< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Zambia en Zimbabwe

Het best bewaarde geheim van Afrika

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Zambia

Route daagse groepsrondreis Zambia en Zimbabwe

Een safari door de de parken van Zambia en Zimbabwe, die wel eens “Afrika's best bewaarde geheimen” genoemd worden. Zelfs de meest verwende safariliefhebbers worden wild enthousiast! Tijdens gamedrives, wandel- en nachtsafari's en boot- en kanotochten maak je kennis met de uitbundige dieren- en vogelrijkdom. Kortom, deze reis door Zambia en Zimbabwe is een uitdaging voor de avontuurlijke reiziger.

Dit is een groepsreis door Zambia en Zimbabawe voor de échte safari- en natuurliefhebber die niet alleen overdag, maar ook 's avonds op zoek wil naar wild. Tijdens de safari in Zambia en Zimbabwe kampeer je tussen het wild. Op de kampeerplaatsen zijn sanitaire voorzieningen en op een aantal plaatsen is er een klein zwembad. Daarnaast overnacht je in hotels in kamers met eigen douche en wc en in vooropgezette tenten met stretchers.In Zambia en Zimbabwe reis je per safarivoertuig voorzien van een volledige kook- en kampeeruitrusting en in open terreinwagens en pick-ups. Unieke wandelsafari in Zambia South Luangwa is een van de mooiste parken van Afrika. Het is de 'geboorteplaats' van de wandelsafari, waarbij je met een ranger te voet op zoek gaat naar sporen en dieren. Tijdens een spannende nachtsafari in Zambia lichten in het zoeklicht de ogen op van nachtdieren als luipaarden en genets. Overdag passeren buffels, leeuwen en giraffen ons open voertuig. Je kampeert tussen het wild en regelmatig lopen er nijlpaarden en olifanten tussen de tenten! Kanoën langs nijlpaarden in Zimbabwe Mana Pools in Zimbabwe staat op de Unesco werelderfgoed lijst, en met recht! De floodplains en rivier bieden een onderkomen aan olifanten, impala's, waterbokken, krokodillen en meer dan 350 vogelsoorten. In de rivieroevers nestelen soms honderden karmijnrode bijeneters. Vanuit je kano is het gemakkelijk om wild te spotten. Daarnaast behoren een wandelsafari of gamedrive tot de mogelijkheden. Op safari in Zimbabwe Het Matusadona Park in Zimbabwe strekt zich uit langs de oevers van het Karibameer. De door het opkomende water verdronken bomen steken boven het water uit en vormen een bizar decor. Hier komen olifanten en nijlpaarden drinken en krokodillen zoeken er koelte tussen de waterhyacinten. De aantrekkingskracht van dit park is voornamelijk het vele wild en de uitzichten over het meer. Ideaal dus voor een wandelsafari of gamedrive. Na alle indrukken van de safari’s in Zimbabwe is het heerlijk bijkomen aan het zwembad aan Lake Kariba. Raften bij ’s werelds grootste watervallen Je eindigt de reis bij de Victoria Falls in Zambia, de grootste watervallen ter wereld. Hier vallen spectaculaire hoeveelheden water naar beneden. Op de Zambezi rivier is het fantastisch raften. Ook kun je hier bungeejumpen, met een ultralight vliegtuigje over de watervallen vliegen of op de rug van een paard door een wildpark rijden.

Groepsrondreis Zambia en Zimbabwe

Niet boekbaar

Naar boven