Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Phnom Penh

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Phnom Penh

  image

  Welkom in Cambodja! Na aankomst op het vliegveld van Phnom Penh worden we naar ons centraal gelegen hotel gebracht. We slapen 2 nachten in Phnom Penh.

 • 3

  Phnom Penh / vrije dag

  image

  Je hebt de tijd om op eigen gelegenheid deze levendige stad te verkennen. Op één van de vele kleurrijke markten in de stad kun je het dagelijkse leven ervaren. Vooral de centrale markt in een indrukwekkend art deco gebouw is erg de moeite waard. Je kunt het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode bezoeken waarbij je leert over de Cambodjaanse geschiedenis.

  image

  Erg indrukwekkend, maar confronterend is een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Toen de Rode Khmer aan de macht waren, maakten zij van deze school een gevangenkamp. Je kunt ook de Killing Fields, die 15 kilometer buiten Phnom Penh liggen, bezoeken. In een glazen herdenkingsmonument zie je 8000 schedels, stille getuigen van de gruweldaden die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Kratie / homestay

  image

  We vertrekken vroeg en rijden in zo’n 6 uur naar Kratie. Onderweg komen we langs Skuon, een stadje dat bekend staat om zijn smakelijke spinnen, een lokale delicatesse. Proeven mag… Na aankomst in Kratie rijden we naar de plek aan de Mekong waar we de boot pakken naar Koh Trong. Op dit eiland overnachten we bij een homestay, maken we een dorpswandeling en een fietstocht om het eiland te ontdekken. Met geluk kun je in de late namiddag de zonsondergang over de Mekong zien. Vanavond proef je specialiteiten uit de Cambodjaanse keuken tijdens een diner bij de homestay.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  boottocht Irrawaddy dolfijnen / naar Mondulkiri

  image

  Na het ontbijt nemen we afscheid van onze gastfamilie en zullen we terugkeren naar het vasteland. We maken een korte rit naar Kampi Rapid waar we een boottocht maken om hopelijk de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten. Vervolgens rijden we in ongeveer 4 uur naar Mondulkiri, een nog vrijwel onontwikkeld gebied dat voornamelijk bestaat uit beboste hooglanden en glooiende heuvels. We slapen twee nachten in een hotel in het dorp Senmonorom. In de namiddag kun je dit dorp verkennen en kennismaken met het marktleven van de bergstammen. Sla hier ook zeker niet de zonsondergang over.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Mondulkiri / bezoek olifantenproject en Bousra waterval

  image

  Na het ontbijt maken we ons klaar voor een dag met bijzondere activiteiten. In de ochtend bezoeken we het Elephant Valley project waar we de olifanten kunnen observeren in hun natuurlijke habitat, midden in de jungle. Je maakt een wandeling met de olifanten, leert over hun gedrag en hun bosrijke omgeving. Een mooie ervaring. Vervolgens rijden we door naar de Bousra waterval waar je kunt ontspannen in een natuurlijke omgeving en kunt zwemmen bij de waterval. Na de lunch rijden we terug naar ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Ratanakiri

  image

  Over een kronkelende weg rijden we naar Ratanakiri. Tijdens de rit maken we een aantal stops om het prachtige landschap te bewonderen en even de benen te strekken. Ratanakiri is, net als Mondulkiri, een vrij onbekende streek en wordt bewoond door verschillende etnische bevolkingsgroepen, zoals onder andere de Khmer Loeu. In de middag bezoeken we een van de Khmer Loeu dorpen en kunnen we zwemmen in het vulkanische meer van Yeak Loam, een prachtige krater omringd door ongerept regenwoud. Het is ook mogelijk om een wandeling rond het meer te maken. We slapen in een hotel in Banlung, de hoofdstad van de provincie Ratanakiri.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Preah Vihear

  image

  Vandaag bezoeken we allereerst de authentieke ochtendmarkt waar de bergstammen uit de omgeving hun waar verkopen. Vervolgens rijden we via Stung Treng naar Preah Vihear. Het is ongeveer 6 uur rijden. Stung Treng is gelegen aan de monding van de Sekong-rivier in de Mekong en was ooit onderdeel van het zuiden van Laos. Tijdens het Franse koloniale tijdperk werd het Cambodjaans eigendom, vandaar dat veel mensen in deze streek zowel Khmer als Laotiaans spreken. Na aankomst in ons hotel bij Preah Vihear kun je er voor kiezen om het naastgelegen plaatsje Sra-Em te bezoeken waar je het dagelijkse leven van de lokale bevolking kunt aanschouwen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Preah Vihear / bezoek Khmer-tempels

  image

  We maken een excursie naar de oude hindoeïstische tempelruïnes van Preah Vihear, precies op de grens van Thailand en Cambodja gelegen. In terreinwagens rijden we in een mooie heuvelachtige omgeving naar de tempel gelegen op de rand van een gigantische klif, op ongeveer 625 meter hoogte, iets ten oosten van het Dangrek-gebergte. Vanuit het tempelcomplex kijk je uit over het uitgestrekte noorden van Cambodja.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Siem Reap

  image

  Het is ongeveer vier uur rijden naar Siem Reap. Onderweg maken we een stop in Koh Ker, de voormalige hoofdstad van het Ankor rijk. De tempels die hier liggen hebben eeuwen lang verborgen gelegen in de bossen van Cambodja. Doordat er een nieuwe weg is aangelegd is het mogelijk om dit prachtige tempelcomplex te bewonderen. Door de piramide-vorm met zijn zeven lagen zou je bijna denken dat deze oude tempel is verplaatst van Mexico naar Cambodja. Vervolgens rijden we door naar Siem Reap waar we drie nachten verblijven in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Siem Reap / bezoek Angkor Wat

  image

  Vandaag bezoeken we de wereldberoemde tempels van Angkor met een ervaren gids. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het grote Khmer-rijk. De grootste en meest majestueuze tempels zijn Angkor Wat en Angkor Thom, met de Bayon in het midden. Binnen de muren woonden in de 12e eeuw meer dan één miljoen mensen. De reliëfs en architecturale ontwerpen zijn verbluffend. Daarnaast zijn tempels als Ta Prohm en Preah Khan bijzonder de moeite waard, aangezien deze min of meer in de oorspronkelijke staat zijn gelaten waarin ze zijn aangetroffen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Siem Reap / vrije dag

  image

  Siem Reap zelf is een druk maar ontspannen plaatsje waar je lekker kunt eten en drinken in één van de vele restaurantjes. Liefhebbers kunnen vandaag een excursie maken naar het Tonle Sap meer, voor het aanschouwen van het leven van de lokale bevolking. Men woont hier in de zogenaamde floating villages. Afhankelijk van het seizoen kun je hier een boottocht maken. Uiteraard kan er ook gekozen worden om een tweede dag naar Angkor te gaan. Per fiets of brommertaxi kun je het park op je eigen houtje verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Battambang

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 3 uur over een hobbelige weg naar Battambang, de op een na grootste stad van Cambodja, maar wel een stuk rustiger dan de andere steden. Battambang wordt ook wel de rijstschuur van Cambodja genoemd. Deze elegante stad is pittoresk gelegen aan de rivier en heeft een vriendelijke Khmer-bevolking en prachtig bewaarde Franse koloniale architectuur. De mooiste gebouwen vind je in de hoofdstraat en langs de rivier.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Battambang / vrije dag

  image

  Deze vrije dag kun je naar eigen wensen invullen. Je kunt bijvoorbeeld een tocht naar het platteland rond Battambang maken, een echte aanrader! Per tuktuk rijd je door nabij gelegen pittoreske boerendorpjes en bezoek je verschillende tempels. De omgeving van Battambang is erg lieflijk en biedt een fraaie blik op het landelijke leven van de Cambodjanen. Ook kun je een kookworkshop volgen om de geheimen van de Cambodjaanse keuken te ontdekken. Leer zo hoe je Amok (vis gestoomd in bananenblad), Khmer Curry of Fried Spicy Chicken maakt. Eet smakelijk!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Pailin

