< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Indonesië / Molukken

Meer dan specerijen alleen

Waarom deze reis?

 • Unieke route door de niet-toeristische zuidelijke en de noordelijke Molukken
 • Bezoek aan vele eilanden: Ambon, Seram, Saparua, Ternate, Halmahera, Morotai en Tidore
 • Bezoek aan Lolobata Nationaal park op Halmahera eiland
 • Bijzondere tweedaagse trekking en hutovernachting in het Manusela Nationaal Park op Seram
 • Bezoek aan forten en overblijfselen uit de Nederlandse en Portugese koloniale tijd

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Indonesië

Route daagse groepsrondreis Indonesië / Molukken

Het eilandenrijk Molukken staat vooral bekend als specerijeneilanden; foelie, kruidnagel en nootmuskaat maakten de eilanden een gewild gebied in de koloniale tijd. Maar naast de specerijen en koloniale forten hebben de Molukken voor een rondreis veel meer te bieden: parelwitte stranden en geweldige snorkelplekken, mooie lokale cultuur, pittoreske dorpjes en een ondoordringbaar oerwoud. Kortom, een ideale en unieke reisbestemming!

Dit is een gevarieerde en actieve rondreis over de verschillende eilanden van de Indonesische Molukken. Koloniale geschiedenis, afgelegen eilanden, bijzondere cultuur en ongerepte natuur zorgen voor voldoende afwisseling. Omdat op de Molukken het toerisme nog in de kinderschoenen staat vraagt deze reis wel iets van de flexibiliteit van de reiziger. In hotels die variëren van comfortabel tot eenvoudig. In Binagara kamperen we twee nachten aan de rand van het Lolobata nationaal park en in Gurabanga slapen we twee nachten bij mensen thuis op matjes op de grond en deel je de (minimale) sanitaire faciliteiten met de bewoners.We reizen met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen. Om naar de andere eilanden te komen maken we gebruik van lokale ferries en binnenlandse vluchten. Nederlandse eilanden Op de Molukken kun je veel Nederlandse geschiedenis terug vinden, want in de 16e eeuw arriveerde de Verenigde Oost-Indische Compagnie op deze tropische eilanden voor de handel in kruidnagel. Ter bescherming van de Spanjaarden en Portugezen bouwde de VOC meerdere kastelen en forten, zoals kasteel Oranje en fort Rotterdam. In de jaren ‘50 wilde de Molukken volledige zelfstandigheid genieten binnen het Nederlandse koninkrijk. Doordat Indonesië hier niet mee instemde zijn vele Molukkers naar Nederland geëmigreerd om een nieuw bestaan op te bouwen. Tegenwoordig hebben veel Molukkers familie in Nederland en is het goed mogelijk dat je tijdens de reis Molukkers tegen komt die aardig wat Nederlands spreken! Vogelparadijs Molukken De Molukken staan ook wel bekend om de vele en bijzondere vogels die hier voorkomen. Tijdens de reis ga je dan ook actief opzoek naar deze vogels, onder andere in het Lolobata nationaal park. In dit park komen 211 verschillende soorten voor, zoalsde witte kakatoe, blauwe dollarvogel, grote pitta. Zo heb je ook kans om de inheemse Wallace’s paradijsvogel te zien! Verder kom je andere dieren tegen zoals reptielen en vlinders. Koraalriffen Naast koloniale geschiedenis, gastvrije bevoking en regenwoud bieden de Molukken ook prachtige stranden en een azuurblauwe oceaan. De riffen van Indonesië behoren tot de mooiste ter wereld en ook op de Molukken vind je uitstekende snorkel en duikmogelijkheden.

Groepsrondreis Indonesië / Molukken

Niet boekbaar

Naar boven