< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Moonlight - Kathmandu

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Hotel Moonlight ligt aan de rand van Thamel, de wijk vol met gezellige restaurants, winkels en bars. De kamers beschikken over airconditioning, een ventilator, televisie, en een kluisje. De eigen badkamer is uitgerust met een regendouche. Er is gratis wifi, en het restaurant serveert lokale en internationale gerechten. Het hotel heeft een spa waar je terecht kunt voor verschillende typen massages en schoonheidsbehandelingen. 

 •  

  Hotel Barahi - Pokhara

  • image image
   4-sterren
  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit hotel ligt midden in Lakeside Pokhara, met zijn vele gezellige restaurantjes en winkels. Het is een paar minuten lopen naar het prachtige Phewa Meer. Het hotel heeft een fijn zwembad en de kamers zijn comfortabel en uitgerust met een eigen douche en toilet.

 •  

  Teahouses - Mustang

  • image image
   Puur Sawadee

  Puur Sawadee - overnachting teahouses

  In Mustang overnachten we in plaatselijke hotelletjes, beter bekend als teahouses. De kamers zijn eenvoudig en je deelt het toilet en de wasgelegenheid. Het eten is eenvoudig maar voedzaam. De kleine teahouses hebben vaak maar een paar kamers. Meestal slaap je in een kleine kamer met twee losse bedden, soms deel je een slaapzaal met meerdere personen. Vaak hebben de teahouses geen toegang tot elektriciteit en zijn afhankelijk van zonne-energie. De teahouses in de meer afgelegen regio's hebben geen stromend water en toiletten zijn niet meer dan een gat in de grond. In de meeste teahouses kun je tegen betaling een emmer warm water bestellen om je te wassen. Sommige teahouses hebben een aparte eetruimte voor internationale gasten, in andere eet je gewoon in de woonkeuken samen met de gastvrije bevolking.


  Een Puur Sawadee overnachting heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming.


 •  

  Bhadgaon Guest House - Bhaktapur

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Bhadgaon Guest House ligt aan het centrale plein van Bhaktapur. Het is een sfeervol hotel in typisch Nepalese stijl. De kamers zijn comfortabel en voorzien van eigen douche en toilet. In het hotel is een koffiebar gevestigd van het Nepalese fairtrade merk Himalaya Java Café dat heerlijke koffie serveert. 

Accommodatie algemeen

In de steden en in Chitwan (i.g.v. verlenging) overnacht je in goede hotels in tweepersoonskamers voorzien van eigen badkamer. In Bandipur en Nuwakot (i.g.v. verlenging) slapen we in prachtig gerestaureerde hotels, helemaal opgeknapt in de oude, authentieke Newari stijl met veel houtwerk en sfeer.

Tijdens de trektocht slapen we in eenvoudige guesthouses, gerund door de lokale bevolking. Deze guesthouses zijn behoorlijk primitief en je deelt het toilet en de badkamer. Soms slapen we in deze guesthouses in meerpersoonskamers.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De eenpersoonskamertoeslag geldt uitsluitend voor het verblijf in de hotelaccommodaties in Kathmandu, Pokhara, Chitwan (i.g.v. verlenging) en Bhaktapur. Tijdens de trekking is het niet mogelijk een eenpersoonskamer te krijgen. In Bandipur en Nuwakot (i.g.v. verlenging) kan een eenpersoonskamer niet gegarandeerd worden.

 Vervoer ter plaatse

Voor de trajecten over land maken we gebruik van onze eigen bus of auto in geval van een kleine groep. We vliegen van Pokhara naar Jomsom v.v. met een klein vliegtuig van Tara Air/Yeti Airlines. Op de binnenlandse vlucht mag de bagage maximaal 15 kg bedragen. Deze binnenlandse vlucht kan soms wijzigen (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) waardoor je een dag eerder of later moet vliegen. Indien het reisschema gewijzigd moet worden proberen we het programma vanzelfsprekend zoveel mogelijk intact te houden.

Groepsrondreis Nepal Mustang

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen