< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In de steden overnacht je zeven nachten in prima hotels. In alle hotels boeken we tweepersoonskamers met meestal een eigen badkamer. Op de huisboot op de Rungan rivier hebben we vijf kleine hutten tot onze beschikking met gemeenschappelijk toilet en mandibak. Hier verblijf je drie nachten. Tijdens de boottocht over de Mahakam rivier slaap je drie nachten op een gemeenschappelijk dek en deel je badkamer en toilet. De boot vaart ‘s nachts door. Vanwege het motorgeronk is het daarom verstandig oordopjes mee te nemen. In het traditionele longhouse overnacht je twee nachten in slaapzalen. Tijdens beide boottochten wordt gezorgd voor klamboes en matrasjes. De eco-lodge van het Semboja Lestari project, waar je twee nachten verblijft, is erg luxe en hier heb je de beschikking over eigen sanitair. In de Danum Valley maken we gebruik van comfortabele chalets met eigen sanitaire voorzieningen. Hetzelfde geldt ook voor het onderkomen op Pulau Tiga.

Een eenpersoonskamer is niet mogelijk voor de overnachtingen op de huisboten en in de longhouse.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis zul je veel gebruik maken van boten, kijangs (lokale vierwiel aangedreven auto's) en eigen coasterbussen. Ook maak je drie binnenlandse vluchten op het traject Jakarta - Palangkaraya, Banjarmassin - Balikpapan en Balikpapan – Tarakan. Deze worden uitgevoerd met Batavia Air. Momenteel staan alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen nog vermeld op een door de EU opgestelde lijst. Hierop staan luchtvaartmaatschappijen vermeld die (nog) niet voldoen aan de EU-normen voor veiligheid of daarvan (nog) geen voldoende bewijs hebben geleverd. Volgens de ANVR-richtlijnen is het mogelijk om deze reis toch uit te voeren, als de touroperator een aansprakelijkheidsverzekering heeft die ook geldig is op vluchten met de luchtvaartmaatschappijen die op de zwarte lijst staan vermeld. Uiteraard zijn alle vluchten waar we gebruik van maken, gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering. Voorwaarde is wel dat we je expliciet informeren dat je een reis maakt waarbij we gebruik maken van een luchtvaartmaatschappij die op de Europese zwarte lijst staan. Na boeking van deze reis ontvang je van ons per e-mail een afstandsverklaring. Zodra we de verklaring retour ontvangen, kunnen we de reis definitief aan je bevestigen.

Groepsrondreis Borneo Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven