< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • NB: Door een afwijkend vluchtschema is de reis met vertrek op 20 september een 21-daagse reis, hierdoor vervalt de overnachting in Ifaty en gaat u vanuit Tulear direct door naar Isalo nationaal park. 

 • 1

  vlucht naar Antananarivo

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. We komen vandaag aan in de hoofdstad van Madagascar, Antananarivo, in de volksmond ook wel Tana genoemd. We verblijven hier een nacht.

 • 2

  vlucht naar Tulear / naar Ifaty

  image

  We worden wakker in Antananarivo en rijden richting de luchthaven voor een korte binnenlandse vlucht naar Tulear. Vervolgens rijden we vanaf Tulear in ongeveer een uurtje richting Ifaty voor een ontspannen begin van de reis. Dit authentieke vissersdorpje met haar idyllische stranden is de perfecte plek om uit te rusten van de heenreis. Maar ook als je geen strandliefhebber bent is er genoeg te ontdekken. De azuurblauwe zee nodigt uit om de onderwaterwereld te verkennen. Dit kun je snorkelend doen maar je kunt er ook voor kiezen te gaan duiken. 

  image

  Het uitgestrekte strand nodigt uit voor een ontspannende wandeling. Je passeert kleine Vezo-vissersdorpen waar de vissers hun houten prioques na de vangst parkeren. Ook kun je het woestijnachtige stekelwoud al wandelend verkennen. Dit woud bestaat uit bijzondere plant- en boomsoorten, zoals didiëraceeën, euphorbia’s, baobabs en pachupodiums.

 • 3

  naar Isalo NP

  image

  Na het ontbijt rijden we het binnenland in. We rijden via een prachtige route met aan alle kanten de bekende Baobab bomen in ongeveer twee uur richting Isalo National Park. Langzaam verandert het rode Baobab landschap in een aaneenschakeling van grillige rotsen en diepe kloven. We overnachten twee nachten aan de rand van het nationale park.

 • 4

  bezoek Isalo NP

  image

  Het Isalo National Park leent zich perfect voor prachtige wandelingen door het rotsachtige landschap. Niet voor niets wordt dit park ook wel het Colorado van Madagascar genoemd. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk, welke je langs de gele zandsteen formaties, groene oases en smalle riviertjes leiden. Om af te koelen kun je ervoor kiezen een duik te nemen in Piscine Naturelle, een natuurlijk zwembad met kristalhelder water. 

  image

  Naast diverse flora zijn er in Isalo National Park ook verschillende dieren te spotten. Het kan zomaar zijn dat er ineens een groep ringstaartmaki’s om je heen springt tijdens de wandeling. 

 • 5

  naar Tsaranoro Vallei

  image

  We vervolgen onze weg richting de Tsaranoro Vallei. Het enorme rotsmassief komt ons al tegemoet. De kleuren lijken elk moment te veranderen, dit komt door de verschillende kleuren mos welke op het massief groeit. We verblijven twee nachten in het bijzondere Camp Catta, een traditioneel bungalowkamp aan de voet van het Tsaranoro massief. In onze zomermaanden (juni tot en met september) is het ‘s nachts soms onder het vriespunt. Warme kleding is dus noodzakelijk. Het is mogelijk een maaltijd te nuttigen bij kaarslicht of onder de heldere sterrenhemel. 

 • 6

  bezoek Tsaranoro Vallei

  image

  De Tsaranoro Vallei leent zich perfect voor verschillende wandelingen met prachtige vergezichten. Zo is er een heilig bos met ringstaartmaki’s waar je doorheen kunt wandelen op weg naar het dorp. Maar je kunt ook kiezen voor een uitdagendere tocht van ongeveer zes uur naar de top van de zogeheten Kameleonpiek, een rots in de vorm van dit unieke dier. 

  image

  Zij die geen genoeg kunnen krijgen van wandelen en van wat meer uitdaging houden is er ook nog een spectaculaire tocht naar de top van het Tsaranoro massief. De tochten kun je ter plaatse boeken en worden allemaal begeleid door een professionele gids. Op deze manier leer je alles over de diverse flora en fauna die de Tsaranoro Vallei rijk is.

 • 7

  naar Ambalavao / bezoek Parc d'Anja

  image

  Vandaag gaan we op pad richting het charmante stadje Ambalavao. Hier beleef je het pure Madagascar. We wanen ons te midden van het dagelijkse leven op het platteland. De gekleurde huisjes geven het stadje een vrolijke sfeer. We verblijven een nacht in een lodge aan de rand van het stadje met een schitterend uitzicht. 

  image

  In de middag bezoeken we het nabij gelegen Parc d’Anja. Parc d’Anja staat bekend als het thuis van de ringstaartmaki’s. Het kan dan ook zomaar zijn dat de ringstaartmaki’s gezellig een stukje meelopen tijdens de wandeling. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk, zowel kort als lang. Deze wandelingen worden allemaal begeleid door een professionele gids. Zo leer je alles over de flora en fauna van Parc d’Anja. 

