< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kilimanjaro

  image

  Na aankomst op Kilimanjaro Airport brengt een transfer ons naar Moshi, de stad aan de voet van de Kilimanjaro waar we de komende nacht overnachten in de Stella Maris lodge. Dit knalroze hotel ligt vlakbij Moshi en maakt deel uit van de Mailisita organisatie. De opbrengsten van het hotel worden gebruikt om de kinderen van de Stella Maris school van eten te voorzien en de salarissen van de leerkrachten te betalen. 

 • 2

  Moshi / Kahawa Shamba

  image

  Aan de voet van de Kilimanjaro heeft Sawadee samen met andere partners (SNV en Fair Trade) een project opgezet, waarin lokale koffieboeren de kans krijgen om een inkomen te verwerven uit toerisme. Lokale boeren geven ons een rondleiding door hun koffievelden en vertellen ons alles over koffie. Het brengt ons tevens op een unieke manier in contact met de lokale bevolking. We overnachten op de campsite Kahawa Shamba.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Lake Manyara

  image

  Na onze eerste nacht kamperen, rijden we per 4x4 safari jeep naar Lake Manyara nationaal park. Rond lunchtijd komen we aan in onze lodge waar we de komende nacht verblijven. In de middag gaan we nog even met onze jeeps Lake Manyara nationaal park in om wild te spotten. Het park staat bekend om de flamingo’s die in het meer leven en vergeet ook niet om in de bomen te kijken. De leeuwen en luipaarden liggen hier graag als ze niet aan het jagen zijn. Vanavond kan je een nachtelijke gamedrive maken: mooier kan je de dag niet afsluiten.

  Optioneel Nachtelijke gamedrive in Lake Manyara

  Nachtelijke gamedrive in Lake Manyara

  Lake Manyara Nationaal Park is één van de weinige parken in Oost-Afrika waar je een nachtelijke gamedrive kan maken. Nachtelijke gamedrives zijn een spannende manier om op zoek te gaan naar dieren die je overdag vaak niet ziet. We zoeken naar dieren aan de hand van een groot infrarood licht. De ogen van de meeste dieren reflecteren in het licht. Belangrijk is ook om goed te luisteren naar alle geluiden. Tijdens zo'n nachtelijke gamedrive kan je onder andere stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden zien. De gamedrive begint rond 20:00 uur. De drive duurt ongeveer 2 en een half uur. Inbegrepen: vervoer, game-drive en park entree.

  Let op: deze excursie gaat door bij minimaal drie personen.

 • 4

  naar de Serengeti

  image

  ’s Ochtends verlaten we Lake Manyara en rijden we de Serengeti in. De naam van het park betekent in het Maa (taal van Maasai) ‘oneindige vlakte‘. We kamperen drie nachten midden in het park in onze vertrouwde koepeltenten. Door het tentdoek heen hoor je de nachtelijke geluiden van de Serengeti om je heen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Serengeti / gamedrives

  image

  De Serengeti is misschien wel het beroemdste park van Afrika. Tijdens de uitgebreide gamedrives in onze eigen truck passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. In sommige maanden is dit het meest wildrijke park van Afrika omdat dit het leefgebied is van miljoenen wildebeesten en zebra's! Voor leeuwen en cheeta’s is het luilekkerland.

 • 6

  Serengeti / gamedrives

  image

  Ook vandaag maken we weer gamedrives door het weidse landschap. Als je geluk hebt, ben je getuige van de jaarlijkse trek van de gnoes en zebra’s. Grote aantallen wildebeesten en zebra’s verlaten de droger wordende Serengeti en trekken naar de Masai Mara in Kenia. Rond november komen de dieren terug. De verspreid liggende kopjes (rotsformaties) worden door leeuwen als siëstaplaats gebruikt. Door het park loopt een rivier waar we proestende nijlpaarden zullen zien. Misschien ontdekken we zelfs een luipaard met zijn prooi.

 • 7

  via de Ngorongoro naar Karatu

  image

  Vandaag wordt een lange maar indrukwekkende dag. We vertrekken vroeg vanuit de Serengeti en rijden door prachtige landschappen naar de rand van de Ngorongoro krater. We verruilen de stoere safaritruck voor landcruisers, die met redelijk gemak de steile kraterwand op en af rijden. Eenmaal beneden zal je snel zien waarom giraffen niet veel te zoeken hebben in de vlakke krater.

  image

  De 24 kilometer brede krater is ontstaan na een vulkaanuitbarsting; middenin ligt het sodameer Lake Magadi. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. De olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Na deze indrukwekkende ervaring, rijden we naar onze lodge in Karatu.

 • 8

  via Mto wa Mbu naar Tarangire NP

  image

  We vervolgen onze weg naar Tarangire NP. Onderweg stoppen we in Mto wa Mbu, waar je kunt deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen. Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. Je kunt kiezen voor een wandeling of een fietstocht. In de middag komen we aan in Tarangire NP waar we nog een gamedrive hebben. We kamperen twee nachten middenin het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Fietstocht Mto wa Mbu

  Je maakt een mooie fietstocht door de omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp en ontmoet de groep wandelaars bij de lunchplek. Hier geniet je gezamenlijk van een typische lokale lunch. Inbegrepen in de excursie zijn de lokale gids(en), valhelm, fiets en lunch (zonder drankjes).

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Wandeltocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Wandeltocht Mto wa Mbu

  In Mto wa Mbu kun je, tijdens een wandeling door het dorp en de omringende bananenplantages, het echte Afrikaanse dorpsleven leren kennen. De wandeling is telkens anders en wordt aangepast aan de interesses van de wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een atelier van de Makonde, een school, een bar met bananenbier, gemeenschappelijke maalderij, een workshop waar Tinga Tinga schilderijen worden gemaakt, et cetera. We lunchen op het erf van een lokale boer. Hier proef je verschillende traditionele gerechten. Inbegrepen: lokale gids(en) en lunch (zonder drankjes).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 9

  Tarangire NP / gamedrives

  image

  Vandaag maken we verschillende gamedrives door Tarangire NP. Het is een mooi park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken. Aan het eind van de middag kan je vanaf de campsite genieten van een prachtige zonsondergang over het meer: Afrika op z’n mooist.

 • 10

  naar Dodoma

  image

  Er staat ons een lange reisdag te wachten. In zo'n zes uur rijden we naar de officiële hoofdstad van Tanzania, Dodoma. Onderweg komen we langs een klein stadje Babati en vanaf hier wordt de kwaliteit van de weg minder. Droge steppes wisselen zich af met groenere gebieden. Hier en daar zal  je ook een baobabboom tegenkomen. Rond de middag bereiken we Dodoma, waar we slapen in een eenvoudig hotel met zwembad. Hier kan je lekker bijkomen van de lange rit.

 • 11

  naar Ruaha NP

  image

  We gaan op pad naar Ruaha, één van de meest ongerepte stukjes Tanzania. Het park wordt doorgesneden door de Great Ruaha River en weidse vlaktes worden afgewisseld met heuvels die begroeid zijn met baobabbomen. In Ruaha kamperen we drie nachten op een leuke campsite aan de rand van het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Ruaha NP / gamedrives

  image

  Ruaha is met een oppervlakte van 10.300 km² het op twee na grootste nationaal park van Tanzania en is vooral bekend om zijn grote kuddes buffels. We trekken er de hele dag op uit in safari jeeps. In Ruaha is net zoveel wild te zien als in de noordelijke parken, maar hier hoef je het wild niet met honderden andere bezoekers te delen. Tijdens gamedrives kun je giraffen, olifanten en zebra's zien, maar ook koedoes, leeuwen, impala's en mangoesten.

 • 13

  Ruaha NP / gamedrives

  image

  We trekken er weer op uit in de jeeps om het maximale uit ons bezoek aan Ruaha te halen. ’s Middags kunnen we bij één van de waterpoelen in het park stoppen en lunchen we op enkele meters afstand van nijlpaarden en krokodillen. Terug in ons kamp genieten we rond het kampvuur van de kakafonie aan geluiden van de Afrikaanse natuur.

 • 14

  naar de Udzungwa Mountains

  image

  We hebben een lange reis voor de boeg: van Ruaha naar een compleet ander nationaal park. Het Udzungwa gebergte is deel van de Eastern Arc Range, een bergketen die zich uitstrekt van Zuid-Kenia tot Zuid-Tanzania. Onderweg doen we boodschappen in Iringa en stoppen we voor een picknicklunch in de Vallei van de 1000 Baobabs. In Udzungwa overnacht je twee nachten in vooropgezette tenten. 

 • 15

  Udzungwa Mountains / wandeling

  image

  Op de hellingen van het Udzungwa gebergte bieden tropische bossen een ideale leefomgeving voor vele unieke planten-, vogel- en diersoorten. De twee bijzondere apensoorten, de Sanje Mangabey en de Iringa Red Colobus apen, vind je zelfs nergens anders ter wereld dan in Udzungwa! Onder begeleiding van een gids kun je schitterende wandeltochten ondernemen in het park. Er zijn korte routes voor een halve dag en pittigere dagwandelingen. Niet te missen zijn de adembenemende Sanje watervallen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Morogoro

  image

  In de ochtend verlaten we Udzungwa en rijden naar Morogoro. Een vriendelijk stadje aan de voet van de Uluguru Mountains. ‘s Middags is er tijd om het stadje te bekijken, te internetten of te winkelen. Je verblijft in een comfortabel hotel met een goed restaurant.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Selous

  image

  In de loop van de ochtend vertrekken we naar de Uluguru heuvels. We verruilen de truck voor jeeps en rijden over een soms slechte, maar prachtige weg dwars door het tropisch woud. Onderweg kan je ervoor kiezen korte wandelingen te maken. 's Avonds kamperen we een nacht aan de rand van het dorp Kisaki, naast de ingang van Selous. Selous is het grootste reservaat van Afrika en wordt toch door weinig mensen bezocht. De dieren zijn hier schuwer omdat ze veel minder aan toeristen gewend zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Selous / gamedrives

  image

  Vandaag rijden we al gamedrivend door Selous Nationaal Park. We rijden over de savanne, door wouden en langs meren op zoek naar wild. Selous NP herbergt grote aantallen krokodillen en nijlpaarden, maar ook roofdieren als leeuwen en de zeer zeldzame wilde honden. Olifanten, buffels, zebra's en andere graseters kruisen ook regelmatig je pad. In Selous kan je ook te voet op zoek naar wild. De rangers die met je mee lopen zorgen ervoor dat dieren niet te dichtbij komen. Je kampeert een nacht op een zeer fraaie plek aan de oevers van Lake Tagalala.

 • 19

  naar Dar es Salaam

  image

  We beginnen de dag met een uiterst vroege optionele wandelsafari onder begeleiding van een ranger. Vervolgens rijden we in ruim zes uur naar Dar es Salaam. We overnachten in comfortabele bungalows tussen de palmbomen bij een mooi zandstrand in de omgeving van Dar es Salaam.

 • 20

  naar Zanzibar

  image

  We stappen in Dar Es Salaam op de ferry die ons naar Zanzibar brengt. Deze boottocht duurt ongeveer vier uur. Na deze vier uur kom je aan op dit prachtige eiland waar je de komende drie dagen vrij te besteden. We overnachten in een mooi hotel aan het strand. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Je vindt er nog veel overblijfselen van vroeger. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland van Tanzania. De eilandjes rondom Zanzibar zijn ook prachtig. Tijdens de Safari Blue excursie ga je snorkelen bij één van de eilandjes vanaf een traditionele dhow (zeilboot).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Safari Blue

  image

  Met een busje word je naar Fumba, het zuidwesten van Zanzibar, gebracht. Daar stap je aan boord van een prachtige dhow (lokale zeilboot) en vaar je naar een zandbank waar je naar hartenlust kunt snorkelen, relaxen of zwemmen, de bemanning toont je de mooiste plekken. Vervolgens varen we naar een lagune met mangroves waar je in het kristalheldere water kan zwemmen. Op een verlaten eiland geniet je van een overheerlijke visbarbecue met daarop aansluitend een uitgebreid tropisch fruitbuffet. Na een wandeling over het eiland of een siësta, hijsen we de zeilen en varen we terug naar het vasteland. Onderweg ga je op zoek naar dolfijnen! De programmaonderdelen kunnen in verschillende volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van de getijden. Dit heerlijke dagje uit is een perfecte afsluiter van een mooie reis! Inbegrepen zijn: transfers, boottocht, snorkelmateriaal, lunch en drankjes. Vanaf 8 volwassen deelnemers beschikken we over onze eigen dhow, ben je met minder dan 8 volwassen personen dan kan het zijn dat je de boot deelt met andere reizigers. Meer informatie: www.safariblue.net


  Let op: houd rekening met langere reistijden wanneer je niet in Stonetown verblijft.

 • 22

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt: een dolfijnenexcursie, snorkelen of ontspannen met een fijn boek. Vanuit het hotel ben je met een klein uurtje in Stonetown. Dwaal hier rond in het doolhof van smalle straatjes. Je vindt er veel winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen en huizen met mooie bewerkte houten deuren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Swahili kookworkshop

  image

  Ontdek de Swahili keuken met zijn mengeling van Arabische, Indiase, Afrikaanse en Europese invloeden en de prominente rol van de kruiden die op Zanzibar worden geteeld. De excursie begint met een bezoek aan de markt om de verse ingrediënten te kopen. Vervolgens gaan we naar een traditioneel huis en helpen we de kok in haar eigen keuken bij het bereiden van de verschillende gerechten. De kok zal uitleggen hoe je de exotische kruiden kan gebruiken bij de gerechten maar ook thuis. Natuurlijk proeven we ook de gerechten. Een unieke, lokale ervaring!

  Let op: als je niet in Stonetown verblijft, moet er nog een transfer worden geregeld. Hierbij kan de reisbegeleider helpen.

 • 23

  vlucht Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam

  Het avontuur zit er alweer op. Je vliegt vanaf Stonetown via Dar es Salaam terug naar Amsterdam. Voor de vluchttijden verwijzen we je naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging in het noordoosten

  Nungwe

  Tijdens deze verlenging verblijf je in Langi Langi, ook in Nungwi. Je kan hier heerlijk snorkelen en duiken. Deze verlenging is inclusief ontbijt en transfers.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 22

  Nungwe

  Na het ontbijt word je naar het hotel gebracht.

 • 23

  Nungwe

  Vrij verblijf

 • 24

  Nungwe

  Vrij verblijf

 • 25

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 26

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Comfortabele vlucht met KLM
 • Dé reis voor de echte safari liefhebber: bezoek aan maar liefst 6 parken!
 • Gamedrives in Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro, Tarangire NP, Ruaha NP en Selous reservaat
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en overnachten in hotels/lodges
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Een uniek bezoek aan een lokaal koffieproject nabij Moshi
 • Inclusief gamedrives per 4x4 jeep in Selous, Ruaha en de Ngorongoro krater
 • Drie nachten middenin de beroemde Serengeti
 • Optionele wandel- of fietstocht in Mto wa Mbu
 • Mogelijkheid tot wandelen in de flora & fauna rijke Udzungwa Mountains
 • 11 x ontbijt inbegrepen
 • Alle entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom

Groepsrondreis Tanzania en Zanzibar Totaal

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen