< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

De mysteries van het voodoogeloof

Togo en Benin worden beschouwd als Afrika in het klein, want op slechts een kleine oppervlakte, vindt men werkelijk alle facetten van heel Afrika terug. De kleurijke inlandse markten, de oeroude traditionele dansen, de ontmoeting met diverse oorspronkelijke stammen.

Wat Togo en Benin in het bijzonder hebben is de indrukwekkende voodoocultuur.
Inderdaad! Want deze twee landen vormen de toegangspoort naar de fetisch- en voodoowereld. Hier komen pilgrims hun stokjes planten om hun geloof in voodoo kracht bij te zetten. Ze roepen de voorouderlijke geesten of natuurkrachten op om de meest uiteenlopende problemen op te lossen, en als het verzoek wordt ingewilligd moet men en geit, kip of koe offeren als dankbaarheid.

De voodoodans is ook een geweldige ervaring en gaat gepaard met veel getrommel. Af en toe raken mensen in trance en vallen met een gil op de grond. Andere voodoodansers dragen ze dan naar een fetisch die in een kleine schuur vlakbij staat.

Een van de hoogtepunten van deze reis is het bezoek aan de koning van Ketou in Benin. Je treft de man omgeven door een stel belangrijke mensen, die aan zijn linkerhand op een stoel zitten, en een stel minder belangrijke mensen die aan zijn rechterhand op de grond zitten. Af en toe komt er iemand langs die zo?n diepe buiging voor de koning maakt, dat hij zelfs helemaal op de grond gaat liggen!
Dat deze koning echt een belangrijke man is, moge duidelijk zijn.

De slavernijperiode wordt herdacht en vertegenwoordigd in de ?Port of no-return? op de strand van Ouidah, waar jaarlijks op 10 januari het voodoofestival wordt gehouden.

Dit vormt het mysterie van Togo en Benin in West-Afrika.
Kom dit allemaal mee maken!

Groepsrondreis Togo en Benin

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen