< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Central Inn - Entebbe

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit hotel is gelegen op ongeveer 10 minuten rijden van de luchthaven. Alle kamers zijn ruim met eigen badkamer. Er is wifi aanwezig. Het hotel heeft een mooie tuin. 

 •  

  Hotel Kontiki - Hoima

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Hotel Kontiki is gelegen net buiten het centrum van Hoima. De rieten huisjes liggen in een prachtige Victoriaanse tuin en trachten zo een huiselijke omgeving te creëren. Er is WiFi aanwezig. Je kan heerlijk eten bij Gabbie's en/of een drankje doen bij Amooti's.

 •  

  Simba Safari Camp - Queen Elizabeth

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Deze budget accommodatie ligt vlak aan het Queen Elizabeth nationaal park. De ligging op een heuvel zorgt voor een spectaculair uitzicht op Lake George, Lake Kikorongo en de savanne. De sobere kamers zijn voorzien van een klamboe. Er is wifi in de publieke ruimtes.

 •  

  Savannah Resort Hotel - Ishasha

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit hotel ligt centraal tussen Bwindi Nationaal Park en Queen Elizabeth Nationaal Park. De banda's (ronde huisjes) zijn sober ingericht en hebben een eigen badkamer. Er is een zwembad aanwezig. We hebben voor dit hotel gekozen omwille van de strategische ligging.

 •  

  Gorilla Valley Lodge - Bwindi

  • image image
   eigen badkamer

  Gorilla Valley Lodge ligt aan het Bwindi Impenetrable Forest. In het dal voor de lodge komen de berggorilla's soms eten. Vanaf het restaurant heb je een prachtig uitzicht op aan de ene kant het bos en aan de andere kant de landbouwakkers. De lodge beschikt over 12 kamers, gesitueerd in 6 blokjes van 2 kamers. De kamers zijn zo gebouwd dat elke kamer vrij uitzicht heeft op Bwindi Impenetrable Forest. De kamers zijn mooi ingericht en hebben vanzelfsprekend een eigen badkamer. Het water wordt verwarmd door middel van zonne-energie.

 •  

  Bushara Island Camp - Lake Bunyonyi

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   Puur Sawadee

  Bushara Island Camp is een duurzaam ecotoerisme resort midden in het meer van Bunyonyi op een 16 hectares groot eiland. Alle tenten zijn voorzien van water en hebben een klein terras. Ideale plek om even tot rust te komen.

 •  

  Eagles Nest - Lake Mburo

  • image image
   eigen badkamer

  We slapen hier in safaritenten. Iedere tent heeft een eigen badkamer met eco-toilet en bush-douche. Er is een centraal gebouw met receptie, restaurant en bar met mooi uitzicht over Lake Mburo NP. Er zijn slechts 10 tenten beschikbaar, dus een single kamer is vaak niet mogelijk.

Accommodatie algemeen

Tijdens de reis overnachten we in sfeervolle en vaak eenvoudige accommodaties, altijd op prachtige locaties! We overnachten in banda’s (Afrikaanse ronde hutjes), hutten (iets luxer), tented camps (voor opgezette hoge tenten met bed en vaak douchevoorzieningen), hotels of lodges. Op deze plekken heb je altijd een gewoon bed. Op sommige plaatsen is er alleen koud water of zelfs helemaal geen stromend water, en is het dus niet mogelijk om te douchen. Een enkele keer heb je ook gedeeld sanitair. Je kunt je wel altijd wassen met een teiltje water. Ook zijn toiletten soms hurk wc’s en zijn ze niet altijd perfect schoongemaakt. De accommodaties hebben vaak beperkte ruimte en bij grote groepen zijn we genoodzaakt om de groep te verdelen over twee accommodaties. De reisbegeleider brengt je hiervan op de hoogte. Een flexibele instelling is daarom erg belangrijk!

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Eénpersoonskamers zijn erg duur in Uganda omdat een single kamer even duur is als een tweepersoonskamer. Hierbij komt dat we bij Lake Bunyonyi, Lake Mburo en Murchison Falls vanwege de kleinschalige accommodatie geen eenpersoonskamer kunnen garanderen.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis maken we gebruik van minibusjes. Dit zijn ruime vierwiel aangedreven busjes en iedereen krijgt een raamplaats. Je zit met maximaal zeven personen in een busje. De minibusjes hebben een open dak, zodat je met de safari’s een geweldig uitzicht hebt!

Groepsrondreis Uganda

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
22-35'ers reizen

Ben jij tussen de 22 en 35 jaar en wil je graag het komende jaar op reis met leeftijdsgenoten? Samen de mooiste plekken bezoeken, leuke activiteiten ondernemen en gezellig de dag afsluiten? Dan zijn onze 22-35ers groepsreizen wat voor jou! 

Benieuwd naar welke bestemmingen we gaan en wat je zoal kan verwachten op deze reizen? Woon dan onze Webinar bij op woensdag 23 september!