallen

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We laten de typische acaciabomen achter ons en via landbouwgebieden en koffie- en theeplantages bij Nanyuki rijden we naar Nyahururu, de hoogst gelegen stad in Kenia (2360 meter). Op sommige stukken is de weg behoorlijk slecht en stoffig. We slapen in een gezellige lodge, vlakbij de Thomson watervallen. De watervallen storten zich van een hoogte van 72 meter naar beneden. ’s Avonds kun je eten in het restaurant van de lodge.

 • 9

  naar Bogoria

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar het Bogoria. Lake Bogoria ligt in een Rift vallei en wordt omgeven door hoge rotswanden. Het meer bevat soda en daarom zijn er verder geen vissen te vinden. Wel kom je hier vele flamingo's tegen. Ook gazelles en zebra's dwalen wel eens rond de oevers. Rondom het meer zijn verschillende geisers die nog steeds af en toe hete stoom uitblazen. Verder staat de plek ook bekend om haar warmwaterbronnen, die vele vogels aantrekken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Bogoria / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in dit prachtige gebied. Het is heerlijk om te wandelen langs de oevers van het meer en de vulkanische rotsen of te genieten van de omgeving tijdens een boottocht. Lake Bogoria is het thuis voor vele vogelsoorten. Tijdens een wandelroute kan je alles leren over de vogels. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker te ontspannen bij de campsite. 

 • 11

  naar Naivasha / bezoek Elsamere

  image

  We laten Bogoria achter ons en rijden naar Naivasha. We brengen een bezoek aan het Elsamere Conservation Centre. We nemen hier een kijkje in het museum en krijgen een documentaire te zien. Na dit bezoek rijden we door naar Naivasha waar we twee nachten slapen in cottages.

  Puur Sawadee - Elsamere Conservation Centre

  Elsamere Conservation Centre

  We brengen een bezoek aan het Elsamere Conservation Centre. Vroeger was dit het vakantiehuis van Joy en George Adamson, bekend van het boek en de film Born Free. Joy en George brachten hier in de jaren 50 de leeuwenwelp Elsa groot. Dit bijzondere verhaal is later uitgebracht als boek en deze is weer verfilmd. Met het geld dat zij hiermee verdienden, startten zij het Elsa Conservation fonds op. Dit fonds wordt nog steeds gebruikt voor het behoud van de Keniaanse natuurparken en de dieren die er leven. De entreegelden komen rechtstreeks bij het fonds terecht. Tijdens het bezoek aan het Elsamere Conservation Centre nemen we een kijkje in het museum en krijgen we een documentaire over Joy's leven te zien. Vervolgens kunnen we genieten van heerlijke Engelse thee en cakes. Het terrein is omgeven met bomen en je vind er ook Colobus apen. Dit bezoek leert ons over waar en hoe het behoud van de Keniaanse natuur is begonnen. 


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 12

  Naivasha / vrije dag

  image

  Je kunt uitrusten bij het zwembad, maar er is ook genoeg te doen. Je kunt een fietstocht maken in Hell’s Gate nationaal park of een boot huren om naar Crescent-eiland te varen. Een echte aanrader is een dagtocht naar een nabijgelegen kratermeer. Vanaf de kraterrand heb je een mooi uitzicht op het groengekleurde meer. Je kunt helemaal rond de krater lopen door een bosrijke omgeving. Je kunt ook kiezen voor een daguitstap naar Lake Nakuru nationaal park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Masai Mara Reservaat / gamedrive

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer zes uur naar de Masai Mara. Onderweg stoppen we even in Narok, de belangrijkste stad voor de Maasai. De Maasai zijn traditionele veehouders. Je herkent ze aan de roodgeblokte kleding. Na de lunch maken we een avontuurlijke gamedrive. In de uitgestrekte landschappen kom je gnoes, zebra's, topi's, olifanten, impala's, giraffen en buffels tegen. Onder de bomen verbergen leeuwen en luipaarden zich. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Masai Mara Reservaat / gamedrives

  image

  Vandaag staat in het teken van dieren. We staan vroeg op om een prachtige rit te maken op zoek naar roofdieren als de leeuw en de cheetah. Vroeg in de ochtend zijn deze roofdieren het meest actief, omdat het de rest van de dag te warm is en ze zich verschuilen in het hoge gras of onder een boom. Na de gamedrive rijden we terug naar ons kamp waar je heerlijk kunt genieten van een verkoelend drankje. Na deze siësta gaan we weer op pad om nog een gamedrive te maken.

  De grote trek: in juni is het water schaars in de Serengeti in Tanzania en trekken vele tienduizenden gnoes en zebras naar het noorden op zoek naar voedsel en water. De dieren komen in juli - augustus aan in de Masai Mara, maar helemaal te voorspellen is dat niet. Met wat geluk zien we de grote trek, wat een bijzonder spectaculair gezicht is. Het ziet er namelijk zwart van de dieren. Rond november trekken de dieren terug naar de Serengeti.

 • 15

  naar Nairobi; vlucht naar Amsterdam

  Na het ontbijt rijden we in een uur of 6 naar Nairobi. Onderweg zullen we nog ergens stoppen om te lunchen. In de avond komen we aan op vliegveld voor onze nachtvlucht terug naar Nederland. 

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging in Malindi

  Malindi

  Tijdens deze verlenging verblijf je in Kola Beach Resort. Dit resort ligt aan de Keniaanse kustplaats Malindi. Witte zandstranden en helder blauw water maken Malindi de ideale plek om te relaxen. Je kan hier heerlijk snorkelen en duiken. De verlenging is inclusief vlucht, ontbijt, lunch, diner en transfers.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  vlucht naar Malindi

  Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en vlieg je naar Malindi. In Malindi brengt een transfer je naar het resort waar een lunch voor je klaar staat. De komende dagen heb je vrij te besteden. 

 • 17

  Malindi / vrije dag

 • 18

  Malindi / vrije dag

 • 19

  Malindi / vrije dag

 • 20

  vlucht naar Nairobi - Amsterdam

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtinfo. 

 • 21

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Avontuurlijke safari rondreis met kampeerovernachtingen middenin de natuur
 • Inclusief alle gamedrives in de meest wildrijke parken: Amboseli, Samburu en Masai Mara
 • Bijzondere ontmoetingen met de kleurrijke Samburu en Maasai
 • Verschillende activiteiten mogelijk tijdens een verblijf in de Savage Wilderniss
 • Mogelijkheid om te wandelen tussen giraffen, zebra’s en gazellen bij Naivasha
 • Flamingo's spotten in het prachtige gebied van Lake Bogoria
 • Inclusief een bezoek aan Elsamere Conservation Centre
 • Kans op het zien van olifanten, zebra's, giraffen, buffels en nog veel meer wild
 • Rust in het programma door vaak meerdere nachten op een plaats te verblijven
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Mogelijkheid om vier dagen te verlengen aan de witte stranden van Malindi
 • Alle entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom

Groepsrondreis Kenia

Niet boekbaar

Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Bij bijzondere omstandigheden horen uiteraard bijzondere en flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Profiteer nú van de volgende voorwaarden:

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek. 
 • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
 • Niet genoten reisdagen bij repatriëren worden vergoed
 • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.