< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Denpasar

  Vandaag begint het avontuur naar Sumba en Bali. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


 • 2

  aankomst Bali / naar Jimbaran

  image

  Na aankomst op Bali rijden we in ongeveer een half uur naar Jimbaran. Wat je zeker niet mag overslaan in Jimbaran is een vismaaltijd op het strand in een van de vele visrestaurants. Nergens in Indonesië smaakt de vis beter dan in Jimbaran.

 • 3

  Jimbaran / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om bij te komen van de vlucht. De baai van Jimbaran heeft een prachtig witstrand waar je heerlijk kunt relaxen. Dagelijks wordt er op het strand bij Jimbaran een vismarkt gehouden. Je kijkt je ogen uit op deze traditionele markt. ’s Avonds kun je genieten van de zonsondergang op het strand.  • 4

  vlucht naar Sumba / naar Waikabubak

  image

  Nadat we helemaal zijn bijgekomen op Bali is het tijd voor avontuur. We vliegen in ongeveer een uur naar Sumba waarna we verder rijden naar het plaatsje Waikabubak. Onderweg stoppen we bij Waikelo Sawah. Dit kristalheldere water voorziet heel Waikabubak van drink- en irrigatiewater. Het heldere water stroomt door de Waikelo grot. Dankzij deze watervoorziening is het mogelijk voor de lokale bevolking om drie keer per jaar rijst te oogsten. Op andere plekken kan dit vaak maar één keer. We overnachten twee nachten in een eenvoudig hotel in Waikabubak.

 • 5

  Waikabubak / bezoek Prajing

  image

  Vandaag bezoeken we het dorpje Prajing. Dit dorpje is bovenop een heuvel gebouwd. Wanneer je het hele dorp wil zien, kun je naar de voet van de heuvel lopen waar je goed overzicht hebt over het dorpje. Loop gerust door het dorpje heen en maak kennis met het leven van de mensen op Sumba. Na de wandeling rijden we verder naar het strand van Kerewe, een van de mooiste stranden van Zuid Sumba. De magische rotsen in het water maken dit strand nog unieker. Geniet van het uitzicht onder het genot van een heerlijke kokosnoot.

 • 6

  naar Tambolaka / bezoek Tarung en Waitabar en de Lapopo waterval

  image

  We rijden verder naar Tambolaka. Onderweg bezoeken we de dorpjes Tarung en Waitabar. Deze traditionele dorpjes liggen aan de westkant van Waikabubak. Wat vooral opvalt zijn de aparte huisjes met hoge puntdaken. In deze dorpjes leeft het Marupa geloof sterk. De Marupa religie gelooft dat de doden invloed hebben op het leven van de levenden. Vandaag de dag is deze religie nog aanwezig in deze dorpen en vinden er nog steeds ceremonies en feesten plaats. 

  image

  Na dit indrukwekkende bezoek rijden we verder naar de Lapopo waterval in het Manupeu Tanah Daru Nationaal Park. Hier komen de Marapu priesters elk jaar om te bidden voor regen. Om bij de waterval te komen maken we een korte wandeling en gaan we een bamboe brug over. Vergeet je zwemspullen niet, want in de waterval kun je heerlijk zwemmen. Als we afgekoeld zijn rijden we door naar ons eenvoudige hotel in Tambolaka. waar we drie nachten verblijven.

 • 7

  Tambolaka / bezoek Ratenggaro en Mandorak

  image

  Vandaag bezoeken we het traditionele dorp Ratenggaro. Ook hier vind je de typische huizen met hoge daken. Deze huizen zijn gemaakt zonder gebruik van enig verbindingsmateriaal. Erg bijzonder in Ratenggaro is het graf van de Koning Rato Pati Leko, met decoratief snijwerk. Als je de rivier bij Rantenggaro oversteekt kom je bij het dorpje Wainyapu, een ander indrukwekkend traditioneel dorp. 

  image

  Een bezoek aan deze regio is niet compleet zonder het bezoek aan het mooie strand van Mandorak. Dit strand staat bekend om haar witte strand, turqoise water en ruige kliffen. Aan het eind van deze dagtocht bezoeken we de Waekuri Lagoon. Dit zoutwatermeer heeft een prachtige helderblauwe kleur waar je heerlijk in kunt zwemmen.