 • 8

  naar Ranomafana NP

  image

  We rijden verder de natuur in op weg naar het Ranomafana National Park. Ranomafana National Park is één van de meest bekende natuurgebieden op Madagascar. Het park werd vooral opgericht om de gouden bamboe lemuur een beschermd gebied te gunnen. Deze mooie halfapensoort werd pas in de jaren ‘80 ontdekt. 

  image

  Je kunt hier ook twee andere bamboe lemuur-soorten tegenkomen, evenals de veel grotere vari’s (met hun oorverdovende contactroep), de roodbuik maki’s en de prachtige zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s. Je moet wel een beetje geluk hebben, want Ranomafana is zeer uitgestrekt en heuvelachtig.

 • 9

  bezoek Ranomafana NP

  image

  Vandaag gaan we het nationale park van dichtbij bekijken. In het regenwoud zijn verschillende wandelroutes waarbij je op zoek kunt gaan naar de zeldzame bamboe lemuren, de diadeemsifaka en de ringstaartmangoest. Vanuit het park kun je via een speciale route afdalen naar het dorp. Onderweg passeer je dan een enorme waterval waar je kunt zwemmen. Vlakbij het dorp kun je zwemmen in de warme bronnen, waaraan Ranomafana zijn naam ontleent: het betekent letterlijk 'warm water'. 

  image

  ‘s Avonds is er de mogelijkheid om een nachtelijke wandeling te maken waarbij we met zaklampen zoeken naar de microcebus (de kleinste lemuur van Madagascar), de civetkat en slapende kameleons. 

 • 10

  naar Antsirabe

  image

  Vandaag staat een wat langere reisdag op de planning. We verlaten Ranomafana NP dan ook op tijd. De wegen zijn niet altijd van even goede kwaliteit, daarom is het lastig de reistijd in te schatten. De omgeving maakt gelukkig veel goed. We rijden door rijstvelden via prachtige vergezichten en vrolijk gekleurde huisjes richting Antsirabe. Antsirabe ligt op een hoogte van 1.540 meter in het Ankaratragebergte en wordt daardoor de ‘koudste’ stad van Madagascar genoemd.

  image

  Antsirabe ademt een koloniale, ambachtelijke sfeer. De pousse-pousses tekenen het straatbeeld. Dit zijn een soort riksja’s die door personen worden voorgetrokken. De perfecte manier om de leukste plekjes van het stadje te verkennen! 

 • 11

  naar Andasibe NP

  image

  Na het ontbijt vervolgen we onze tocht door heuvelachtig gebied. We rijden richting Andasibe National Park. Dit park staat vooral bekend om de Indri-Indri lemuur, de grootste van alle lemuren. Het helse kabaal van de Indri-Indri komt je al gauw tegemoet. We verblijven 2 nachten in een lodge aan de rand van het Analamazoatra Reserve. Grote kans dat we hier wakker worden gemaakt door de jungle geluiden!

 • 12

  bezoek Andasibe NP

  image

  Vandaag bezoeken we het Andasibe National Park. Onder begeleiding van een professionele gids maken we in kleine groepjes een wandeling op zoek naar de Indri-Indri. Na zonsopkomst moeten deze verbaasd ogende dieren eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel zal bezorgen! Maar er is meer te zien: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen. Het is zeer interessant om 's avonds met een gids te speuren naar nachtdieren. Hierbij is een goede zaklamp wel essentieel.

 • 13

  naar kanaal van Pangalanes

  image

  We vervolgen onze weg richting het Kanaal van Pangalanes. Dit kanaal stamt nog uit de koloniale periode en is wel 650 km lang. Het is de natuurlijke verbinding tussen vele meren en lagunes in Madagascar. Dit kanaal is gegraven voor transport, omdat de zee rondom Madagascar soms te ruig was. Tegenwoordig is het kanaal begroeid door hyacinten en waterlelies, wat een mystieke sfeer geeft. 

  image

  Het kanaal wordt niet meer gebruikt om goederen te vervoeren, maar lokale vissers vinden hier nog steeds hun weg. We verblijven in een pittoreske lodge aan het kanaal welke enkel per boot te bereiken is. 

