< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Bhutan Ruig en Ongerept

Wandelen door het land van de donderdraak

Waarom deze reis?

 • 19 dagen in het zeer exclusieve koninkrijk Bhutan.
 • Zesdaagse wandeltocht door het Jigmy Singye Wangchuck National Park langs verschillende kleine dorpjes.
 • Bezoek aan de mooiste kloosterburchten, dzongs.
 • Bezoek aan het geïsoleerde en weinig bezochte Oost Bhutan.
 • Mogelijkheid om de zeldzame zwarthalskraanvogel te zien in de Phobjika vallei.

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Bhutan

Route daagse groepsrondreis Bhutan Ruig en Ongerept

In de Himalaya ligt het mythische koninkrijk Bhutan, onvergelijkbaar met enige andere bestemming. Tijdens deze rondreis bezoek je naast de imposante kloosters van Paro en Thimphu, ook de prachtige Bumthangvallei en het zeer geïsoleerde oosten van Bhutan. Tijdens een unieke zesdaagse wandeltocht in een deel van Bhutan dat slechts zelden door toeristen wordt bezocht, wandelen we in de bergen van dorpje naar dorpje. Door de dichtbegroeide bossen volgen we een spoor van boeddhistische stoepa's.

Lees het artikel over deze reis in het februari nummer van Onze Wereld.

Een wandelreis door het moeilijk toegankelijke Bhutan. Tijdens de zesdaagse wandeltocht (Nabji trail) loop je tussen de vier en zes uur per dag.Comfortabele hotels worden afgewisseld met eenvoudiger onderkomens met gedeelde sanitaire voorzieningen. Tijdens de wandeltocht slaap je in een tweepersoonstent, het is mogelijk om een eenpersoonstent te boeken. We reizen met onze eigen bus en maken twee binnenlandse vluchten. Bereid je voor op een aantal lange reisdagen. Imposante kloosterburchten in Bhutan In de kloosterburchten, de dzongs,ontdek je een netwerk van gangen, binnenplaatsen, tempels en gebedshallen in een harmonische sfeer. Monniken zitten op de grond uit langwerpige gebedsboeken ijverig hun gebeden te reciteren. Op weg naar Phunaka rijden we door nauwe valleien met rododendrons en magnolia en langs dichtbeboste bergruggen. In de Phobjikavallei brengt de zwartnekkraanvogel de winter door. Deze kraanvogel heeft voor de Bhutanese bevolking een heel bijzondere betekenis en hij speelt een rol in vele liederen, mythes en legenden. Nabji trail - Wandelen door het berglandschap van Bhutan In het subtropische berggebied van het Black Mountains Nationaal Park leven de Monpa's, de oudste bevolkingsgroep van Bhutan. Hier maken we een unieke zesdaagse trektocht waarbij we overnachten in kleine dorpjes. Onderweg zie je neushoornvogels en de bijzondere gouden Langur, een apensoort die alleen in Bhutan en in Assam voorkomt en met uitsterven wordt bedreigd. We wandelen tussen de vier en zes uur per dag en 's middags heb je ruim de tijd om de dorpjes te verkennen. Het is een unieke manier om de vriendelijke en gastvrije Bhutanezen beter te leren kennen! Het geïsoleerde Oosten van Bhutan Onderweg naar Trashigang passeren we de hoogste bergketen van Bhutan. Hier zijn de bomen getooid met lange baardmossen, gevoed door de mistflarden die op deze hoogte continu rondzweven. Vanaf de hoogste pas in Bhutan dalen we langs steile berghellingen helemaal af via de Bumthangvallei naar het subtropische oosten. We bezoeken verschillende dorpen rondom Trashigang, die vooral bekend zijn om de traditioneel geweven stoffen en de kleurrijke markten aan de oevers van de rivier.

Groepsrondreis Bhutan Ruig en Ongerept

Niet boekbaar

Naar boven