Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Peking eend, panda?s en Hong Kong

"Hé kom eens terug!" De nachttrein van Peking naar Xi'an was net vertrokken en ik stond halverwege op de trap naar mijn bed. De Chinese vrouw klopte uitnodigend op het onderste bed, en even later deed ik mijn uiterste best om aan vijf medepassagiers uit te leggen waar molens precies voor dienen. Praten werd wel iets bemoeilijkt door de Chinese koekjes die me om de drie woorden werden toegestopt.

Dit is zomaar iets dat me afgelopen zomer overkwam, alleen maar een voorbeeld om duidelijk te maken waar China voor mij voor staat: onbeschrijfelijk aardige, nieuwsgierige en vooral praatgrage mensen. Je kunt niet alles over China in een boekje lezen en dit soort ontmoetingen maken iedere reis weer uniek.

Omdat ik altijd op zoek ben naar afwisseling is China mijn ideale bestemming: van de groene rijstterrassen in Longji, waar vrouwen in kleurige klederdracht hun rode pepers op de daken van hun huisjes drogen, naar de moderne skyline van Shanghai, en dan snel door naar de vrolijke chaos in de volkse buurtjes.

En bereid je ook maar voor op totaal andere dingen dan de afhaalchinees: verse kruiden en lokale specialiteiten zorgen telkens weer voor een totaal ander menu. Als ik aan de straat in Xi'an denk waar de Hui-minderheid lamsvlees en broodjes roostert, krijg ik spontaan trek! En er gaat ook niets boven de zelfgestookte zoete rijstwijn van de gastvrouw van ons hotel in Ping'an. Ze zou er tot in Nederland beroemd voor moeten zijn.

China is echt mijn land! Nou ja, dat van mij, én 1.2 miljard Chinezen. Maar ik geniet nog steeds van iedere dag dat ik er mag zijn en het vind het ontzettend leuk om erbij te zijn als reizigers kennismaken met dit prachtige land en alles wat het te bieden heeft.

Groepsrondreis China

Over de Chinese Muur naar de mooiste skyline

image
22 dagen vanaf € 2.199
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!