< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Mali - Burkina Faso reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

In de maanden maart tot en met mei is het bloedheet in Mali en Burkina Faso! De temperatuur kan overdag oplopen tot 50 °C en ‘s nachts is het zelfs vaak rond de 35 °C. Van oktober tot en met februari waait de harmattan, een wind die rood stof uit de woestijn aanvoert. Dit is de meest aangename periode om te reizen in Mali en Burkina Faso vanwege de droge warmte en lagere temperaturen. Temperaturen lopen rond het middaguur op tot ongeveer 30 à 35°C. In deze maanden kan het echter 's nachts wel fris zijn.

image

 Mali - Burkina Faso reizen met een festival

Muziekfestival in Ségou Tijdens de reis met vertrek op 7 februari 2013 bezoek je het muziekfestival ‘Festival sur le Niger’ in Ségou. Vele talentvolle West-Afrikaanse artiesten zullen hun muziek ten gehore brengen vanaf een podium dat drijft op de rivier de Niger. Het festival biedt nog veel meer, zoals dans, masker- en marionetvoorstellingen, en kunst en ambachten uit de regio. Kijk voor meer informatie op: www.festivalsegou.org.

Festival tijdens een reis

Bij data & prijzen staat er per vertrek of er een festival plaats vindt tijdens de betreffende reis. Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er op wijzen dat het in een uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Mali en Burkina Faso zijn Sahel-landen: de temperaturen kunnen hoog oplopen, de harmattan doet veel stof opwaaien en de voorzieningen zijn vaak beperkt. Je flexibiliteit en incasseringsvermogen dienen groot te zijn!

Vanwege de warmte beginnen we in de Dogonvallei altijd vroeg met wandelen en houden we rond het middaguur een uitgebreide siësta. De wandeltocht zelf gaat grotendeels over vlak zanderig terrein. Je daalt twee keer de falaise af en beklimt één keer de wand. Je klimt of daalt hierbij maximaal 200 meter. De beklimmingen en afdaling kunnen niet met een bus gedaan worden, uitsluitend te voet. De wandeling leggen we in rustig tempo af, zodat je tijd genoeg hebt om foto’s te maken en alles op je in te laten werken. De wandelingen variëren van twee tot vijf uur per dag en kunnen in overleg met de gids en reisbegeleiding desgewenst worden verlengd. De lokale gids loopt vooraan met de snelle wandelaars, onze reisbegeleid(st)er loopt achteraan met mensen die het rustiger willen doen. Vooral door de temperatuur kan de tocht zwaar vallen; een goede basisconditie is daarom wel noodzakelijk.

De wegen naar de Dogonvallei, naar de grens met Burkina Faso en naar Niansogoni zijn onverhard. Deze zogenaamde pistes kunnen afhankelijk van de tijd van het jaar in goede of minder goede staat zijn. Er kunnen flinke gaten in zitten en het kan er zeer stoffig of modderig zijn. Bovendien zijn er een paar lange reisdagen in het programma.

Houd er ook rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis beperkt is en dat je meestal vroeg op moet staan. Ten slotte wijzen we je erop dat dingen wel eens anders kunnen lopen in een land dat nog steeds tot de armste ter wereld behoort. Kun je hier tegen, dan word je beloond met onvergetelijke herinneringen aan een zeer sfeervol land en vele warme ontmoetingen met de lokale bevolking.

 Paspoortinformatie

Paspoort
Je hebt een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Zoals ook vermeld in de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2020 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

t

Extra visuminformatie

Visum Voor Mali en voor Burkina Faso is een visum nodig, dat 4 weken voor vertrek moet worden geregeld. Je kunt het visum verkrijgen via het CIBT of via de Malinese Ambassade in Brussel én de Ambassade van Burkina Faso in Brussel. Voor Mali heb je een visum nodig met meerdere entries (standard visa for multiple entries) Vraag je visum niet eerder dan 4 weken voor vertrek aan. * Zelf je visum regelen Het is af te raden het visum voor Mali en Burkina Faso zelf te regelen. Kies je er toch voor om het visum zelf te regelen, dan kun je de bescheiden langsbrengen of aangetekend opsturen naar de Ambassades in Brussel.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Munteenheid
De munteenheid van Mali en Burkina Faso is de CFA -franc (Communauté Financière Africaine), uitgesproken als seefa. De CFA is gekoppeld aan de euro en er gaan 655 CFA in 1 euro.

Welk geld meenemen? Je kunt het allerbeste cash euro’s meenemen. Deze zijn overal het gemakkelijkst inwisselbaar, maar alleeb niet gedekt bij verlies of diefstal. We wijzen je er daarom op, dat je je wel apart kunt bijverzekeren voor contanten. Op de verzekeringspagina in de brochure kun je hier meer over lezen. Normaliter wisselen al onze reizigers aan het begin van de reis het overgrote deel van hun geld bij de agent. Aan het einde van de reis kun je de overgebleven CFA’s ook weer bij de agent terugwisselen. Tijdens de reis maken we een eetpot waarin CFA’s gestort worden. Hiermee worden de inkopen voor de maaltijden onderweg betaald en hieruit kunnen, indien de groep het wil, ook de fooien voor chauffeurs, kok en gidsen worden betaald. Houd er rekening mee je in Afrika veel meer geld kwijt bent voor eten en drinken dan in Azië!

Creditcard / Pinnen
Creditcards worden nog vrijwel nergens geaccepteerd als betaalmiddel in dit gedeelte van de wereld en we raden je daarom aan alleen de VISA kaart mee te nemen als reserve betaalmiddel. In Mali kun je nog niet pinnen. In Ouagadougou kun je wel pinnen met een VISA kaart.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 555,- per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Extra fooien komt hier te staan

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2020. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Op verschillende plekken heb je de gelegenheid om zelf uit eten te gaan. Aangezien op veel plekken niet veel of zelfs helemaal geen keuze is wat betreft restaurants, zul je vaak met de groep samen eten. Sommige eetgelegenheden zijn niet goed toegerust om eten te bereiden voor veel mensen tegelijk. Daarom is het soms handig om tevoren een buffet te bestellen of als groep uit een beperkt aantal menu’s een selectie te maken. Onderweg worden flessen water ingekocht. Houd er rekening mee dat de kosten van levensonderhoud in West-Afrika hoger zijn dan bij ons. Veel levensmiddelen moeten namelijk worden geïmporteerd.

Eten en drinken
De keuken van Mali en Burkina Faso is niet besteed aan fijnproevers. Het traditionele eten is tô (maïspap) met een groentesaus (van bijvoorbeeld okra's) en riz sauce (rijst met een tomaten/pindasaus). Kip en lamsvlees zijn voor de lokale bevolking vrij luxe, in restaurants kun je echter overal vlees eten. Brochettes (spiezen) met rundvlees of met capitaine (vis) zijn heerlijk en worden vaak geserveerd met frites en een salade. In de grote steden vind je een aantal Europees georiënteerde restaurants, waar je een maaltijd kunt krijgen die min of meer vergelijkbaar is met wat in Europa wordt geserveerd; pizza's, spaghetti en Franse ‘haute cuisine’.

Afhankelijk van de tijd van het jaar worden langs de kant van de weg en op markten een verscheidenheid aan vruchten verkocht als mango's, papaja’s, meloenen en mandarijnen. Zolang het fruit nog ongeschild is of geschild wordt waar je bij staat, kun je het met een gerust hart eten. Bij het ontbijt wordt bijna altijd stokbrood, jam en nescafé geserveerd.

Mineraalwater is algemeen verkrijgbaar. Het wordt verkocht in grote plastic flessen, maar is relatief duur (per fles ongeveer 2 euro). Frisdranken als Coca Cola en Fanta kosten weinig en zijn in de steden overal te koop, evenals koffie en thee. Bier is ook niet al te duur en wordt verkocht in halve liter flessen.

  Taal & Cultuur

Taal
Frans is de officiële taal van Burkina Faso en Mali. De meest gesproken taal in Mali, en zeker in de hoofdstad Bamako, is Bambara.
Aanbevolen literatuur
Ton van der Lee - "De Dans van de Geesten", 2005
In "De Dans van de Geesten" dreigt het leven in Afrika Ton van der Lee noodlottig te worden. Hij krijgt rivierkoorts en malaria. Westerse medicijnen en traditionele geneesmiddelen kunnen hem niet helpen. In een klein woestijndorp ontmoet hij Paul Verhoeff, die tot sjamaan is gewijd. Paul vertelt hem over de dans van de geesten, een eeuwenoude Afrikaanse ceremonie die hem heeft gered van de dood. Ton besluit op zoek te gaan naar het geheim van dit ritueel. Het wordt een pelgrimstocht vol beproevingen, verrassende ontmoetingen en magische ervaringen. De Dans van de Geesten is een verslag van een spirituele zoektocht naar bevrijding, genezing en het traditionele hart van Afrika. Het is ook een fascinerend reisboek over West-Afrika.

Maryse Condé - "Ségou I & II', 1987
In 'Ségou I - De aarden wallen' maakt de lezer kennis met Ségou, 'de tuin der lusten' en de hoofdstad van een machtig rijk. De burgers genieten van hun voorrechten als heersers over vele volkeren. Totdat rond 1850 vanuit het noorden de roep naar Allah doorklinkt, en zich tevens de eerste blanke voor de poorten van Ségou aandient. De priesters duiden de tekens: niets zal meer zo zijn als het was.

In 'Ségou II - De verkruimelde aarde' ontmoet het eens zo machtige Ségou, nu door de twist verdeeld tussen de bekeerlingen van Allah en degenen die de oude tradities eren, de macht van een nieuwe grootheid: de blanken. Terwijl de mannen ten overstaan van deze grote historische krachten steeds avontuurlijker plannen beramen, trachten de vrouwen de families bijeen te houden en de voortgang van het leven te verzekeren.

 Wat neem ik mee op reis

Bagagekeuze 

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie. Wij adviseren om onmisbare spullen, zoals bijvoorbeeld medicatie en wandelschoenen, aan te trekken of in je handbagage te stoppen.

Kleding
In Mali en Burkina Faso wonen voornamelijk islamitische bevolkingsgroepen en daardoor gelden er bijzondere kledingvoorschriften, die gerespecteerd dienen te worden. Met name tijdens het bezoek aan dorpjes is het erg belangrijk dat je je hele lichaam bedekt, behalve je hoofd. Mannen kunnen wel kleding met korte mouwen dragen. Tijdens de wandelingen in de Dogon kunnen zowel vrouwen als mannen T-shirts met korte mouwen dragen. Ook is hier voor mannen het dragen van een korte broek geen probleem; vrouwen wordt geadviseerd om een broek tot over de knie te dragen. Omdat de temperaturen tijdens deze reis nogal kunnen verschillen, is het handig om laagjeskleding mee te nemen: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt.

Wat je écht nodig hebt:
- Goed ingelopen enkelhoge wandelschoenen
- Klein rugzakje voor de wandelingen
- Zaklamp (problemen met electriciteit komen vaak voor in Mali)
- Lakenzak & slaapzak
- Klamboe: een 1-persoonsklamboe is aan te raden.
- DEET (tegen de muggen)
- Extra tas voor je bagage die je mee de Dogon in neemt (kan ook je flightbag zijn)

Fotografie, video en opladen
In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Toch is het raadzaam om een reserveset batterijen mee te nemen.

Een drone mee op reis?

Drones worden een steeds populairder hulpmiddel om foto’s of video-opnamen te maken. Het is echter lang niet altijd toegestaan deze te gebruiken. Mocht je overwegen een drone mee te nemen, dan raden we je ten zeerste aan je goed te verdiepen in de lokale wet- en regelgeving omtrent het gebruik ervan. Daarnaast is het van belang dat je je verdiept in de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, naar/van de bestemming en eventuele binnenlandse vluchten. Niet alle maatschappijen hanteren dezelfde regels voor het meenemen van een drone. Je kunt verplicht worden deze in je ruimbagage te doen of juist als handbagage mee te nemen.

