< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Arusha / naar Moshi

  image

  Vandaag begint het Tanzania avontuur. Na een vlucht met KLM / Kenya Airways arriveren we in Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. Aangezien er slechts een gering tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zal je geen last hebben van een jetlag. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar onze lodge dichtbij Moshi, waar we twee nachten zullen slapen in een knalroze hotel naast een schooltje.

 • 2

  Moshi / koffie excursie

  image

  Lokale boeren zullen ons vandaag een rondleiding geven door hun koffievelden en ons alles vertellen over koffie. Dit is niet alleen een leuke gelegenheid om meer te weten te komen over de achtergrond van koffie, maar het brengt ons ook op een unieke manier in contact met de lokale bevolking. Lokale boeren kunnen zich ontwikkelen als gids en lokale mama's verdienen een extraatje aan onze lunch. De koffie kan ons 'eerlijk' worden aangeboden. De rest van de dag heb je tijd om Moshi te verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Tarangire Nationaal Park / gamedrives

  image

  's Ochtends verlaten we het heuvelachtige gebied rondom Moshi. Langzaamaan veranderen de groene heuvels in een droog savannelandschap. In het landschap zie je af en toe een eenzame Maasai in een rood gewaad met zijn kudde koeien door de savanne trekken. We lunchen midden in het Maasaigebied. In de loop van de middag bereiken we onze kampeerplaats midden in het Tarangire park.

  image

  Het Tarangire NP is een mooi park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. De weg naar onze kampeerlocatie is onze eerste gamedrive (safari per truck). Omdat je in de truck vrij hoog zit, heb je een goed zicht op het wild. We verblijven twee nachten op een kampeerplek in het park. De eerste nacht in de bush is altijd spannend. Maak je echter geen zorgen, vrijwel alle dieren zijn bang en niet geïnteresseerd in mensen. ’s Avonds bereidt onze meereizende kok een heerlijke maaltijd. Genieten!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Tarangire Nationaal Park / gamedrives

  image

  Hoe was jullie eerste nacht in de tent? Vandaag staat volledig in het teken van dieren. In de vroege ochtend en late namiddag heb je de meeste kans om dieren te zien. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken. Rondom het hete middaguur zoeken de dieren de schaduw op en nemen ook wij een welverdiende pauze. Na de lunch gaan we naar een nabijgelegen lodge. Hier kun je genieten van een koud drankje terwijl je uitkijkt over de Tarangirerivier.

 • 5

  naar Lake Eyasi / bezoek stammen

  image

  Na het opbreken van de tenten rijden we in ongeveer zes uur naar Lake Eyasi. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat over een zeer zanderige, hobbelige weg. Nadat we in onze truck behoorlijk heen en weer zijn geschud, komen we aan bij Lake Eyasi. Rond dit meer trekken de Hadzabe rond, een volk dat van de Bosjesmannen afstamt en nog slechts een paar honderd families telt. De Hadzabe leven van de jacht op klein en groot wild en van het verzamelen van eetbare knolgewassen.

  image

  Soms kunnen we met de mannen op jacht, een ervaring die je niet snel zult vergeten! Uitgerust met pijl en boog rennen de mannen door de bosjes op zoek naar wild, als echte jagers. We mogen zelf ook eens de boog proberen. Ook de Datoqstam woont in dit gebied. De vrouwen zijn fascinerend om te zien. Als teken van schoonheid hebben ze hun gezicht getatoeëerd. Datoq wonen in grote hutten, gebouwd van dikke takken en bedekt met een mengsel van klei en koeienvlaai. We kamperen een nacht vlakbij een oase met beperkt sanitair.

 • 6

  naar Karatu

  image

  Vandaag reizen we door naar Karatu waar we twee nachten in een lodge verblijven. Je hebt vandaag een vrije dag die je naar eigen wens kunt invullen. Karatu is een gezellig dorp gelegen net buiten het Ngorongoro reservaat en Lake Manyara. Bezoek de markt, proef het lokale fruit, speel een spelletje pool met de lokale bevolking of wandel over nabijgelegen koffieplantages. Ook kun je je prima vermaken bij het zwembad van het hotel. ‘s Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd in je hotel of van een traditionele maaltijd met nyama choma (gebraden vlees) in het dorp.

  Optioneel Nachtelijke Gamedrive Lake Manyara NP

  Nachtelijke Gamedrive Lake Manyara NP

  Lake Manyara Nationaal Park is één van de weinige parken in Oost-Afrika waar je een nachtelijke gamedrive kan maken. Nachtelijke gamedrives zijn een spannende manier om op zoek te gaan naar dieren die je overdag vaak niet ziet. We zoeken naar dieren aan de hand van een groot infrarood licht. De ogen van de meeste dieren reflecteren in het licht. Belangrijk is ook om goed te luisteren naar alle geluiden. Tijdens zo'n nachtelijke gamedrive kan je onder andere stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden zien. De gamedrive begint rond 20:00 uur. De drive duurt ongeveer 2 en een half uur. 

  Inclusief: vervoer, game-drive, gids/chauffeur en park entree.

  Let op: deze excursie gaat door bij een minimum van 4 personen.

 • 7

  Karatu / bezoek Mto wa Mbu

  image

  Vandaag heb je nog een vrije dag in Karatu. Je kunt er voor kiezen om in Mto wa Mbu deel te nemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen, een leerzame ervaring! Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. De wandeling gaat door het dorp, langs de school en de omringende bananenplantages en rijstvelden. Tijdens de fietstocht fiets je tussen de bananenplantages en langs dorpjes. Na de lunch rijden we terug naar ons hotel in Karatu.

  NB: Je kan bij boeking aangeven of je wilt deelnemen aan de optionele wandeling of fietstocht. Helaas moet je kiezen en kun je niet aan beide deelnemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Wandeltocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Wandeltocht Mto wa Mbu

  In Mto wa Mbu kun je, tijdens een wandeling door het dorp en de omringende bananenplantages, het echte Afrikaanse dorpsleven leren kennen. De wandeling is telkens anders en wordt aangepast aan de interesses van de wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een atelier van de Makonde, een school, een bar met bananenbier, gemeenschappelijke maalderij, een workshop waar Tinga Tinga schilderijen worden gemaakt, et cetera. We lunchen op het erf van een lokale boer. Hier proef je verschillende traditionele gerechten. Inbegrepen: lokale gids(en) en lunch (zonder drankjes).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Fietstocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Fietstocht Mto wa Mbu

  Je maakt een mooie fietstocht door de omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp en ontmoet de groep wandelaars bij de lunchplek. Hier geniet je gezamenlijk van een typische lokale lunch. Inbegrepen in de excursie zijn de lokale gids(en), valhelm, fiets en lunch (zonder drankjes).

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 8

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  We stappen over op 4x4 jeeps en gaan vandaag via het Ngorongoro reservaat naar de Serengeti, misschien wel het beroemdste park van Afrika. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We kamperen twee nachten midden in het park. Soms komen hyena’s ‘s nachts ons kamp doorzoeken op etensresten. Gelukkig wachten ze daar wel mee tot wij in onze tent liggen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  Het landschap van de Serengeti wordt bepaald door oneindige grasvlaktes. Wist je dat in het Maa, de taal van de Maasai, Serengeti ‘wijde plek’ betekent? Dit park is één van de meest wildrijke parken van Afrika, want het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's. Voor leeuwen en cheeta’s is het park een luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes(rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt.

 • 10

  Ngorongoro krater / gamedrives

  image

  We staan vroeg op voor een lange, maar indrukwekkende dag. We rijden naar de rand van de Ngorongoro krater. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. Flamingo's zeven algen uit Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. We slapen twee nachten in Karatu.

 • 11

  Karatu / vrije dag

  image

  We hebben vandaag een zeer relaxte dag. Je hebt alle tijd om even bij te komen van alle mooie indrukken die je hebt opgedaan tijdens de reis. Je kan de hele dag invullen zoals je zelf wilt. Ontdek Karatu, ontspan bij het zwembad van onze lodge of maak een praatje met de lokale bevolking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Arusha / vlucht naar Amsterdam

  image

  We rijden vandaag in ongeveer 3-4 uur weer met onze truck of een coasterbus naar Arusha, vanwaar we terug vliegen naar Amsterdam. In nog geen twee weken hebben we ontzettend veel dieren gezien, kennis gemaakt met de vriendelijke bevolking en bijzondere stammen en door Afrikaanse dorpjes en langs marktjes gestruind. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging op Zanzibar

  Zanzibar

  Tijdens deze verlenging verblijf je in Nungwi. Het hotel ligt aan het strand, je kan hier heerlijk snorkelen en duiken. Bij laag water is de zee soms ondiep. In Nungwi zijn verschillende restaurantjes waar je heerlijk kan eten. Maar eet ook zeker een keer in het hotel, je zal genieten van de verse vis. Deze verlenging in Nungwi is inclusief vlucht vanaf Arusha naar Zanzibar, terugvlucht van Zanzibar naar Dar-es-Salaam/Nairobi (afhankelijk van je vlucht naar Amsterdam), transfers en ontbijt. 

  NB. We bieden deze verlenging niet aan tijdens de reizen rond de kerstperiode. In het boekingsformulier kun je zien of we de verlenging wel of niet aanbieden. 


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 12

  vlucht naar Zanzibar

  image

  Vandaag vlieg je naar Stonetown. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Dit exotische eiland met zijn blauwe zee en palmbomen is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten. Je verblijft in het plaatje Nungwi.

 • 13

  Nungwi / vrije dag

  image

  De komende dagen kun je heerlijk relaxen op de mooie stranden van Zanzibar. Ook kun je verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je snorkelen, een boottochtje maken of een bezoekje brengen aan Stonetown.

 • 14

  Nungwi / vrije dag

  image
 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Met een transfer word je naar de luchthaven gebracht. Afhankelijk van je vluchtschema vlieg je via Nairobi of Dar es Salaam terug naar Amsterdam.

 • 16

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Keuze tussen vertrekdata met een Nederlandse of Lokale Engelssprekende reisbegeleider
 • NIEUWE REIS: De mooiste nationale parken van Tanzania in een 13-daagse reis
 • Kamperen in het wild, afgewisseld met lodges en hotels
 • Maak kennis met lokale boeren, de Masai, Hadzabe en de Datoqstam
 • Mogelijkheid om te verlengen op paradijselijk Zanzibar
 • Inclusief 5x gamedrives in Tarangire, Serengeti en de Ngorongoro krater
 • Alle entreegelden inclusief in de reissom
 • Per stoere 4x4 jeeps op safari in de Ngorongoro krater
 • Leuke koffie excursie bij Moshi
 • Overnachting op de rand van de Ngorongoro krater
 • Meereizende kok die boodschappen doet en de maaltijden bereidt tijdens de kampeernachten

Groepsrondreis Tanzania

Niet boekbaar

Naar boven