< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Oude koningssteden en Chitwan

Ik werk al sinds 1997 voor Sawadee waar ik begon als reisbegeleider in Zuid-Amerika. In 1999 maakte ik kennis met Nepal. Ik maakte de trektocht naar het Annapurna Base Camp en vond het een waanzinnige ervaring. Het Annapurna Base Camp is naar mijn mening één van de mooiste plekken ter wereld. Je staat op ruim 4000 meter hoogte en wordt omringd door imposante Himalaya reuzen van rond de zeven en zelfs achtduizend meter. Ik kon niet stoppen met kijken en vond het zelden zo moeilijk om een plek te verlaten. Maar de hele trektocht is geweldig. Geen dag is hetzelfde, je loopt door zo veel verschillende landschappen. En telkens die imposante besneeuwde Himalayatoppen om je heen. Ik was verkocht!
Het zijn niet alleen de bergen die Nepal bijzonder maken, maar ook de kleurrijke en vriendelijke bevolking. Het grootste deel van de bevolking is Hindoe maar je vind er ook veel Boeddhisten. Het land kent een enorme hoeveelheid bevolkingsgroepen, elk met hun eigen taal, kleding en gebruiken. Er worden maar liefst 24 verschillende talen gesproken.

Ik ben echt helemaal weg van Nepal, en ben in de afgelopen 11 jaar al zeker 10 keer terug geweest. Na mijn trekking naar het Annapurna Base Camp heb ik heel wat andere trektochten gelopen, waaronder die naar het Everest Base Camp en Upper Mustang. Elke trektocht vind ik geweldig, en er is niets dat ik liever doe, dan lopen in de bergen. En dan liefst in de Himalaya!

In 2009 heb ik maar liefst 5 maanden in Nepal doorgebracht. Ik heb er onder andere de reis naar het Everest Base Camp begeleid. Het grootste deel van deze trektocht gaat door het hooggebergte. Ik vind het werkelijk waanzinnig om zo dichtbij imposante Himalaya reuzen te lopen.

Tegenwoordig werk ik ook voor SNV (Nederlandse ontwikkelingsorganisatie) aan de ontwikkeling van de ?The Great Himalaya Trail?. Dit project heeft als doel het toerisme naar minder bezochte gebieden in de Himalaya regio van Nepal te bevorderen. Enerzijds wordt er veel aandacht besteed aan de promotie van deze gebieden, zowel onder toeristen als onder touroperators en agenten, anderzijds wordt er gewerkt aan het verhogen van de kennis en vaardigheden van de lokale bevolking die voor het werken in toerisme van belang zijn. Voor dit project breng ik veel tijd door in Dolpa en Humla, twee afgelegen gebieden in het westen van Nepal.
Meer informatie vind je op: www.thegreathimalayatrail.org. Alle trektochten van Sawadee maken deel uit van de Great Himalaya Trail.

Groepsrondreis Nepal Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven
 

IJsberegoede poolactie
2=1 op diverse vertrekken

Altijd al op poolreis willen gaan? Dit is de ultieme kans om het samen met je reispartner te ervaren! Van 23 t/m 30 november boek je op geselecteerde poolreizen premium cabins voor 2 van de prijs van 1. Daarnaast zijn veel van deze reizen ook nog eens in prijs verlaagd. Zoek snel jouw favoriete reis uit en sla je slag!