Graag willen we het volgende benadrukken:

 • Het eventueel meenemen en gebruiken van een drone is geheel op eigen verantwoordelijkheid en risico. 
 • Twijfel je over de regels omtrent het gebruik van een drone, neem deze dan niet mee op reis. 
 • Houd er rekening mee dat het ongeoorloofd gebruik van een drone zwaar gestraft kan worden. 
 • Neem je toch een drone mee, gebruik deze dan op momenten dat je de tijdsplanning / voortgang van de groepsreis niet belemmert. 
 • In ‘gevoelige gebieden’, bijvoorbeeld gebieden met militaire activiteiten, kunnen afwijkende regels gelden.

Lees op de website Droneopreis.nl meer over de regels bij het meenemen van een drone naar jouw reisbestemming.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Mali stelt een gele koorts vaccinatie verplicht. Neem je gele vaccinatieboekje mee als bewijs, want er wordt soms naar gevraagd op de luchthaven. We raden je aan je in te enten tegen de volgende ziekten:
- DTP (difterie, tetanus, polio)
- Hepatitis A
- Gele Koorts

*Cholera
Voor Mali en Burkina Faso is een choleravaccinatie niet nodig, maar huisartsen en GG&GD’s zetten normaliter wel een cholerastempel in je vaccinatieboekje zonder dat je hiertegen bent ingeënt. Men controleert het vaccinatieboekje soms bij aankomst. Neem dit boekje, voorzien van de juiste stempels, dus beslist mee op reis.

*Bilharzia
Dit is een ziekte die je kunt oplopen bij het zwemmen of baden in stilstaand zoet water, maar ook een douche nemen onder een waterval kan risico's met zich meebrengen! In de Dogonvallei zijn op sommige plaatsen met bilharzia geïnfecteerd. Deze infectie is vooral geconcentreerd rond plekken waar waterslakken, tussengastheren voor de bilharzia-parasiet, het meeste voorkomen. Je loopt het meeste kans op bilharzia op plaatsen waar veel oeverbegroeiing is. Na terugkeer in Nederland kan eventueel via bloedonderzoek gemakkelijk achterhaald worden of je bilharzia hebt opgelopen. Als je er op tijd bij bent is bilharzia snel te genezen.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës
Malaria, komt voor in Mali en Burkina Faso
Dengue, komt voor in Mali en Burkina Faso

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Mali en Burkina Faso is 2 uur (tijdens de wintertijd 1 uur).

Contact met het thuisfront
Bellen kan bij de verschillende telecomkantoortjes. Mobiel bellen is in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is.
Internetcafés zijn overal te vinden. E-mail is de goedkoopste manier om met het thuisfront te communiceren.
Post doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is één van de grootste industrieën ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Zo compenseert Sawadee de volledige CO2-uitstoot van de retourvlucht naar de bestemming, alle vormen van transport tijdens de reis én het volledige verblijf op de bestemming voor alle reizigers. Ook houden we ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Salaam Balaak Trust

Het Salaam Baalak fonds zet zich in om kinderen uit de sloppenwijken van Delhi een kans op onderwijs te geven. Je kunt dit initiatief steunen door deel te nemen aan een bijzondere wandeling door de wijk Paharganj en het New Delhi treinstation. Niemand kent de straten van deze wijken beter dan de jongeren die hier opgegroeid zijn. Zij hebben met behulp van het Salaam Baalak fonds een opleiding tot gids gevolgd en laten je op inspirerende wijze een kijkje nemen in hun wereld. In het opvangcentrum dat je onderweg bezoekt vertellen zij over hun leven op straat. www.salaambaalaktrust.com.
Bekijk een filmpje over deze wandeling op YouTube.

Groepsrondreis Mali - Burkina Faso

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen