< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Onze ervaring leert dat alléén kamperen te zwaar is in West-Afrika. Tijdens deze reis overnachten we daarom regelmatig in (voor Malinese begrippen) goede hotels of, indien geen hotel beschikbaar, eenvoudige campements. De hotelkamers zijn voorzien van een eigen badkamer en airconditioning of fan. De hotels in Mopti en Bamako hebben een zwembad, een grote luxe in dit deel van de wereld waar elektriciteit en water zeer kostbaar zijn. We overnachten tien nachten in hotels. Daarnaast overnachten we elf nachten in tenten of eenvoudige campementen. Dit zijn de vijf overnachtingen in de Dogonvallei, twee nachten tijdens de boottocht op de Niger, één nacht bij Timboektoe, gevolgd door 3 nachten Hombori en Douentza. Sawadee verschaft eigen tenten met muskietengaas en slaapmatjes. Deze tenten dien je zelf op te zetten en af te breken en zijn op basis van 2-persoonsindeling. Het is ook mogelijk in de droge seizoenen een aantal dagen je tent niet op te zetten, maar in plaats daarvan je eigen muskietennet op te hangen en in de open lucht te overnachten. Met name tijdens de overnachting in de Dogonvallei, als we op de lemen daken van de huizen slapen, is dit een zeer bijzondere belevenis!

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de rondreis maken we gebruik van een eigen bus. De tocht van Mopti naar Timboektoe zullen we per pinasse afleggen. Deze tocht duurt 2 ½ dag. De pinasse is overkapt, er is een toilet aanwezig en is voorzien van bankjes met kussens. We reizen met een landcuiser van Timboektoe via de Reserve de Douentza naar Hombori.

Groepsrondreis Mali

Niet boekbaar

Naar boven