< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Wandelreis door Tibetaans koninkrijk in de Himalaya

In 1999 maakte ik kennis met Nepal. Ik maakte de trektocht naar het Annapurna Base Camp en vond het een waanzinnige ervaring. Het Annapurna Base Camp is naar mijn mening één van de mooiste plekken ter wereld. Je staat op ruim 4000 meter hoogte en wordt omringd door imposante Himalaya reuzen van rond de zeven en zelfs achtduizend meter. Geen dag is hetzelfde, je loopt door zo veel verschillende landschappen. En telkens die imposante besneeuwde Himalayatoppen om je heen. Ik was verkocht!

Het zijn niet alleen de bergen die Nepal bijzonder maken, maar ook de kleurrijke en vriendelijke bevolking. Het grootste deel van de bevolking is Hindoe maar je vind er ook veel Boeddhisten. Het land kent een enorme hoeveelheid bevolkingsgroepen, elk met hun eigen taal, kleding en gebruiken. Er worden maar liefst 24 verschillende talen gesproken.

Na mijn trekking naar het Annapurna Base Camp heb ik heel wat andere trektochten gelopen, waaronder die naar het Everest Base Camp en Upper Mustang. Elke trektocht vind ik geweldig, en er is niets dat ik liever doe, dan lopen in de bergen. En dan liefst in de Himalaya!

Tegenwoordig werk ik ook voor SNV (Nederlandse ontwikkelingsorganisatie) aan de ontwikkeling van de ?The Great Himalaya Trail?. Dit project heeft als doel het toerisme naar minder bezochte gebieden in de Himalaya regio van Nepal te bevorderen. Enerzijds wordt er veel aandacht besteed aan de promotie van deze gebieden, zowel onder toeristen als onder touroperators en agenten, anderzijds wordt er gewerkt aan het verhogen van de kennis en vaardigheden van de lokale bevolking die voor het werken in toerisme van belang zijn. Voor dit project breng ik veel tijd door in Dolpa en Humla, twee afgelegen gebieden in het westen van Nepal.
Meer informatie vind je op: www.thegreathimalayatrail.org. Alle trektochten van Sawadee maken deel uit van de Great Himalaya Trail.

Groepsrondreis Nepal Mustang

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Bij bijzondere omstandigheden horen uiteraard bijzondere en flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Profiteer nú van de volgende voorwaarden:

  • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek. 
  • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
  • Niet genoten reisdagen bij repatriëren worden vergoed
  • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.