< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Tibet - Kathmandu

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit hotel ligt op loopafstand van het beroemde winkelcentra van Thamel, en heeft een panoramisch uitzicht over de Kathmandu vallei en de omliggende heuvels. In het hotel is een gezellig restaurant  op de begaande grond en een dakterras waar je lekker kunt relaxen met een drankje. De kamers zijn comfortabel en uitgerust met eigen douche en toilet.

 •  

  The Old Inn Hotel - Bandipur

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  The Old Inn bevindt zich in een prachtig gerestaureerd 'Newari Town House', helemaal opgeknapt in de oude, authentieke Newari stijl met veel houtwerk en sfeer. Er is een dakterras aan de achterzijde met een geweldig uitzicht over de omgeving, de rijstterassen en de Himalaya. De sfeervolle kamers zijn allemaal anders ingericht, met veel gevoel voor traditie en attributen uit het oude handelsverleden en voorzien van eigen douche en toilet. 

 •  

  Hotel Barahi - Pokhara

  • image image
   4-sterren
  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit hotel ligt midden in Lakeside Pokhara, met zijn vele gezellige restaurantjes en winkels. Het is een paar minuten lopen naar het prachtige Phewa Meer. Het hotel heeft een fijn zwembad en de kamers zijn comfortabel en uitgerust met een eigen douche en toilet.

 •  

  Lodges tijdens de negendaagse trekking - Annapurna en Dhaulagiri massief.

  Tijdens de 9-daagse trektocht slaap je in eenvoudige trekkershutten (lodges). Af en toe kun je gebruik maken van een warme douche. De lodges worden beheerd door lokale families, die de trekkers zeer gastvrij en warm onthalen. Een aantal van deze lodges zijn in 2008 in samenwerking met onze lokale agent gebouwd om de lokale gemeenschap van extra werk en inkomsten te voorzien. De winsten komen ten goede aan lokale projecten in de gemeenschappen. Zo wordt het salaris van twee leraren van de basisschool in het dorpje Swanta betaald uit de opbrengsten van de lodge.

 •  

  Bhadgaon Guest House - Bhaktapur

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Bhadgaon Guest House ligt aan het centrale plein van Bhaktapur. Het is een sfeervol hotel in typisch Nepalese stijl. De kamers zijn comfortabel en voorzien van eigen douche en toilet. In het hotel is een koffiebar gevestigd van het Nepalese fairtrade merk Himalaya Java Café dat heerlijke koffie serveert. 

 •  

  Sapana Lodge - Chitwan

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Deze sfeervolle lodge is gelegen tussen de rivier en de rijstvelden, aan de rand van de jungle van Chitwan National Park, met een uniek uitzicht over de laaglanden, de rivier en, bij helder weer, de Himalaya's. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet, warm water en een balkon of veranda. De lodge is ruim opgezet met een mooie tuin met hangmatten en lekkere lounge banken. De winst van de lodge wordt deels gebruikt voor sociale projecten in de omgeving. 

 •  

  The Famous Farm - Nuwakot

  • image image
   eigen badkamer

  Deze accommodatie wordt gevormd door drie gebouwen die gezamenlijk een typische Nepalese boerderij vormen, en is gelegen op een heuveltop dat uitkijkt op een vallei met rivier en het stadje Nuwakot met tempels en oude gebouwen. Bij de renovatie zijn alle oude kenmerken behouden gebleven. Er zijn elf kamers aanwezig die allemaal sfeervol zijn ingericht met douche en toilet. De maaltijden worden gemaakt van verse producten van de boerderij. 

Accommodatie algemeen

In de steden slaap je in goede middenklasse hotels in tweepersoonskamers voorzien van eigen badkamer. In Bandipur overnachten we in the Old Inn, een sfeervol Newari huis dat in oude glorie is hersteld. Tijdens de 9-daagse trektocht slapen we in kleinschalige guesthouses gerund door de lokale bevolking. Gedurende vijf nachten slapen we in zogenaamde community lodges. Dit zijn lodges die worden gerund door een groep mensen binnen een dorpje, en waarbij de opbrengsten ten goede komen aan sociale projecten, zoals een school of kliniek. Op een aantal plaatsen tijdens de trek kun je (tegen betaling) een warme douche nemen. Houd er rekening mee dat verwarming in Nepal een luxe is, neem daarom genoeg warme kleren mee! 

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De eenpersoonskamertoeslag geldt uitsluitend voor het verblijf in de hotelaccommodaties in Kathmandu, Pokhara, Bhaktapur enChitwan (i.g.v. verlenging). Tijdens de trekking is het niet mogelijk een eenpersoonskamer te krijgen. In Bandipur en Nuwakot (i.g.v. verlenging) kan een eenpersoonskamer niet gegarandeerd worden.


 Vervoer ter plaatse

We reizen met een eigen bus, zodat we zelf kunnen bepalen waar we willen stoppen.

Groepsrondreis Nepal Annapurna Dhaulagiri

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
22-35'ers reizen

Ben jij tussen de 22 en 35 jaar en wil je graag het komende jaar op reis met leeftijdsgenoten? Samen de mooiste plekken bezoeken, leuke activiteiten ondernemen en gezellig de dag afsluiten? Dan zijn onze 22-35ers groepsreizen wat voor jou! 

Benieuwd naar welke bestemmingen we gaan en wat je zoal kan verwachten op deze reizen? Woon dan onze Webinar bij op woensdag 23 september!