< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kathmandu

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Amsterdam – Kathmandu (1360 m)

  Het is een rit van ongeveer 30 minuten naar je hotel.

 • 3

  Vrij verblijf Kathmandu

  image

  Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende hout gesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier even rustig gaat zitten zie je het dagelijkse leven van Nepal in een bonte mengelmoes aan je voorbijtrekken. In de vallei rondom Kathmandu ligt een aantal bijzondere tempels. De Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath is één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige Mandala.

 • 4

  naar Bandipur

  image

  Vandaag rijden we naar Bandipur, een charmant bazaardorpje in een prachtige omgeving. We verblijven twee nachten in een karakteristiek hotel; The Old Inn, een oud Newari herenhuis, dat prachtig is opgeknapt. In je sfeervolle kamer waan je je in de vorige eeuw.

 • 5

  Bandipur

  image

  Vandaag kun je een mooie wandeling maken in de zogenaamde foothills, die de verbinding vormen tussen het Nepalese laagland en het hooggebergte. De uitzichten over de besneeuwde toppen van de Himalaya zijn schitterend.

 • 6

  Naar Pokhara (850 m)

  image

  Een korte busrit brengt ons in Pokhara. We verblijven drie nachten in een hotel met zwembad vlakbij het Fewa Meer. Er is van alles te doen. Zo kun je er heerlijk wandelen, een fietstocht maken of roeien over het meer. 's Ochtends vroeg is de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen op de achtergrond geweldig

 • 7

  Pokhara

  image

  Pokhara is prachtig gelegen aan het Fewameer. Aan de rand van het meer vind je een aantal restaurants met tuinen, waar je heerljik kunt genieten van een smaakvolle maaltijd. Een perfecte plek voor de zonsondergang over het meer. Het oude centrum van Pokhara is eveneens interessant. Je vindt er mooie hindoe tempels, een boeddhistisch klooster en verschillende kleine musea, zoals het International Mountain Museum.

 • 9

  Naar Chitwan Nationaal Park

  image

  We reizen per bus naar het Chitwan Nationaal Park, dat tegen de Indiase grens in de Terai, de zuidelijke en warme laagvlakte van Nepal, ligt. We verblijven in een mooie lodge net buiten het dorpje Sauraha aan de rand van het park. Het is heerlijk toeven in de grote tuin.

 • 10

  Chitwan Nationaal Park - bezoek olifantencentrum (optioneel)

  image

  Sinds 1973 is Chitwan een nationaal park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Op één van de wandelingen kun je onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers en krokodillen te zien krijgen. Maar het park is vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. Per jeep, te voet of zelfs in een uitgeholde boomstam kun je tochten door het park maken, natuurlijk altijd onder begeleiding van ervaren gidsen. Bezoek ook het Elephant Breeding Centre aan de overkant van de rivier. Het centrum is handen van de overheid en het doel ervan is om de populatie jonge olifanten te vergroten. Je krijgt uitleg van één van de verzorgers en ziet hoe de baby olifanten socialiseren met hun ouders. Ook kun je zien hoe de maaltijden voor de olifanten worden klaargemaakt en hoe ze gevoerd worden.

 • 12

  naar The Famous Farm in Nuwakot (850 meter)

  image

  In ongeveer vijf uur rijden we naar Nuwakot. Vlak buiten het dorpje ligt een prachtige oude boerderij die helemaal in oude glorie is hersteld: 'The Famous Farm'. De twee gebouwen van de boerderij zijn gebouwd in Newari stijl. De Newari's zijn een belangrijke bevolkingsgroep in Nepal, die beroemd zijn om hun architectuur en houtsnijkunst. Het is een heerlijke plek met sfeervolle kamers en een tuin met prachtig uitzicht over de vallei. In de tuin is het heerlijk relaxen met een goed boek.

 • 13

  Nuwakot

  image

  Maar de omgeving leent zich ook uitstekend voor het maken van wandelingen langs boerderijtjes en terrassen met graan. Nuwakot was een belangrijke uitvalsbasis voor de 18de eeuwse koning Prithvi Narayan Sha, de koning die Nepal heeft verenigd. Je vindt er zijn paleis en een aantal mooie tempels. Tijdens je verblijf in The Famous Farm zijn de maaltijden inclusief.

 • 14

  Naar Bhaktapur

  image

  In de ochtend rijden we naar Bhaktapur waar we de laatste twee nachten slapen in een sfeervol en prachtig gelegen guesthouse in het midden van de stad. Bhaktapur wordt door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels. Na aankomst kun je de 30 meter hoge Nyatapola tempel bezoeken, deze tempel heeft 5 verdiepingen en is de hoogste tempel van Nepal. Het is een prachtig staaltje Newari architectuur. Beklim de tempel voor een mooi uitzicht over het plein. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden.

 • 15

  Bhaktapur- tocht per mountainbike (optioneel)

  image

  Vandaag kun je kiezen een dagje te relaxen in Bhaktapur óf om een mountainbiketocht te maken. De Kathmandu vallei en de heuvels daaromheen vormen de perfecte omgeving voor een mountainbike tocht. Je komt door prachtige bossen, landbouwterrassen en heuvellandschap, langs kleine boerderijen, dorpjes en kleine offertempels. Bij helder weer heb je regelmatig prachtig uitzicht op de besneeuwde pieken van de Himalaya’s. De fietstocht is af en toe best pittig omdat je soms een stuk naar boven moet fietsen en de route een aantal keren langs onverharde paden gaat. De tocht wordt begeleid door een ervaren gids. In totaal ben je zo’n 5 uur aan het fietsen , de afstand is ongeveer 35 km. Vraag de reisbegeleider bij aankomst in Nepal naar de mogelijkheden.

