< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Kenia en Uganda

Fietsen tussen giraffen en zebra's

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Kenia

Route daagse groepsrondreis Kenia en Uganda

Het beste van Oost-Afrika! Uganda staat bekend om haar zeer vriendelijke bevolking. In het weelderige groene landschap maak je wandelingen en fietstochten, en je kunt zelfs gaan raften op de Nijl! In Kenia vind je de meest ongerepte wildparken van Oost-Afrika met een enorme wildpopulatie. Je reist langs de meren van de Riftvallei waar honderdduizenden flamingo’s leven. In het Samburupark zie je olifanten traag de rivier oversteken en je hoort er ’s avonds in de verte leeuwen brullen voor ze op jacht gaan.

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen, maar een positieve en flexibele instelling zijn zeker belangrijk. Hou er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens een safarireis minder groot kan zijn dan je gewend bent en dat je meestal vroeg op moet staan. Alle wandelingen zijn optioneel.De ervaring leert dat deelnemers een goede afwisseling in het overnachten in hotels en kamperen erg op prijs stellen vanwege de rust en de privacy. Tijdens deze reis wordt kamperen afgewisseld met overnachtigen in eenvoudige hotels/lodges met eigen douche en toilet. De faciliteiten op kampeerplaatsen zijn beperkt (koud of geen water, hurk wc’s)Tijdens de reis maken we gebruik van een eigen safaritruck; het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. Het uitzicht op de omgeving en de dieren is prima. Jane Goodall en Chimpansees Je begint de reis in Entebbe. Chimpanseeliefhebbers kunnen van hieruit een excursie maken naar Ngamba Island. Dit eiland bestaat uit 40 hectare regenwoud midden in het Victoriameer. Het heeft een rijke diversiteit aan wilde dieren, waaronder 120 vogelsoorten, en diverse nijlpaarden en krokodillen. Het Jane Goodall Instituut heeft hier een opvangcentrum voor chimpansees. Kamperen bij de boer Om echt in contact te komen met de bevolking, kampeer je in bij een boerenfamilie. Hier kun je een schooltje bezoeken en kennis maken met het alledaagse leven in Uganda. Ook kun je hier een fietstocht maken waarbij je een bezoek brengt aan een lokale brouwer, een metaalbewerker, timmerman of een van de andere dorpsbewoners. Raften op de Nijl en fietsen bij giraffen Een echte aanrader is, om bij Jinja één van de meest spectaculaire raft-trips ter wereld te maken. In Hell’s Gate Nationaal Park kun je per fiets een safari maken in een gebied waar je zebra’s, buffels, hartebeesten, Thomson’s gazelles en bavianen kunt tegenkomen. Maak ook de wandeling rondom een kratermeer. Hiervandaan heb je vanaf de rand een fabuleus uitzicht op het groengekleurde meer, waar soms ook flamingo’s verblijven. De beste parken van Kenia In Kenia bezoek je de beste parken van het land. Het Maasai Mara Nationaal Park is wereldberoemd om zijn enorme wildpopulatie van wildebeesten, maar ook giraffen, olifanten en jachtluipaarden. In dit park kun je, met een Maasai krijger, een gamewalk maken. In het Nakuru Nationaal Park kleuren miljoenen flamingo’s het meer roze: een schitterend decor voor de neushoorns die er leven. En in het Samburu park waan je je in de oertijd. In dit wildrijke gebied kampeer je in het park, waar ’s avonds een kampvuur, een enorme sterrenhemel en alle dierengeluiden je intens het safarigevoel laten beleven..

Groepsrondreis Kenia en Uganda

Niet boekbaar

Naar boven
 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.