 • 14

  Kanaal van Pangalanes / vrije dag

  image

  Vandaag maken we een wandeling door het Palmarium Reserve. Dit is een prachtig natuurgebeid met diverse maki's, kameleons en vleesetende planten. Maar het gebied zit nog vol prachtige geheimen. Je kunt er ook voor kiezen om na de wandeling overdag een avondwandeling te maken op zoek naar de Aye Aye, een nachtelijke maki.

  image

  Je kunt er vandaag ook voor kiezen om per boot door het smalle kanaal te cruisen. Hierbij passeer je verschillende verlaten strandjes en waan je je door de jungle. Geniet van de stilte tijdens de tocht met enkel het geluid van fluitende vogels en dieren uit de jungle op de achtergrond. Langs de oevers speelt het dagelijks leven van de vissers en landbouw in traditionele dorpen zich af. Om je heen wordt het kanaal gescheiden van de zee door smalle stroken bos, als je goed kijkt zie je daarachter de open zee.

 • 15

  naar Andasibe NP

  image

  Na het ontbijt varen we terug naar onze opstapplaats en vervolgens rijden we richting het welbekende Andasibe. Hier hebben we nogmaals tijd om op ontdekkingstocht te gaan door het nationale park. Het park staat naast de Indri-Indri lemuur ook bekend om de meest exotische bloemen en planten. Je hebt de mogelijkheid om een wandeling te maken langs deze flora onder begeleiding van een professionele gids. Het park beschikt over kleine meren waarin je een verfrissende duik kunt nemen.

 • 16

  naar Antananarivo

  image

  We rijden terug naar de hoofdstad Antananarivo. We hebben tijd om de Afrikaanse metropool wat beter te ontdekken. De hoofdstad van Madagascar is op een helling gebouwd en torent boven de omliggende rijstvelden uit. Het is een prachtige stad om wat doorheen te slenteren. Verwonder je over het dagelijks leven in de stad en geniet van de prachtige uitzichten.

 • 17

  vlucht naar Mauritius

  image

  Vandaag stappen we op het vliegtuig naar buureiland Mauritius. Afhankelijk van de vliegtijden heb je vanmiddag al de tijd om dit paradijs te ontdekken. Mauritius heeft zich ontwikkeld als een van de mooiste strandbestemmingen ter wereld. Naast toerisme zijn de belangrijkste inkomstenbronnen van Mauritius, suiker en textiel. Het eiland bestaat uit een bonte mix van mensen en religies door een bewogen geschiedenis. We verblijven in een prachtig resort aan een paradijselijk wit strand. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 18

  Mauritius / vrije dag

  image

  Hoewel Mauritius bekend staat als één van de mooiste strandbestemmingen ter wereld is ook zeker de flora en fauna van het eiland interessant. Door een goed klimaat zijn er veel bomen- en plantensoorten. Het binnenland bestaat uit een weelderig groen laaggebied. Ook is het zeker mogelijk de reuzenschildpad tegen te komen, dit is een veelvoorkomend reptielensoort op het eiland. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 19

  Mauritius / vrije dag

  image

  Tijdens het relaxen door is het ook mogelijk om de diverse onderwaterwereld van dichtbij te bekijken. Mauritius leent zich perfect voor snorkelen en duiken. Daarnaast zijn er veel dolfijnen te spotten. Er zijn verschillende boottochten mogelijk om dolfijnen van dichtbij te bekijken. De reisbegeleider kan je ter plaatse helpen bij het boeken van de boottocht. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 20

  Mauritius / vrije dag

  image

  De reis zit er bijna op. Vandaag heb je nog heerlijk de tijd om bij te komen van alle opgedane indrukken tijdens deze magische en diverse reis door Madagascar en Mauritius. Geniet van de relaxte sfeer op het eiland, de vriendelijke mensen en de heerlijke verse vis. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 21

  vlucht Mauritius - Amsterdam

  image

  Na een reis vol indrukken is het tijd om naar huis te gaan. We verlaten vandaag het paradijs en keren terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • NIEUWE REIS: Bijzondere combinatie van avontuurlijk Madagascar en ontspannen Mauritius
 • Bezoek aan verschillende nationale parken (incl. entree)
 • Inclusief tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Verblijf aan het Kanaal van Pangalanes
 • Op zoek naar lemuren zoals o.a. Indri-Indri, roodbuik maki’s en zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s
 • Bijzondere verblijven op de meest unieke locaties
 • Naast veel diverse wandelmogelijkheden zijn er ook nachtwandelingen mogelijk
 • Ontspannen afsluiter op paradijselijk Mauritius
 • Verblijf op Mauritius op basis van halfpension

Groepsrondreis Madagascar & Mauritius Hoogtepunten

Lemuren, Baobabs en paradijselijke stranden

image
22 dagen vanaf € 2.949
Naar boven