 • 16

  Vlucht Kathmandu - Amsterdam

  image

  In de namiddag van dag 16 worden we naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

 • 17

  aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  7-daagse verlenging Yoga & The Last Resort


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 23

  Bhaktapur - optie tocht per mountainbike

 • 25

  naar Namo Buddha - strat yoga cursus

 • 26

  Yoga cursus

 • 28

  naar The Last Resort

 • 29

  Wandelen Tibetaanse grens

 • 30

  Terugvlucht naar Amsterdam

 • +

  7-daagse verlenging Yoga & The Last Resort

  Nepal is de perfecte bestemming voor een ontspannen Yoga verlenging. Je verblijft in een prachtige accommodatie in de groene heuvels van de Kathmandu vallei. De laatste twee nachten verblijf je in The Last Resort, vlakbij de grens met Tibet
  Dag 16 Bhaktapur - optionele tocht per mountainbike of vrije dag
  Vandaag kun je kiezen een dagje te relaxen in Bhaktapur óf om een mountainbiketocht te maken. De Kathmandu vallei en de heuvels daaromheen vormen de perfecte omgeving voor een mountainbike tocht. Je komt door prachtige bossen, landbouwterrassen en heuvellandschap, langs kleine boerderijen, dorpjes en kleine offertempels. Bij helder weer heb je regelmatig prachtig uitzicht op de besneeuwde pieken van de Himalaya’s. De fietstocht is af en toe best pittig omdat je soms een stuk naar boven moet fietsen en de route een aantal keren langs onverharde paden gaat. De tocht wordt begeleid door een ervaren gids. In totaal ben je zo’n 5 uur aan het fietsen , de afstand is ongeveer 35 km. Vraag de reisbegeleider bij aankomst in Nepal naar de mogelijkheden.
  Dag 17 naar de Summit Village Lodge
  de Summit Village Lodge is gelegen in de buurt van Kathmandu. In deze comfortabele accommodatie is het heerlijk vertoeven en u kunt verschillende mooie wandelingen maken in de omgeving. Meer informatie over deze accommodatie vindt u hier
  Dag 18 Start yoga cursus
  Het resort ligt op ongeveer 3 uur rijden van Bhaktapur in een prachtige omgeving op een heuvel. In de buurt zijn kleine dorpjes. Het hotel bestaat uit gezellige huisjes, gebouwd in typische lokale stijl. Alle maaltijden zijn vegetarisch en inclusief in de reissom. Het gebied rondom het resort leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. De yoga cursus begint in de namiddag om 4 uur. De combinatie van deskundige yoga instructie, ontspanning in de natuur en lekker gezond eten geeft je een enorme dosis energie.
  Dag 19 Yoga Cursus
  Je begint de dag met een enerverende yogales. De gesprekken en discussies tijdens de dag nodigen je uit om het leven op nieuwe manieren te bekijken. Het beoefenen van mindfulness in een prachtige omgeving leert je hoe je meer rust creërt. Tijdens de dag zijn er heerlijke maaltijden.
  Dag 20 Yoga Cursus
  De laatste dag van de Yoga Cursus richt zich op het geven van je tools om yoga onderdeel te maken van je dagelijkse leven. Je zal Nepal verlaten met veel inspiratie. De cursus eindigt om 5 uur. We besluiten de cursus met een heerlijk diner.
  Dag 21 naar The Last Resort
  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 3 uur naar The Last Resort aan de grens met Tibet. The Last Resort is prachtig gelegen langs de Bhote Kosi Rivier middenin de Nepalese jungle. Dit is een geweldige plek om volledig te ontspannen. Je slaapt in comfortabel ingerichte tenten middenin een prachtige tuin. Het resort heeft een spa met massage en sauna. Door deze overnachting steunen we indirect de lokale duurzame initiatieven zoals het bouwen van scholen en medische voorzieningen maar ook het opleiden en werken met lokaal personeel. In de bloemrijke tuin van het Resort is het heerlijk bijkomen van de prachtige rondreis door Nepal.
  Dag 22 Dorpswandeling omgeving (optioneeel)
  Als je wilt kun je in de ochtend onder leiding van een gids mooie wandeling maken in de ongerepte heuvels van het Tibetaanse grensgebied. Bezoek boerendorpjes en geniet van een picknick met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Tibetaanse Plateau. Je kunt er ook voor kiezen om in het resort te blijven en de laatste vakantiedag ontspannen door te brengen in een hangmat met een boek.
  Dag 23-24 Vlucht Kathmandu - Amsterdam
  In de ochtend rijden we terug naar Kathmandu. Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  Bhaktapur - Optie Mountainbiketocht

 • 17

  naar Summit Village Lodge

 • 18

  start Yoga cursus

 • 19

  Yoga cursus

 • 21

  naar The Last Resort

 • 22

  Wandelen Tibetaanse grens

 • 23

  Terugvlucht naar Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers

Groepsrondreis Nepal Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven