< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Bas Reisbegeleider

Welcome to Africa! Het continent van de extreme diversiteit aan culturen, landschappen, architectuur en wildlife. Welkom in mijn wereld! Dit is waar ik, Bas Nellestijn, al 15 jaar lang reizen mag begeleiden voor Sawadee. Mijn reizen zijn in de Engelstalige landen van Afrika en dus voornamelijk in Oost- en Zuidelijk Afrika. Al jaren doe ik dit werk met veel plezier en ik heb inmiddels aan honderden mensen dit continent mogen laten zien. En met succes, want het zal niet de eerste keer zijn dat mensen terug komen naar Afrika na een eerste kennismaking en sommigen het zelfs aandurven om met mij een tweede of zelfs een derde reis te maken langs de ongekende schoonheid die dit continent te bieden heeft. Het is niet voor niets dat ik hier al vanaf 1999 rondloop. Als het Afrika virus je eenmaal in z’n greep krijgt, dan is er geen ontkomen meer aan! Het is gewoon te mooi hier!

Avontuurlijk toilet bezoek

Er bestaan mensen, ook in Nederland, die eigenlijk alleen op hun eigen toilet thuis een normaal bezoek kunnen afleggen. Zodra ze hun eigen voordeur dichttrekken wordt het lastig. Maar hoe moet je nu op een prachtige vakantie als je bang bent dat je volledig opgeblazen weer huiswaarts keert? Nou gewoon....., die mensen nemen hun eigen toilet mee op reis! Geloof het of niet, maar dat is dus echt mogelijk! Maar even gek opkijken als zo'n ding inderdaad op zo'n reis verschijnt, daar ontkom je niet aan! De toilet is niet heel veel anders dan een hele stevige kartonnen doos (een echte poepdoos dus), met plastic zakken die je er na elk bezoek weer uit trekt en vervangt. De doos is dus bruikbaar in tent, kamer en de bush en weegt bijzonder weinig. Je kunt hem ook nog mooi beschilderen als je dat leuk vindt, maar dit is afhankelijk van je bestemming; Woestijnreis? Khaki kleuren met geeltinten, jungletocht in Zuid Amerika? Camouflage kleuren. De persoon die deze toilet meenam, heeft een fantastische, relaxte, stressvrije vakantie gehad. Op de laatste kampeerplek op de Kilimanjaro is de toilet tijdens het laatste kampvuur ritueel verbrand onder luid gejubel ende vreugde kreten. Zolang er geen 20 eigen toiletten mee aan boord verschijnen, blijft het een unieke ervaring, voor iedereen!

Groepsrondreis Tanzania en Zanzibar Totaal

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
  • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen