< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  aankomst Tashkent

  image

  Welkom in Oezbekistan. Om 10 uur in de ochtend ontmoet je de rest van de internationale groep en de crew van Dragoman. Na de ontmoeting heb je de rest van de dag vrij om zelf Tashkent te verkennen.

 • 2

  naar Fergana Valley (Oezbekistan) / bezoek Khudayar Khan paleis en Margilan zijde fabriek

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 5-6 uur richting Fergana Valley over de Kamchik Pass. Onderweg maken wij een stop bij Kokand om de mogelijkheid te hebben om een bezoek te brengen aan het Khudayar Khan paleis en de Margilan zijde fabriek. De overnachting zal plaatsvinden in een simpel hotel in Fergana.

 • 3

  naar Arslanbob

  image

  Deze ochtend rijden we richting Andijon om daar de grens over de steken naar Kirgistan. Eenmaal over de grens zullen we verder rijden naar Arslanbob. In Arslanbob is de overnachting gepland bij een lokaal gasthuis. Mocht het te lang duren bij de grens, overnachten we in een dichterbij gelegen dorpje Jalalabad. De totale reis zal ongeveer 4-5 uur in beslag nemen.

 • 4

  naar Fergana Valley, Kirgistan (dag 1 van de 3-daagse tocht)

  image

  Vanaf deze dag verblijf je drie dagen in de Kirgizische Fergana Valley. We zullen vaak stoppen om van de uitzichten te kunnen genieten en misschien enkele wandelingen in de heuvels en op het platteland te maken. Tijdens deze dagen zijn we van plan om onderweg te kamperen. 

  Houd er rekening mee dat reizen die in het laagseizoen (mei tot half juni en oktober tot november) worden uitgevoerd, mogelijk niet kunnen kamperen wanneer de temperaturen te laag zijn. In dit geval hebben we in plaats daarvan overnachten in lokale pensions langs de route.

 • 5

  Fergana Valley (dag 2 van de 3-daagse tocht)

  image

  Ook vandaag kunnen we weer genieten van de prachtige omgeving. Wandelen is zeker geen straf in dit gebied! ook deze nacht zullen we kamperen in het wild wat de ervaring net nog wat indrukwekkender maakt.

 • 6

  Fergana Valley (dag 3 van de 3-daagse tocht)

  image

  De laatste dag van deze prachtige meerdaagse tocht door de Fergana Valley. Je wordt aan alle kanten omringd door fantastisch uitzicht.

 • 7

  naar het Song Köl meer

  image

  Na het ontbijt vertrekken we richting het Song Köl meer. Deze rit zal ongeveer 4 tot 8 uur in beslag nemen. Hier zullen we de volgende twee nachten verblijven om van het mooie meer te kunnen genieten. We overnachten in traditionele yurts.

  Houd er rekening mee dat de reizen in het laagseizoen het Song Köl-meer niet kunnen bezoeken, aangezien de temperaturen onder het vriespunt zullen zijn, de weg zal worden ingesneeuwd en er geen yurts meer zijn om in te verblijven! In plaats daarvan blijven we waarschijnlijk in yurts op de zuidelijke oever van het Issyk Köl-meer.

 • 8

  Song Köl meer / vrije dag

  image

  Er valt veel te doen vandaag bij het Song Köl meer. We hebben onder andere de mogelijkheid om het dagelijks leven van de Kirgizische bergherders te ervaren. Je kunt vandaag zelf kijken wat je graag wilt doen. Je kan er voor kiezen om nog een mooie, optionele wandeling te doen of te gaan paardrijden in het gebied.

 • 9

  naar Kochkor / bezoek lokaal museum

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 5-6 uur naar het kleine dorpje Kochkor, waar we verblijven in lokale gasthuizen en kunnen genieten van de traditionele Kirgizische gastvrijheid! Als we eenmaal aangekomen zijn, bezoeken we een klein museum en een groep vrouwen die traditionele "shyrdaks" maken. Dit zijn vilt tapijten waar Kigistan bekend om staat. Je kan ook een optionele excursie doen waar je kunt genieten van uitstekende lokale muzikanten die traditionele Kirgizische volksmuziek spelen en zien hoe een yurt wordt gemaakt.

