< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Dan deel je de kamer (of tent indien van toepassing) met iemand van hetzelfde geslacht. Wanneer je kiest voor een kamer op indeling wordt er gedurende de reis steeds gerouleerd.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

We logeren vooral in guesthouses en lokale pensionnetjes met een gezellige sfeer. Daardoor kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. Lakens en handdoeken zijn meestal beschikbaar. Het sanitair bevindt zich soms op de kamer, maar soms is het ook gemeenschappelijk op de gang. In het algemeen mag je in Thailand een tamelijk hoge standaard verwachten. De kamers zijn netjes en er wordt in de meeste gevallen dagelijks gepoetst. Tijdens de trekking overnachten we in tenten op daarvoor voorziene kampeerplaatsen. We slapen in 2-persoonstenten en per persoon wordt een slaapzak, kussen en dun matje voorzien. Toiletten en douches zijn aanwezig, verwacht wel geen warm stromend water. Koken doen we niet zelf hoewel je de gidsen altijd een handje mag toesteken.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.

We maken zo veel mogelijk gebruik van lokale bussen, welke goed georganiseerd zijn. Ze hebben evenwel krappe zit- en beenruimte. Om afgelegen plaatsen te verkennen of verschillende bezienswaardigheden te combineren op één dag kan het charteren van privé minibusjes soms een alternatief zijn. Algemeen kunnen we stellen dat de kwaliteit van het wegennet in Cambodja vrij goed is behalve op bepaalde trajecten. Dit maakt het evenwel des te avontuurlijker. In Thailand zijn de wegen uitstekend. De transporttijden variëren van 2 uur tot 7 uur, afhankelijk van het traject en de staat van het wegdek. Er wordt niet elke dag gereden: gemiddeld om de 2 tot 3 dagen. Treinen in Thailand zijn comfortabel, nachttreinen zijn ideaal om lange afstanden te overbruggen. Reken op 1 of 2 nachttreinen of -bussen tijdens deze reis. De grensovergang tussen Cambodja en Thailand kan mogelijk een hele dag in beslag nemen, afhankelijk van de douaneformaliteiten.

Groepsrondreis Cambodja & Thailand Go-26

Actieve jongerenreis door Cambodja & Thailand

image
20 dagen vanaf € 2.460
Naar boven
 

Sawadee Game Week
Europa

Hoe goed is jouw reisgeheugen? Doe mee aan de Europa Memory Challenge! Los de memory zo snel mogelijk en in zo min mogelijk beurten op en maak kans op een North Face Borealis dagrugzak. Succes!