Beoordelingen over de Groepsrondreis Kalimantan
< Terug naar resultaten

Beoordelingen van onze reizigers

Klik hier voor meer informatie over onze beoordelingen of lees beoordelingen op Trustpilot.
Reisbegeleiding
Vervoer
Overnachtingen
Reisroute
7.8 62 beoordelingen
 • 7 21-10-23

  Kirsten

  Er is geen omschrijving ingevuld

 • 8 21-10-23

  Harold

  Er is geen omschrijving ingevuld

 • 7 21-10-23

  Jack

  Een niet zo'n actieve reis, maar het was werkelijk fantastisch om de orang-oetang in hun natuurlijke omgeving te zien. Toch wel het hoogtepunt van deze reis. Daarnaast als extra hoogtepunt bonus de manta rog van dichtbij gezien tijdens het snorkelen bij Derawan.

 • 8 21-10-23

  Bart

  Er is geen omschrijving ingevuld

 • 7 21-10-23

  Richard

  Er is geen omschrijving ingevuld

 • 8 21-10-23

  Wendy

  Een aanrader wanneer je de prachtige orang oetan en neusapen wil bewonderen! Het leuk vind om een nog weinig westers toeristische omgeving te bezoeken en wil genieten van het warme weer en de heerlijke Indonesische gerechten! Verwacht niet een actieve reis, maar wel een mooie natuur en afsluiting op een tropisch eiland waar met manta's, zeeschildpaden en kleurrijke vissen gezwommen kan worden!

 • 7 21-10-23

  Joke

  Een reis voor wie van natuur houdt en geen massatoerisme wil. Is nog een reis die in de kinderschoenen staat waardoor n Er nog wat verbeterpunten zijn maar heeft ook de charme dat nog niet alles vast ligt.

 • 9 21-10-23

  Anneke

  Prachtige reis gemaakt door het hete en vochtige Kalimantan, het is niet toeristisch en de lokale mensen zijn erg aardig. Veel mooie en bijzondere dingen gezien en gedaan zoals het spotten van de wilde oerang-oetang, de neusapen, zeeschildpadden, vliegende honden en de zwarte orchidee. Gesnorkeld met mantaroggen en zwemmen in een meer met kleurige kwallen. We hebben gevaren op de rivier, dorpjes en markten bezocht. KiKi was de perfecte tour-gids!

 • 8 21-10-23

  Peter

  3 weken in één van de minst touristische eilanden van Indonesië, waarbij soms juist wij de touristische bezienswaardigheid waren (voor de locals). Afwisselende reis met verrassende overnachtingsplekken (superbasic tot belachelijk luxe). Mooi slot op Derawan, met manta's, zwemmen tussen kwallen en als cadeautje een eier leggende zeeschildpad.

 • 8 09-09-23

  Jolanda

  Mooie avontuurlijke reis en ongerepte natuur. Overnachtingen soms basic. Weinig andere toeristen gezien. O.a. orang oetans, neusapen, schildpadden en manta's gespot ook de zwarte orchidee

 • 7 09-09-23

  Marian

  Indonesië maar dan anders. De basic hutten en goede hotels worden goed afgewisseld. Wildlife viel tegen. Wel neusapen gezien in Sungai Hitam NP en met heel veel geluk een Orang-oetan moeder met 2 jongen in Kutai NP. Je zit veel en lang in bus/boot/auto. De reisbeschrijving heeft een update nodig, niet alles klopt meer. Snorkelen bij Derawan is een prachtige afsluiter, oa manta roggen en schildpadden gezien.

 • 7 09-09-23

  Nicolette

  erg leuke en avontuurlijke reis waar je buiten de gebaande paden Kalimantan ontdekt

 • 7 09-09-23

  Jeroen

  Oost Kalimantan is inderdaad nog zo goed als verschoond van enig toerisme. Ondanks de Islam, bijzonder aardige en lieve mensen. Natuur overweldigend mooi.

 • 8 09-09-23

  Dinie

  Er is geen omschrijving ingevuld

 • 8 09-09-23

  Henk

  afwisselende avontuurlijke reis, weinig andere touristen gezien, sommige jungle-lodges waren iets te primitief met ook nog eens weinig activiteiten. We zagen ook dat grote stukken oerwoud worde gekapt. Een hoogtepunt zij de derawan eilanden met snorkelmogelijkheden tussen reuzenschilpadden en mantaroggen.

 • 4 09-09-23

  Wil

  De reis viel best wel tegen. We hadden veel natuur en diersoorten verwacht. Ook de wandel tocht in de jungle is niets van gekomen,omdat de juiste radio verbinding niet aanwezig was. Wat ook wel lastig was dat de huisboot heelveel motorlawaai gaf waardoor slapen moeilijk was. En na 1 nacht varen was de motor stuk gegaan en werd de tocht afgebroken.

 • Sawadee

  Beste Wil, bedankt voor je terugkoppeling. Spijtig te lezen dat je de reis tegen vond vallen. Dat de boot het begaf tijdens deze reis is bijzonder vervelend en ook dat daardoor een deel van het programma in het gedrang kwam, aangezien er een vervangende boot geregeld moest worden. Uiteraard hebben we dit uitgebreid teruggekoppeld naar onze lokale vertegenwoordiger om proberen te voorkomen dat dit soort omstandigheden zich weer voordoet.

 • 5 09-09-23

  Henny

  Reis voldeed niet aan mijn verwachtingen te weinig oerwoud! En iedereen denkt of althans wordt gesuggereerd bij de reis beschrijving , dat hij of zij een ontdekkingsreiziger is!! Als livingstone of columbus!! Weinig beesten en vogels! Reisleider niet goed, te weinig info en sociale vaardigheden. En teveel met zichzelf en zijn familie bezig. Boot ging na 2 dagen stuk enz.. kortom ik ben niet tevreden.

 • 7 09-09-23

  Christina

  Kalimantan is een mooi land, weinig ontwikkeld qua toerisme en dat maakte de reis bijzonder. De bevolking is vriendelijk en het eten heerlijk. Het programma is divers en heeft veel te bieden: jungle, boottocht en het rustige Derawan, waar je tussen reuzeschilpadden en mantaroggen zwemt. Helaas zagen we ook dat men veel tropisch bos kapt.

 • 6 09-09-23

  Peter

  We hadden meer van deze reis voorgesteld. Dus viel wat tegen

 • 6 22-10-22

  Ann

  Veel mooie natuur en dieren (orang-oetangs, neusberen, zeeschildpadden, kleurrijke vissen...) gezien. De reisroute zou misschien nog wat aangepast kunnen worden afhankelijk van de seizoenen (zwarte orchidee die er niet was).

Groepsrondreis Kalimantan

Orang-oetans, regenwoud en longhouses

Rondreis Indonesië - Kalimantan
21 dagen vanaf € 3.849 € 3.749 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven