< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Entebbe

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. We vliegen met Turkish Airlines met een overstap in Istanbul. Vanaf de luchthaven rijden we naar ons hotel in Entebbe of Kampala.

  Optioneel Internationale vluchten met KLM

  image

  We vliegen met Turkish Airlines, met overstap in Istanbul. Wil je liever rechtstreeks vliegen (met een korte tussenstop in Kigali) met KLM, kies dan voor dit keuzeprogramma. Mocht er geen beschikbaarheid zijn in de juiste boekingsklasse, dan nemen we contact met je op. Inclusief transfers.

 • 2

  via Ziwa naar Murchison Falls Nationaal Park

  image

  We reizen naar het grootste nationale park van Uganda: het Murchison Falls NP in het noordwesten van het land. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan Ziwa Rhino Ranch. In deze ranch worden neushoorns opgevangen en beschermd, want er wordt nog steeds op deze dieren gejaagd. Je maakt een safariwandeling met een gids zodat je de neushoorns van dichtbij kunt zien. We overnachten twee nachten in vooropgezette tenten net buiten Murchison Falls NP.

 • 3

  Murchison Falls Nationaal Park / gamedrives

  image

  Murchison Falls NP is één van de hoogtepunten tijdens de reis. We maken verschillende safari's door het park en je zult versteld staan van de prachtige vergezichten terwijl je op zoek gaat naar leeuwen, giraffes, olifanten en luipaarden. Tijdens een boottocht kom je vlakbij de Murchison Falls (de watervallen waar het park naar vernoemd is) en zie je vele krokodillen en nijlpaarden. Met een beetje geluk zie je zelfs de bijzondere schoenbekooievaar of badende olifanten.

 • 4

  naar Hoima / gamedrives

  image

  Voordat we vertrekken, maak je nog een laatste avontuurlijke gamedrive in het Murchison Falls NP. Het einddoel van vandaag is de gemoedelijke plaats Hoima. Op weg hier naartoe heb je mooie uitzichten op heuvelachtige landschappen en bananenplantages. Aan het einde van de middag is er volop leven in Hoima. Ga zeker even naar de lokale markt waar je een goed beeld krijgt van het leven van de lokale bevolking.

 • 5

  naar Kibale Forest

  image

  Je staat vroeg op voor een mooie rit naar Kibale Forest: het leefgebied van de chimpansees. Vanaf hier worden diverse wandeltochten georganiseerd. In Kibale Forest zie je niet alleen chimpansees, maar ook andere apen, zoals olijfbavianen, roodstaartapen en grijswang-mangabees. Soms kun je de chimpansees al horen roepen en met enige regelmaat zie je unieke vogelsoorten en apen op de overnachtingsplek. Je slaapt twee nachten in simpele en sfeervolle hutjes aan de rand van het regenwoud.

 • 6

  Kibale Forest / vrije dag

  image

  Als je voor de optionele chimpansee trekking (vandaag of morgenochtend) hebt gekozen, loop je dwars door het oerwoud en ga je af op de geluiden en op de voedselresten die ze achterlaten. Naast de chimpanseetrekking kun je mooie wandelingen maken langs enkele van de kratermeren of lekker relaxen op de overnachtingplaats. Het is een absolute aanrader om de moeraswandeling bij Bigodi te maken.

 • 7

  naar Queen Elizabeth Nationaal Park

  image

  Tussen Lake Edward en Lake George ligt het prachtige Queen Elizabeth Nationaal Park, dat gedomineerd wordt door duizenden euphorbia cactussen. Het Kazinga kanaal, dat beide meren met elkaar verbindt, heeft waarschijnlijk de grootste nijlpaarddichtheid van Afrika en er leven veel verschillende (water)vogels waaronder visarenden, pelikanen, kraanvogels en secretarisvogels. We overnachten twee nachten in een eenvoudige accommodatie buiten het park.

 • 8

  Queen Elizabeth Nationaal Park / gamedrives

  image

  In de vroege ochtend maken we onze eerste gamedrive en hebben we de meeste kans om dieren te zien. Je vindt er onder andere olifanten, waterbokken, hartebeesten, wrattenzwijnen, boszwijnen en honderden kobs (antilopen). Zelfs leeuwen en luipaarden worden hier regelmatig ‘gespot’. In de namiddag maken we een spectaculaire bootsafari op het Kazinga kanaal. Als je gelukt hebt zie je zelf een zeldzame zadelbekooievaar of kuddes olifanten en buffels een bad nemen.

 • 9

  naar de boomklimmende leeuwen van Ishasha

  image

  We rijden naar het zuidelijkste puntje van Queen Elisabeth: Ishasha. Hier gaan we op zoek naar een wel heel bijzonder fenomeen: de boomklimmende leeuwen. In dit gedeelte van het park hebben de leeuwen zichzelf aangeleerd om bomen in te klimmen om op de warmste delen van de dag te schuilen tegen de zon. Een uniek gezicht. We overnachten in een hotel met zwembad.

 • 10

  naar Bwindi

  image

  We verlaten het savanneplateau en rijden weer de heuvels in op weg naar Bwindi. Langzaam verandert het landschap in hoge beboste heuvels en graslandschap met kuddes koeien en geiten. Na ongeveer vier uur rijden door één van Uganda's mooiste gebieden arriveren we aan de voet van Gorilla-land, zoals men het hier ook wel noemt. We overnachten ofwel in een lodge met uitzicht op de bergen ofwel in het centrum van Kisoro.

  Optioneel Gorillapermit

  image

  Alleen met een gorillapermit kun je in Bwindi nationaal park op zoek naar gorilla’s. Dit doe je te voet onder begeleiding van een parkwachter. De kans op het zien van een gorillafamilie is 95%, waar je bij het vinden van de familie maximaal een uur mag blijven.

  NB. Per juli 2020 heeft Bwindi Nationaal Park de permits opgehoogd naar € 685,- per persoon. Boek je een reis die na 1 juli 2020 vertrekt, dan is dit de prijs per persoon voor het permit.

  LET OP Mocht je je paspoort moeten vernieuwen in de tussentijd, geef dan bij boeking je oude paspoortgegevens door en zodra je je nieuwe paspoort hebt, geef dan óók deze gegevens nog aan ons door. Neem in dat geval je oude én je nieuwe paspoort mee op reis! De minimumleeftijd is 15 jaar.


  Wij gaan de komende dagen onder begeleiding van deskundige gidsen te voet op zoek naar berggorilla’s. Een onvergetelijke en soms zware tocht waarbij je naargelang de locatie van de gorilla’s circa twee tot acht uur onderweg bent. Via een redelijk steile en soms gladde heuvel ga je op zoek naar de plek waar de gorilla's de laatste nacht geslapen hebben. Gebroken takken, platgedrukt gras en uitwerpselen vertellen welke kant ze op zijn gegaan op zoek naar voedsel. Dit spoor volg je via soms dikke begroeiing en paadjes van bosolifanten. Alle inspanningen zijn echter snel vergeten als je oog in oog staat met deze goedmoedige dieren. Er zijn verschillende gorillafamilies die bezoek mogen ontvangen. Per familie mogen acht mensen mee. 

  Om de beschikbaarheid van de vergunningen te verruimen hebben we verschillende plaatsen, van waar we de gorilla's kunnen bezoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden in het Bwindi NP en afhankelijk van beschikbaarheid van permits en data wordt bepaald waar we overnachten in de omgeving.

  * In sommige gevallen kan een tocht ter plaatse worden geannuleerd. Vaak kun je dan ter plaatse het geld van de permit terugkrijgen van de Ugandan Wildlife Association. De administratiekosten zijn echter niet meer terug te vorderen. Een reden om de gorillatrek af te gelasten is bijvoorbeeld wanneer je een voor de gorilla’s besmettelijke ziekte hebt, zoals zware verkoudheid of griep. De parkwachters zullen je dan de toegang tot het park weigeren. Indien je tijdens de gorillatrek voortijdig terugkeert, krijg je geen geld terug. In het uitzonderlijke geval dat de gorilla’s onvindbaar zijn, krijg je 50% van de permitkosten terug van de Uganda Wildlife Authorithy (Sawadee kan helaas niet verantwoordelijk worden gehouden voor teruggave of bemiddeling).
  * Regels tijdens een bezoek
  Er is een aantal regels waaraan iedereen zich moet houden om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de gorilla’s zo min mogelijk hinder voor de dieren oplevert:
  - Praat niet te hard.
  - Alles wat je het park mee in neemt, neem je er ook weer mee uit. Laat niets achter.
  - Bewaar altijd een afstand van minimaal vijf meter tot de gorilla’s. Op deze manier voorkom je dat ze besmet raken met menselijke ziektes.
  - Niet eten, drinken of roken als je bij de gorilla’s bent.
  - Gebruik geen flits.
  - Beweeg je langzaam en maak geen plotselinge bewegingen.
  - Het bezoek bij de gorilla’s duurt maximaal een uur. Indien de gorilla’s nerveus of onrustig zijn, zullen de gidsen besluiten het bezoek eerder te beëindigen.
  - Luister altijd naar de gidsen.

