< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

De ervaring leert dat deelnemers een goede afwisseling in het overnachten in hotels en kamperen erg op prijs stellen vanwege de rust en de privacy. Tijdens deze reis wordt kamperen afgewisseld met overnachtigen in eenvoudige hotels/lodges met eigen douche en toilet. Je overnacht vijf nachten in hotels en één nacht in staande tenten met bedden. De overige nachten slaap je in eenvoudig op te zetten koepeltentjes; diverse kampeerovernachtingen vinden plaats in (of aan de rand van) een reservaat of park, waardoor je echt ‘tussen de dieren’ slaapt. Houdt er rekening mee dat de voorzieningen op de kampeerplekken vaak minimaal zijn. Op sommige plaatsen is er alleen koud water of zelfs helemaal geen stromend water en is het dus niet mogelijk om te douchen. Je kunt je wel altijd wassen met een teiltje water. De toiletten zijn vaak hurk wc’s en zijn niet altijd perfect schoongemaakt. Een flexibele instelling is daarom erg belangrijk!
Tijdens de reis zorgen wij voor tenten en voor de rest van de kampeer- en kookuitrusting. Alleen een slaapzak moet je zelf meenemen. Omdat de tenten een muskietengaassluiting hebben, hoef je geen klamboe mee te nemen. Je dient je eigen tent op te zetten en af te breken en mee te helpen bij het in- en uitladen van de truck.
NB. In het Maili Saba tented camp in Nakuru is het niet mogelijk om een éénpersoons kamer (opgezette tent) te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de safari's maken we gebruik van een eigen safaritruck; het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. Het uitzicht op de omgeving en de dieren is prima. De trucks die we tijdens deze reis gebruiken hebben over het algemeen al een heel leven achter zich. Trucks van 30 tot 40 jaar oud zijn geen uitzondering. De wagens zijn doorgaans oersterk en beschikken niet over - voor Oost Afrika - overbodige zaken als boordcomputers. Ze hebben echter wel heel wat te lijden op de slechte Oost-Afrikaanse wegen. Pech onderweg komt dan ook regelmatig voor, met name een lekke band. Onderweg wordt, als dit soort situaties zich voordoen, vaak gekozen voor provisorische oplossingen om het later verder te repareren. Kijk er dan ook niet van op als je de crew 's avonds, al sleutelend, onder de truck aantreft.

Groepsrondreis Kenia en Uganda

Niet boekbaar

Naar boven