< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Mali

Dwalen langs de mystieke Dogonvallei

Waarom deze reis?

 • Zesdaagse wandeltocht doorheen de Dogon
 • Tweedaags verblijf in Djenné tijdens de maandagmarkt bij de bekende lemen moskee
 • Prettige afwisseling tussen overnachten in hotels en kamperen op mooie plekken
 • Ontmoetingen met verschillende volken: Dogon, Touareg, Peul, Songhai en Bozo
 • Diverse festivalreizen: muziekfestival in Ségou, woestijnfestival in Essakane

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Afrika

Route daagse groepsrondreis Mali

Mali heeft een intrigerende geschiedenis, een kleurrijke cultuur en eigen identiteit. Tijdens deze zeer complete reis nemen we de tijd voor de markt van Djenné, trekken we met Toeareg de woestijn bij Timboektoe in, ontmoeten we de visserstammen van de Niger en wandelen we maar liefst vijf dagen bij de klifdorpen van de Dogon. Ook hebben we aangepaste reizen naar Mali waarbij wereldberoemde muziekfestivals bezocht worden.

Dit is een actieve rondreis door Mali voor mensen die benieuwd zijn naar de kleurrijke bevolking, de rijke cultuur en de architectuur van West Afrika. We maken een vijfdaagse wandeling door de Dogonvallei, die vooral vanwege de warmte redelijk zwaar kan zijn.We slapen in hotels, in tenten en (indien gewenst) in de open lucht. De sanitaire voorzieningen zijn in het bijzonder op de kampeerplekken zeer minimaal.We reizen per eigen bus en landcruiser. Van Mopti naar Timboektoe maken we gebruik van een gemotoriseerde pinasse. In de Dogonvallei hebben we geen vervoer ter beschikking. We gaan hier te voet van dorp naar dorp. Malinese markt in Middeleeuws Djenné In Djenné waan je je ver terug in de tijd. Van heinde en verre komen mensen uit heel Mali op ezelkarren en per boomstamkano naar de kleurrijke maandagmarkt in Djenné. Toeareg verkopen zout uit de Sahara, en Peul en Bozo hun melk- en visvoorraad. Het is erg leuk om rond te dwalen in dit stadje met, zoals men zegt, de mooiste moskee van Afrika. Aan het eind van de dag steken de kooplui in een grote stoet de rivier weer over en verlaten de stad, een aanzicht dat je zeker niet mag missen. Wandelen in de Dogon vallei van Mali Een hoogtepunt van deze reis door Mali is de Dogonvallei, hier zie je rotsgraven en graanschuren die door de vroegere bewoners tegen de rotswand zijn gebouwd. Samen met een lokale gids wandel je maar liefs vijf dagen door fotogenieke lemen dorpjes en verblijven we ook een dag op het plateau zelf. Er is genoeg gelegenheid om kennis te maken met de lokale bewoners en meer te leren over hun dagelijkse leven en animistische geloof in Mali. Over de Niger naar Timboektoe Vanaf Mopti reis je per pinasse, een authentieke Malinese boot, over de Niger naar Timboektoe. Onderweg meren we aan bij kleine authentieke vissersdorpjes. In het legendarische Timboektoe getuigen oude moskeeën, universiteiten en huizen van ontdekkingsreizigers nog altijd van de aantrekkingskracht die de stad uitoefende ten tijde van de karavaanhandel. We overnachten bij de bedoeïentent van een bevriende Toeareg. Mali, voorbij het 'einde van de wereld' Hoewel Timboektoe vaak wordt aangeduid als het 'einde van de wereld', reizen wij verder. En inderdaad, tijdens een tweedaagse tocht met terreinwagens door de woestijn en savanne van Mali, naar de imposante rotsformatie van de ‘Hand van Fatima’, krijg je het gevoel verder te reizen dan ooit te voren.

Groepsrondreis Mali

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
22-35'ers reizen

Ben jij tussen de 22 en 35 jaar en wil je graag het komende jaar op reis met leeftijdsgenoten? Samen de mooiste plekken bezoeken, leuke activiteiten ondernemen en gezellig de dag afsluiten? Dan zijn onze 22-35ers groepsreizen wat voor jou! 

Benieuwd naar welke bestemmingen we gaan en wat je zoal kan verwachten op deze reizen? Woon dan onze Webinar bij op woensdag 23 september!