Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  aankomst Zanzibar

  image

  Welkom op Zanzibar! Om zes uur in de avond ontmoet je de rest van de internationale groep en de crew van Dragoman.

 • 2

  Zanzibar / stadstour Stonetown

  image

  Vandaag hebben we alle tijd om Stonetown te ontdekken tijdens een stadstour. De stad is een aaneenschakeling van slingerende lanen, ronde torens, deuren met houtsnijwerk, terrassen en prachtige moskeeën. Dompel je onder in deze unieke smeltkroes van de Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. 's Avonds kun je naar een van de gezellige nachtmarkten. 

 • 3

  Zanzibar / specerijentour en bezoek Nungwi

  image

  Met een lokale gids duiken we de geschiedenis van Zanzibar in. We bezoeken specerijen plantages en leren hoe deze specerijen worden verwerkt. Daarna genieten we van een heerlijke lokale lunch. Daarna bezoeken we Nungwi, gelegen in het noorden van Zanzibar. Hier vind je prachtige witte zandstranden en helderblauwe zee. Geniet bij een van de vele restaurantjes van heerlijke visgerechten. 

 • 4

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag op Zanzibar. Je kunt genieten van het strand in Nungwi, gaan snorkelen of duiken. Ook kun je opzoek naar de rode franje apen in Jozani Forest. In Nungwi slapen we in een hotel vlakbij het strand.

 • 5

  ferry naar Dar es Salaam

  image

  We keren terug in Stonetown en nemen vanaf daar de ferry naar Dar es Salaam. De tocht met de ferry duurt ongeveer 2,5 uur. We rijden verder naar onze kampeerplaats nabij Dar es Salaam, waar je de rest van de middag vrij hebt. We kamperen op een camping met goede faciliteiten.

 • 6

  via Mikumi Nationaal Park naar Iringa

  image

  Er staan een aantal lange ritten op het programma om in Malawi te komen. We beginnen onze reis door de heuvels van het Mikumi Nationaal Park. Na een lange rit komen we aan bij onze camping. We kamperen op een werk-ranch ten zuiden van Iringa. 

 • 7

  naar Chitimba (Lake Malawi)

  image

  We laten Tanzania achter ons en na wat grensformaliteiten rijden we Malawi binnen. Tijdens het laatste stuk heb je prachtige uitzichten op Lake Malawi, waar we aan het eind van de middag arriveren. De komende nacht kamperen we op een prachtige plek op het strand. 

 • 8

  naar Kande (Lake Malawi)

  image

  Indien mogelijk kun je vandaag een bezoek brengen aan een van de vissersdorpjes in de buurt. Daarna rijden we verder langs het meer naar het zuiden. We kamperen op een prachtige plek aan het meer in Kande. 

 • 9

  Kande / vrije dag

  image

  Lake Malawi is, met een oppervlakte van 30.000 km², nummer negen van de grootste meren ter wereld. Je kunt vandaag weer heerlijk relaxen bij het meer. Ook kun je verschillende wandelingen maken, watersporten beoefenen of paardrijden. 's Avonds is een potje strandvoetbal met de locals altijd leuk!

 • 10

  naar Lilongwe

  image

  We rijden verder naar de hoofdstad van Malawi, Lilongwe. Als we op tijd aankomen hebben we nog tijd om de sfeer van de stad te proeven op de markten. We kamperen op een camping met goede faciliteiten.

 • 11

  naar South Luangwa Nationaal Park

  image

  Het is alweer tijd voor het derde land van dit traject; Zambia. We rijden naar het prachtige South Luangwa Nationaal Park, waar we twee nachten gaan kamperen. Het is een van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika en een paradijs door zijn vogelrijkdom, de aanwezigheid van leeuwen, giraffen, nijlpaarden en een zeer gevarieerd landschap. Als de tijd het toe laat, kunnen we in de middag nog een korte optionele gamedrive maken.

 • 12

  South Luangwa Nationaal Park / gamedrives

  image

  In de ochtend en in de late namiddag trek je per open jeep het park in om op zoek te gaan naar de vele katachtigen die het park rijk is. De ranger kan uitleg geven over alle sporen en dieren die je onderweg tegenkomt. Tijdens de lunch kan je verkoeling zoeken in het zwembad op de campsite. Tijdens de middag gamedrive genieten we van de prachtige zonsondergang.

 • 13

  naar de Luangwa rivier

  image

  Vandaag staat er een lange rit van ongeveer 9-10 uur op het programma naar het Lower Zambezi gebied. We kamperen vannacht op een camping bij de brug over de Luangwa rivier.

 • 14

  naar Lower Zambezi

  image

  We rijden naar onze camping in de Lower Zambezi. Vanavond ontmoeten we onze gidsen die meegan op de tweedaagse kanotocht. We krijgen meer informatie over de tocht en kunnen vragen stellen. Vanavond gaan we vroeg naar bed, want de tocht begint morgen al vroeg!

 • 15

  Lower Zambezi (dag 1 van de 2-daagse kanotocht)

  image

  Vandaag begint de prachtige tweedaagse kanotocht over de Lower Zambezi rivier. We varen in tweepersoons kano's die we zelf vooruit paddelen. De gids zit in de voorste kano en leidt ons de weg. Onderweg krijgen we informatie over de flora en fauna in dit spectaculaire gebied. In de middag leggen we aan en dragen we de spullen naar een geschikte kampeerplaats, dit keer in het wild! We zetten de tenten op en maken samen een maaltijd klaar. Het uitzicht op de rivier is prachtig met zonsondergang. 

 • 16

  Lower Zambezi (dag 2 van de 2-daagse kanotocht

  image

  We worden al vroeg wakker door de geluiden van de natuur en de zon die opkomt. Na het ontbijt breken we het kamp op en springen we onze kano's weer in. We varen op een rustig tempo, zodat het voor iedereen goed vol te houden is. Tijdens de tocht hebben we kans op het zien van heel veel dieren zoals olifanten, buffels, leeuwen en apen. Vanaf het water kun je ze goed zien. 's Avonds zetten we ons kamp weer op midden in de natuur. Met dierengeluiden op de achtergrond vallen we heerlijk in slaap. 

 • 17

  naar Livingstone

  image

  Na het ontbijt breken we het kamp weer op en worden we opgehaald en naar onze vertrouwde truck gebracht. We hobbelen met de truck verder naar Livingstone, gelegen aan de Zambiaanse kant van de indrukwekkende Victoria watervallen. We kamperen op een camping met goede faciliteiten in Livingstone. 

 • 18

  Victoria watervallen

  image

  Vandaag steken we de grens over naar Zimbabwe. De Victoria watervallen behoren tot de meest fotogenieke ter wereld. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort de Zambezi zich hier zo’n honderd meter met donderend geraas naar beneden, over een 1½ kilometer brede afgrond. Later in het jaar is het volume veel minder, maar dan kun je juist de enorme kloof goed bekijken. Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf: de 'rook die dondert'. De reisbegeleider informeert je over de vele optionele excursies die je hier kunt doen. 

 • 19

  Victoria watervallen

  image

  Afhankelijk van het vluchtschema heb je vandaag nog tijd voor optionele excursies bij de Victoria watervallen. Daarna zit het overland-avontuur door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe er dan echt op. De truck reist verder, indien je het overland-avontuur wilt verlengen door Afrika, neem dan contact op met een van onze kantoormedewerkers. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Op overland-avontuur in een internationale groep
 • Van de gebaande paden
 • 2-daagse safaritocht per kano over de Lower Zambezi rivier
 • Gamedrives in South Luangwa Nationaal Park
 • Ontspannen begin of eind op Zanzibar
 • Stadstour Stonetown en Specerijentour op Zanzibar
 • Bezoek aan de overweldigende Victoria watervallen
 • Kamperen op prachtige strandjes bij Lake Malawi
 • Oog in oog met de Big Five en vele andere dieren
 • Heel veel maaltijden inclusief in de reissom
 • Op bezoek in Kawaza village in South Langwa N.P.

Groepsrondreis met Dragoman door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe

Op overland-avontuur van Zanzibar naar Vic Falls

Dragoman: Zanzibar - Vic Falls
19 dagen vanaf € 2.105
Avontuur-Plus
Naar boven