 • 10

  naar Jeti Oguz Valley / demonstratie lokale adelaar jager

  image

  Via de zuidelijke kant van het Issyk Köl meer rijden we door de bergen richting de trekking regio Jeti Oguz. Onderweg maken wij een stop voor een demonstratie van een lokale 'adelaar jager. De aankomende twee nachten kamperen we dichtbij een lokale familie yurt. In totaal zijn we vandaag ongeveer 5-6 uur kwijt aan reizen.

 • 11

  Jeti Oguz Valley / vrije dag

  image

  Er staat deze dag niks op de planning dus je kunt zelf lekker op ontdekkingsreis door de vallei. Maak een mooie wandeling of ga paardrijden met enkele van de lokale nomaden! 

  Houd er rekening mee dat we tijdens de reizen in het laagseizoen mogelijk niet in Jeti Oguz kunnen kamperen vanwege de lage temperaturen. Als dit het geval is, zullen we 1 nacht verblijven in een lokaal hotel aan de voet van Jeti Oguz Valley (wat tijd voor enkele dagwandelingen mogelijk maakt) en dan via een prachtige en ongelooflijke rit een berg oprijden in een Russische 4x4-truck naar Altyn Arashan, een warmwaterbron in een prachtige alpenomgeving waarna we verblijven in een slaapzaal.

 • 12

  naar Karakol

  image

  Na een reis van ongeveer 3-4 uur komen we aan in de Russische stad Karakol waar we een vrije middag hebben om te verkennen en te ontspannen! Hier overnachten we voor een nacht in een lokaal hotel.

 • 13

  naar Chong Kemin Valley / bezoek de prehistorische rotstekeningen in Cholpon Ata

  image

  Voordat we doorrijden naar Chong Kemin Valley, bezoeken we eerst de prehistorische rotstekeningen in Cholpon Ata. Op de stenen staan afbeeldingen van wolven, Siberische steenbokken, geiten, paarden, sneeuwpanters, offers en jachtscènes op de eerder genoemde dieren wat afstamt uit de 5e eeuw v. Chr. tot de 1e eeuw na Chr. Hierna rijden we door naar het prachtige gebied van Chong Kemin waar we de volgende twee nachten verblijven.

 • 14

  Chong Kemin Valley / vrije dag

  image

  Vandaag staat niks op de planning en kan je zelf op ontdekkingsreis door deze vallei. Een optie is om een gave rit te doen te paard of om te raften door de prachtige Chong Kemin-vallei te gaan. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om een prachtige wandeling te maken door de omgeving. 

 • 15

  naar Bishkek / vrije dag

  image

  Vandaag maken we een korte rit van 3-4 uur naar de hoofdstad van Kirgistan, Bishkek. Bishkek is een moderne, dynamische en constant evoluerende stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 6e eeuw. Ook is het de groenste stad van Centraal-Azië, met een rijke biodiversiteit in zijn met bomen omzoomde straten en vele parken. Eenmaal aangekomen in Bishkek heb je de rest van de dag vrij om de stad te verkennen. We overnachten hier in een hotel met goede faciliteiten.

 • 16

  Biskek

  Het overland-avontuur door Kirgistan en Oezbekistan eindigt in Bishkek. De truck reist verder, indien je het overland-avontuur wilt verlengen door Azië, neem dan contact op met een van onze kantoormedewerkers. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Op overland-avontuur in een internationale groep
 • Van de gebaande paden
 • Over land door Fergana Valley in Oezbekistan met lokaal transport
 • Bekijk de zijden wevers van de Fergana-vallei
 • 3 dagen overland door de prachtige Kyrgyz Fergana-vallei
 • Verblijf in traditionele yurts aan het ongelooflijke Song Köl-meer
 • Ervaar het dagelijks leven van de Kirgizische bergherders
 • Bekijk een demonstratie van een traditionele adelaar jager in de buurt van Kochkor
 • Leer hoe Kirgizische tapijten en hoeden worden gemaakt
 • Trek de wildernis in van de Jeti-Oghuz-kloof
 • Loop door het ongelooflijke landschap van de Chong Kemin-vallei
 • Ontspan in de pittoreske stad Bishkek

Groepsrondreis met Dragoman door Oezbekistan en Kirgistan

op overland-avontuur van Tashkent naar Bishkek

Dragoman: Tashkent - Bishkek
16 dagen vanaf € 1.340
Avontuur-Plus
Naar boven