  image

  In ongeveer twee uur rijden we naar Pailin, een klein plaatsje in het westen van Cambodja, dichtbij de grens met Thailand. De omgeving hier is schilderachtig met bergen, watervallen en weelderig bamboebos. Onderweg naar Pailin bezoeken we de berg Phnom Sampov waar we een prachtig uitzicht over de omgeving hebben. Nadat we ingecheckt zijn in ons hotel kun je relaxen of een leuke wandeling door het dorpje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Ko Chang

  image

  Vandaag verlaten we Cambodja en rijden we via de Thaise provinciehoofdstad Trat naar het haventje voor de overtocht naar het eiland Ko Chang in de Golf van Thailand. De komende drie nachten overnachten we in een heerlijk hotel om een paar dagen te relaxen. Omringd door stranden en vissersdorpjes en bedekt met jungle is Koh Chang een ontspannende afsluiter van je Aziatische avontuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Ko Chang / vrije dag

  image

  Je hebt twee volle dagen om te genieten van al het moois in deze prachtige omgeving. De koraalriffen nodigen uit tot snorkelen en duiken. Je kunt een boot huren en een dag op het water besteden. Houdt er wel rekening mee dat tijdens het regenseizoen (in verband met het sterke tij) het vaak niet mogelijk is om alle wateractiviteiten uit te voeren. Of wordt het lekker luieren onder de palmen aan het witte zandstrand? De reis sluiten we in ieder geval ontspannen af.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Ko Chang / vrije dag

  image

  Geniet de laatste dagen zeker nog van het Aziatische eten. Ontbijten met tropisch fruit, lunchen onder de palmbomen en 's avonds heerlijke vis bij de ondergaande zon? Doen! Voor een actieve laatste dag ben je op Koh Chang ook zeker aan het goede adres. Dit is een van de weinige Thaise eilanden waar je een mooie wandeling door de natuur kunt maken en hopelijk wat dieren kunt spotten zoals apen en bijzondere vogels. Voor de nodige verkoeling kun je uiteindelijk een duik nemen bij een waterval.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Bangkok

  image

  In de ochtend nemen we de ferry naar het vaste land van Thailand. Vanaf de haven is het ongeveer zes uur rijden naar Bangkok, waar we nog eenmaal de stad ingaan om te overnachten in een centraal gelegen hotel. Vanavond kun je nog even heerlijk genieten van het heerlijke streetfood en wellicht wil je nog wat laatste inkopen doen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Bangkok / vlucht naar Amsterdam

  Afhankelijk van het vluchtschema heb je eventueel nog de tijd om de stad in te gaan, lekker ergens te lunchen of toch nog die aankoop te doen waar je gisteren over twijfelde. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Indien het vluchtschema Bangkok - Amsterdam voorziet in een dagvlucht, dan vindt deze plaats op dag 21 en zal er nog een laatste overnachting in Bangkok zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Zeer gevarieerde, unieke reis door Cambodja met afsluiting in Thailand
 • Twee volle dagen om de wereldberoemde tempels van Angkor te bezoeken
 • Bijzondere homestay overnachting op het eiland Koh Trong
 • Observeer olifanten in hun natuurlijke habitat, midden in de jungle
 • Veel activiteiten inbegrepen tijdens de reis!
 • Per 4x4 naar de Khmer tempels van Preah Vihear
 • Veel vrijheid om er zelf op uit te trekken
 • Ontspannen afsluiting op het tropisch eiland Ko Chang in Thailand
 • Bezoek aan de nog onbekende en ongerepte gebieden van Cambodja

Groepsrondreis Cambodja en Thailand

Niet boekbaar

Naar boven