< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Erik Reisbegeleider

Zoals vele mensen was ik een beetje gefrustreerd dat er nooit tijd en geld genoeg was om al die landen te bezoeken die nog op mijn lijstje stonden. Dus wat denk je? Inderdaad, ik werd reisleider bij Sawadee. In eerste instantie was het plan om enkele jaren al werkend de wereld te verkennen. Enkele jaren werden vele jaren, en ondertussen ben ik al meer dan 10 jaar voor Sawadee op pad. Ik hou van afwisseling en voel me op verschillende continenten thuis. De eerste jaren werkte ik bijna uitsluitend in Afrika, later begon ik ook meer in Azie te werken, vooral in Japan en op de zijderoute.   Een aantal jaar geleden ontmoete ik een Mexicaans meisje op een Japans treinstation, met als gevolg dat ik nu gelukkig getrouwd ben en ik Mexico woon.   De laatste jaren vind je mij dus minder in Azie en Afrika, maar geniet ik van al het mooie en lekkere wat Latijns Amerika te bieden heeft. d!

Vogelrijke natuurparken en Djembé beats

Als liefhebber van boottochten, vogels en leuke mensen, is Senegal een land dat mij op het lijf geschreven is.

Djoudj staat bekend als één van de drie belangrijkste vogelparken ter wereld. Een bezoek aan dit park is een onvergetelijke ervaring. Terwijl je met een boot het gebied verkent, scheren duizenden pelikanen op enkele meters afstand langs. Mijn verrekijker kent geen rust, ik zie pelikanen, aalscholvers, visarenden, krokodillen en varanen. Helemaal voldaan keer je terug en dan lekker nagenieten op een terras aan de rivier in de koloniale stad Saint Louis. Een topdag! Djoudj is het summum, maar over heel Senegal en Gambia zie je ontzettend veel en mooie vogels. Baardvogels, ijsvogels , bijeneters, scharrelaars en nog honderd andere. Elke reis is het weer genieten.

Ik kan ontzettend genieten van de natuur in Senegal, maar de belangrijkste reden waarom ik van het land hou, is toch om zijn kleurrijke en levenslustige bevolking. Elke bevolkingsgroep heeft zijn eigen dansen, instrumenten, zang, cultuur en levenswijze, maar één ding hebben ze in ieder geval gemeen; overal ervaar je de teranga, de Senegalese gastvrijheid.

Senegal, een heerlijke mix van mooie, leuke mensen en indrukwekkende natuur.

Groepsrondreis Senegal en Gambia

Niet boekbaar

Naar boven