 • 11

  Bwindi / vrije dag

  image

  Vandaag gaan we op zoek gaan naar berggorilla’s. Een onvergetelijke en soms zware tocht waarbij je al naar gelang de locatie van de gorilla’s circa twee tot acht uur onderweg bent. Via redelijk steile en soms gladde heuvels ga je op zoek naar de plek waar de gorilla's de laatste nacht geslapen hebben. Gebroken takken, platgedrukt gras en uitwerpselen vertellen welke kant ze op zijn gegaan op zoek naar voedsel. Alle inspanningen zijn echter snel vergeten als je oog in oog staat met deze goedmoedige dieren! 

  image

  Wil of kan je niet mee op zoek naar gorilla's. Geen nood in de prachtige, groene omgeving is veel te doen. Je kan mooie wandelingen te maken en op zoek gaan naar bavianen, meerkatten, verschillende soorten vlinders en vogels. Of wandel langs verschillende lokale dorpjes en maak zo het echte Ugandese leven mee.

 • 12

  naar Lake Bunyonyi

  image

  Lake Bunyonyi is een sprookjesachtig meer, dat wordt omgeven door hellingen met bananenbomen en diverse dorpjes. In deze schitterende omgeving heb je de tijd om te ontspannen en te zwemmen. Verder kun je tijdens een wandeling of een tocht in houten kano's genieten van het uitbundige vogelleven. ‘s Avonds zie je de zon ondergaan achter de hellingen rond het meer. Je verblijft hier een nacht in grote safaritenten met bedden of in bandas (ronde huisjes) op het meer of aan de oever.

 • 13

  naar Lake Mburo Nationaal Park / gamedrives

  image

  We vertrekken vroeg en rijden in vijf uur naar Lake Mburo, één van de kleinste wildparken van Uganda. Hier slapen we in eenvoudige safaritenten vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het park. Je kunt bij het kamp bezoek krijgen van dik-diks, impala’s of zebra’s. De kans op het zien van zebra's, impala's en zelfs elandantilopen is hier erg groot. Deze dieren kunnen we tijdens deze reis enkel hier zien. In de namiddag maken we een gamedrive.

 • 14

  naar Kampala

  image

  In de ochtend kan je een wandelsafari ondernemen. Het geeft een speciaal gevoel om tussen de dieren te wandelen. Natuurlijk gaat er een ranger mee. Vervolgens rijden we naar Kampala, de hoofdstad van Uganda. Nadat we Masaka zijn gepasseerd steken we weer de evenaar over. We overnachten in een comfortabel hotel in Kampala.

 • 15

  nachtvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je nog een hele dag om te genieten van de heerlijke Afrikaanse sfeer. Je kan een bezoek brengen aan één van Afrika's grootste markten: de Owino markt. Je kan naar het Mabamba moeras gaan om een korte boottocht te maken en op zoek te gaan naar de beroemde schoenbekooievaar. We overnachten in Entebbe voordat we terugvliegen naar Amsterdam.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Actieve reis met diverse wandelmogelijkheden
 • Tijdens deze reis hoef je niet te kamperen
 • Bezoek aan Ziwa Neushoorn opvangcentrum
 • Optioneel uniek bezoek aan de berggorilla’s in Bwindi
 • Op zoek naar de chimpansees in Kibale Forest
 • Inclusief boottocht in Queen Elizabeth langs krokodillen en nijlpaarden
 • Vele ontmoetingen met de bijzonder open en vriendelijke bevolking van Uganda
 • Verblijf op een eiland in het sprookjesachtige meer, Lake Bunyonyi

Groepsrondreis Uganda

Niet boekbaar

Naar boven