 • 8

  Tambolaka / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag alle tijd om Tambolaka en de omgeving te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan een van de vele omliggende traditionele dropjes om nog meer te leren over het leven, geloof en tradities van de mensen op Sumba. Wil je vandaag wat anders doen, dan kun je natuurlijk ook naar het strand. De stranden op Sumba zijn prachtig. 

 • 9

  binnenlandse vlucht naar Bali /naar Ubud

  image

  Ons indrukwekkende bezoek aan het mysterieuze Sumba zit erop. We vliegen vandaag terug naar Bali. Na aankomst op het vliegveld rijden we door naar Ubud.  In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is van alles te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kunt 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. 

 • 10

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag heb je weer een grote keuze aan activiteiten. In Ubud kun je een kookcursus volgen om je Indonesische kookkunsten te verbeteren. De omgeving van Ubud is interessant met schitterende rijstterrassen waar je mooie wandelingen kan maken. Geniet ook zeker van een heerlijke kop koffie en loop eens over de markt.

 • 11

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren en eindeloos langs de vele winkels te lopen. Vandaag kun je een bijzondere fietstocht maken door de omgeving van Ubud. 

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch)

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 12

  naar Munduk via Taman Ayun, Jatiluwih en Ulun Danu Bratan

  image

  Vandaag rijden we verder naar het Balinese dorpje Munduk. De weg er naar toe is prachtig. Onderweg stoppen we bij de indrukwekkende Taman Ayun tempel en de rijstterrassen van Jatiluwih. Via de meren van Bratan en de prachtige Ulun Bratan tempel komen we aan het begin van de avond aan in Munduk. 

  image

  Munduk is een typisch Balinees dorpje met haar tempels, drukke ochtendmarkten en Balinese huizen. De inwoners van Munduk leven van het groeien van kruidnagel en rijst. In het dorp zie je dan ook kruidnagel- en rijstvelden zover je kunt kijken. Het is prachtig om hier even rond te wandelen.

 • 13

  naar Sanur

  image

  Je kunt samen in de ochtend in Munduk nog een mooie wandeling maken door de velden. Daarna rijden we verder naar Sanur. Sanur, aan de oostkust van Bali, is een ideale plek om deze reis af te sluiten. De toeristische faciliteiten zijn er perfect. Wil je Kuta of Legian bezoeken dan kun je makkelijk een taxi nemen. We overnachten de laatste twee nachten in een aangenaam hotel dat vlakbij het strand ligt.

 • 14

  Sanur / vrije dag

  image

  Sanur heeft een mooi en breed strand waarlangs je heerlijk kunt wandelen. 's Avonds kun je kiezen uit een keur aan restaurantjes maar we raden je aan om een keer op de pasar malam (de avondmarkt) te gaan eten: de satés hier zijn misschien wel de lekkerste van de hele archipel!

 • 15

  Sanur / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog alle tijd om te genieten op Bali voor we in de avond beginnen aan de terugvlucht naar Amsterdam. Er is in Sanur een lange boulevard met verschillende restaurantjes waarlangs je geweldig kunt wandelen. Wil je de laatste dag op het strand doorbrengen, dan kan dat uiteraard ook. Voor wat meer actie kun je deelnemen aan een surfles. Aan het eind van de avond maken we ons klaar om naar de luchthaven te gaan en nemen we afscheid van onze reisbegeleider die heel de reis met ons mee heeft beleeft.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Unieke combinatie van authentiek Sumba en relaxt Bali
 • Maak van dichtbij kennis met de bevolking en cultuur op Sumba
 • Bezoek aan verschillende traditionele dorpjes op Sumba
 • Veelzijdige reis: authentieke dorpjes, bijzondere tempels, groene rijstvelden en paradijselijke stranden
 • Mogelijkheid voor een leuke fietstocht in Ubud
 • Bezoek aan de Lapopo waterfall
 • Ontspannen afsluiter aan het strand in Sanur
 • Bezoek aan de helderblauwe Waekuri Lagoon op Sumba
 • Bezoek Taman Ayun tempel, Jatiluwih rijstvelden en de Ulun Danu Bratan tempel op Bali

Groepsrondreis Indonesië Kerst - Bali & Sumba Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen