< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: In 2019 wordt onze Zuid-Afrika compleet reis twee dagen korter. Deze vernieuwde reis kun je hier vinden.

 • 1

  vlucht naar Johannesburg

  Bij aankomst worden we opgewacht door de reisbegeleider en rijden we met onze eigen bus naar het nabij gelegen hotel. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 2

  naar Graskop

  image

  We verlaten het stedelijk gebied van Johannesburg en rijden naar het oosten naar de provincie Mpumulanga. Deze provincie wordt ook wel “Plek waar de zon opkomt" genoemd. Onderweg komen we verschillende dorpjes tegen en lunchen we in het gezellige dorpje 'Dullstroom'. We slapen één nacht in een comfortabel hotel in of nabij Graskop.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Panoramaroute naar Krugerpark omgeving

  image

  We vertrekken vroeg verder oostwaarts, richting het beroemde Kruger National Park. We reizen langs een prachtige route die de Panoramaroute genoemd wordt. Onderweg stoppen we bij verschillende punten, zoals spectaculaire watervallen en uitzichtpunten. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan God’s Window niet. Hier kijk je - als je geluk hebt - van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen. Aan het eind van de middag arriveren we bij onze lodge gelegen dichtbij het Krugerpark.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Kruger Nationaal Park / game drive per safari voertuig

  image

  Het park is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. Vroeg in de ochtend en later in de middag, als de temperatuur niet te hoog is zijn de dieren het meest actief. Op deze tijdstippen stappen we in open terreinwagens en rijden we door het park op zoek naar het wild. Tijdens deze gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Kruger Nationaal Park / game drives

  image

  Vandaag gaan we nog een dag met open terreinwagens op zoek naar wild. Het Kruger Park is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle vijf zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten kruisen ons pad en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Swaziland

  image

  Vanuit onze accommodatie nabij het Krugerpark rijden we naar de grens met Swaziland. Na wat grensformaliteiten rijden we het koninkrijkje in. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met suikerrietplantages, bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika.

  image

  We overnachten nabij Mlilwane National Park. Het park biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild en alhoewel Zuid-Afrika nooit ver weg is, zul je merken dat je echt in een andere wereld bent beland. Vanavond slaap je in beehives, dit zijn grote rieten hutten in de vorm van een bijenkorf. Mocht deze accommodatie niet beschikbaar zijn, dan slaap je in een ander type accommodatie in de omgeving. Dit kan nabij Mlilwane zijn of in Hlane NP (oostkant van Swaziland).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Swaziland / vrije dag

  image

  Vandaag bezoeken we het Mlilwane of Hlane National Park, afhankelijk van de overnachtingsplek in Swaziland. Beide parken bieden volop gelegenheid tot wandelen of paardrijden tussen klein wild in een heuvelachtig en grasachtig landschap. In Mlilwane is het ook mogelijk om het park per fiets te verkennen. Er leven ondermeer buffels, giraffes, nijlpaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes, blesbokken en nyala's. Het ruim 4.500 hectare park biedt een heuvelachtig landschap in het noorden en graslanden in het zuiden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Hluhluwe Nationaal Park

  image

  Vanuit Swaziland vertrekken we richting het Hluhluwe Nationaal Park. Dit park vormt samen met het aangrenzende Umfolozi National Park één geheel. In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Aan het eind van de dag komen we aan in onze comfortabele lodge, welke nabij het nationale park ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar St.Lucia

  image

  In de ochtend heb je tijd om een game drive in het nationale park te maken. Rond het middaguur rijden we verder naar de kust. St.Lucia ligt midden in een uniek gebied van wetlands langs de kust van de Indische Oceaan. Dit is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St.Lucia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Er zijn nog meer grote dieren te zien. Van juni tot oktober zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika en vanuit St.Lucia kun je een boottocht maken om ook deze imposante dieren van dichterbij te zien. Lekker uitwaaien aan het strand is natuurlijk ook een mogelijkheid. Omdat het in onze zomermaanden winter is in Zuid-Afrika, is het niet mogelijk om in zee te zwemmen. Natuurlijk beschikt de accommodatie over een zwembad dus daar kun je nog een frisse duik nemen!

 • 11

  naar de Drakensbergen

  image

  We vertrekken westwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. Dit gedeelte van het gebergte, langs de grens van Lesotho, heeft de World Heritage status en vormt het Ukhahlamba Drakensberg Park. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal Natal Nationaal Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is.

 • 12

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  De hoogste piek is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan. We blijven twee nachten nabij het park en kunnen prachtige wandelingen tussen de 2 en 4 uur maken langs diverse uitgezette routes.

 • 13

  naar Lesotho

  image

  Vandaag hebben we een lange, maar bijzonder mooie dag voor de boeg. Langs de noordelijke Drakensbergen, met uitzicht op indrukwekkende tafelbergen, rijden we het prachtige Lesotho binnen, ook wel het `Koninkrijk in de hemel’ genoemd. Dit onafhankelijke koninkrijkje, dat volledig door Zuid-Afrika wordt omringd, ligt op een hoogte tussen de 1400 en de 3500 meter.

  image

  Zodra we Lesotho binnen rijden, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en is het duidelijk dat we ons in een ander land bevinden: het land van de Basotho. Dit is een trots volk die zich kleedt in kleurige dekens en wollen mutsen en dat zich vooral te voet of te paard verplaatst. We verlaten de ‘hoofdweg’ en gaan de bergen in. Tegen de verre heuvels aangeplakt liggen kleine dorpjes. Landinwaarts wordt het bergachtiger en de weg almaar steiler en hoger naar onze uniek gelegen lodge in Semonkong of Malealea.

 • 14

  Lesotho / Semonkong of Malealea vrije dag

  image

  Tijdens het driedaagse verblijf in Semonkong of Malealea is er ruim gelegenheid om de plaatselijke bevolking te ontmoeten en meer te weten te komen over de Basotho-cultuur. 

 • 15

  Lesotho / Semonkong of Malealea vrije dag

  image

  Onze accommodatie in Semonkong is de ideale uitvalsbasis voor verschillende activiteiten zoals een wandeling naar de hoogste waterval van Zuidelijk Afrika of een trip per 4x4. In Malealea bevind je jezelf midden in de natuur en kun je verschillende mooie wandelingen maken of mountainbike routes fietsen. Je kunt je ook door de plaatselijke jeugd laten leiden naar verborgen rotstekeningen van bosjesmannen die hier in een ver verleden leefden. Lesotho zal letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de reis zijn.

 • 16

  naar Graaff Reinet

  image

  Na een vroeg ontbijt verruilen we de bergen van Lesotho voor het vlakkere gedeelte van het land, ‘de Karoo’, een ruig semi-woestijngebied dat ongeveer een derde deel van heel Zuid-Afrika beslaat. De enorme vlaktes worden hier en daar onderbroken door bergruggen, en de heldere luchten garanderen een prachtige zonsondergang! Af en toe rijden we door een boerendorpje. Aan het eind van de dag arriveren we bij onze accommodatie. Het is tijdens de late namiddag uren nog mogelijk om naar de Vallei der Verlatenheid te gaan en in deze omgeving te wandelen.We overnachten één nacht in of nabij Graaff Reinet.

 • 17

  naar Tsitsikamma Nationaal Park

  image

  In de ochtend heb je tijd om Graaf Reinet in te gaan. 'Graaf' wordt ook wel de ‘Juweel van de Karoo’ genoemd. Het is dan ook een bijzondere plaats met een lange geschiedenis, omdat het één van de oudste Europese stadjes in Zuid-Afrika is. Het bevat meer dan 200 nationale monumenten. In de ochtend heb je de tijd om door dit plaatsje met zijn ontspannen sfeer en Kaap-Hollandse architectuur te kuieren.

  image

  Nadat we opnieuw een stuk afgelegd hebben door de onherbergzame Karoo, gaan we via het plaatsje Avontuur de Tsitsikammabergen in en hebben we uitzicht op de Indische Oceaan. Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. We verblijven twee nachten in een comfortabele accommodatie in het dorpje nabij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Tsitsikamma Nationaal Park / vrije dag

  image

  Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos) en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust of door het achterliggende dichte oerbos (‘fynbos’).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  via Knysna naar Oudtshoorn

  image

  We rijden vandaag naar Knysna (spreek uit ‘nijs-na’), een gezellig klein stadje aan een lagune die tussen twee zandstenen kliffen, ’The Heads’ met de zee in verbinding staat. Net als alle grotere steden in Afrika, heeft ook het kleine Knysna sloppenwijken. Duizenden mensen leven en wonen in een totaal ander Zuid-Afrika dan wat de meeste toeristen (én Zuid-Afrikanen) ooit zullen zien.

  image

  Onwetendheid en angst zorgen ervoor dat de blanken de townships als gevaarlijk beschouwen. Samen met de reisbegeleider maken we een wandeling door de township en je zult direct zien dat de vriendelijke bevolking er het beste van probeert te maken en dat men ondanks de vaak slechte omstandigheden trots is op hun wijk. We hebben hier een thuisgemaakte lunch (inbegrepen). We overnachten één nacht in een mooi hotel in of nabij Oudtshoorn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 20

  naar de Kaapse wijnlanden

  image

  In de ochtend heb je de tijd om het stadje Oudtshoorn in te gaan en de sfeer te proeven van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd. We rijden via de prachtige “Route 62”, de Afrikaanse variant van Route 66. Deze prachtige route slingert door landbouwstadjes en langs fruit- en wijnproducerende ‘dorpies’.

  image

  Montagu is een pittoresk plaatsje met oude panden in het centrum en het wordt vaak vergeleken met Stellenbosch, voordat het toerisme daar een grote vlucht nam. Bij Montagu begint de Cogmanskloof, één van de mooiste kloven langs de Route 62. Het is mogelijk om hier een wandeling te maken en een oud Engels fort uit de koloniale tijd te bezoeken. In Montagu overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 21

  naar Kaapstad, via Stellenbosch

  image

  Onderweg bezoeken we Stellenbosch, de “Eikenstad” en is na Kaapstad de oudste stad in Zuid-Afrika. Tegenwoordig is Stellenbosch een gezellig universiteitsstad en vol met monumentale Kaap-Hollandse en Victoriaanse panden. Je hebt hier ruim de tijd om het stad te voet te verkennen en we bezoeken een wijnboerderij in de buurt. We overnachten in een mooi hotel tussen de wijnlanden en nabij Kaapstad.

  image

  Het is slechts een klein stukje rijden naar Kaapstad. Een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. ’s Avonds kun je de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen en genieten van de Kaapse wijnen. ’s Avonds kun je je uitleven in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs of een afzakkertje nemen op een terrasje aan het water.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Je hebt twee volle dagen om “de Moederstad” en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop (zie optionele excursies hieronder). Een andere mogelijkheid is een uitstapje per zeiljacht op Tafelbaai. Een tocht van twee uur brengt je aan het eind van de middag vanuit Kaapstad een stuk de zee op, vanwaar je de Tafelberg en de stad bij zonsondergang in alle stilte rood ziet opgloeien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen)

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 3 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren.

 • 23

  Kaapstad / vrije dag / avondvlucht naar Amsterdam

  image

  Een 'must' voor avonturiers is de beklimming van de 1000 meter hoge Tafelberg. De inspannende klim via Skeleton Gorge beloont je met uitzichten over Kaapstad en de oceaan. Heb je geen zin om te klimmen dan kun je ook met het ‘sweefspoor’ (kabelbaan) omhoog. Ook kun je er voor kiezen om een dagtocht te maken naar de wijnlanden van Stellenbosch. Je bezoekt wijnboerderijen en leert hoe de wijn gemaakt wordt.

  image

  Als het weer het toelaat, kun je nog een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten.Omdat de dagen in Kaapstad geheel vrij in te vullen zijn, is er geen reisbegeleiding meer. ’s Avonds rijden we na het avondeten naar het vliegveld van Kaapstad voor onze vlucht terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


  Let op: Houdt er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  Let op: De dagtocht naar Kaap de Goede Hoop wordt op dag 22 uitgevoerd en de dagtocht naar de wijnlanden op dag 23. Als je aan beide tochten meedoet, heb je geen tijd om naar Robbeneiland te gaan of om de Tafelberg op te gaan.
  Let op: Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg elk jaar enkele weken gesloten in juli en augustus. Je kunt deze periode alleen te voet de Tafelberg op en af. Op www.tablemountain.net kun je zien of de kabelbaan operationeel is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 24

  aankomst Amsterdam

  Op dag 24 kom je aan het eind van de ochtend aan op Schiphol.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Kaapstad

  Zuid-Afrika, verlenging, Kaapstad

  Tijdens de verlenging in Kaapstad verblijf je twee nachten in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, dagkamer, transfer en ontbijt.

  Voor de verlenging in Kaapstad proberen we hetzelfde hotel te boeken als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. Indien dit niet lukt, boeken we een gelijkwaardig hotel voor je en regelen dan ook het vervoer van het ene naar het andere hotel.  Ter plaatse hoor je van de reisbegeleider in welk hotel je verblijft tijdens je verlenging.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 23

  Kaapstad / vrije dag

 • 24

  Kaapstad / vrije dag

 • 25

  Kaapstad / vrije dag / avondvlucht naar Amsterdam

 • 26

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Complete rondreis met alle hoogtepunten, maar ook minder voor de hand liggende plekken
 • Twee volle dagen in het beroemde, wildrijke Krugerpark per 4x4 jeep
 • Verschillende wandelmogelijkheden: Blyderivier Canyon, Drakensbergen en Lesotho
 • Bezoek aan het St.Lucia Wetland Park met veel nijlpaarden, krokodillen en vogels
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Inclusief entreegelden voor Kruger, Mlilwane, Drakensbergen, Tsitsikamma (t.w.v. 70,-)
 • Inclusief indrukwekkende townshiptour en lunch in Knysna
 • Overnachtingen in comfortabele accommodaties
 • Verblijf hoog in de bergen van het indrukwekkende Lesotho
 • Relaxte afsluiting met twee volle dagen in Kaapstad met veel vrije tijd
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen in Kaapstad

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

Niet boekbaar

Naar boven
 

KLM Werelddeal Weken
Profiteer t/m 31 januari

De KLM Werelddeal Weken zijn er weer! Dat betekent wereldkortingen op diverse Sawadee reizen. Jouw korting tijdens de Werelddeal Weken kan dus oplopen tot maar liefst € 200!