< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Kathmandu

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Kathmandu

  image

  Kathmandu is een bijzondere stad. Op iedere straathoek kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier even rustig gaat zitten zie je het dagelijkse leven van Nepal in een bonte mengelmoes aan je voorbijtrekken. 

  image

  Naast Kathmandu bevinden zich nog twee andere koningssteden in deze vallei: Pathan en Bhaktapur (Bhaktapur bezoeken we aan het eind van de reis). Ook deze steden zijn gebouwd rond een Durbar Square en bezitten een onvoorstelbare schat aan Hindoeïstische en Boeddhistische kunst.We slapen in een comfortabel hotel in Kathmandu.

 • 3

  Kathmandu / stadstour

  image

  Onder leiding van een deskundige Nepalese gids brengen we een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Kathmandu (inclusief, zelf betaal je alleen de entreegelden (ongeveer 15 euro)).In de vallei rondom Kathmandu ligt een aantal bijzondere tempels. De Tibetaanse Boeddhistische stupa Bodhnath is een van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige Mandala. 

  image

  Vlak bij Bodhnath ligt de Hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmatirivier, de belangrijkste Hindoe tempel van Nepal. Hier vinden ook veel crematies plaats. Niet-hindoes mogen dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je een goed zicht op de rituelen die er plaatsvinden.

  image

  Swayambunath is het oudste Boeddhistische tempelcomplex van de vallei. Het wordt wel “de apentempel” genoemd, omdat er zo veel apen bivakkeren. Na een flinke klim heb je vanaf deze tempel een fraai uitzicht op Kathmandu. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Pokhara (850m)

  image

  We rijden in een uur of zeven naar Pokhara; prachtig gelegen aan het Fewameer aan de voet van het imposante Annapurna massief.. Je kunt er heerlijk roeien, wandelen en fietsen.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • image

  13-daagse trekking (Upper) Mustang

  Hieronder vind je een beschrijving van de trektocht naar (Upper) Mustang. Mustang, ook wel Lo genoemd, is een Boeddhistisch koninkrijkje, diep in de Himalaya. Het was tot 1991 verboden gebied voor buitenlanders. Tegenwoordig kun je er alleen komen met een speciale, moeilijk te verkrijgen permit (US$ 500 voor 10 dagen). Dit maakt een trektocht door Mustang nog altijd een unieke ervaring. Het koninkrijk Lo maakte vroeger deel uit van het Tibetaanse Ngari rijk, het westelijk deel van het Tibetaanse rijk. Het is een prachtig, desolaat gebied, dat nauw verwant is aan Tibet. In Mustang wordt het Tibetaans Boeddhisme nog in de puurste vorm beoefend. De kloosters behoren tot de Sakyapa sekte, één van de Tibetaans Boeddhistische stromingen. Kloosters (en huizen) van deze sekte zijn gemakkelijk te herkennen aan de rode, witte en zwarte (of grijze) verticale strepen die op de muren geschilderd zijn. 

  We volgen de oude zoutkaravaanroute.Vroeger gingen de inwoners van Mustang met zout beladen jaks en ezels naar het lagere zuiden, om het zout te verhandelen voor graan, rijst, suiker en brandstof. Aan de zouthandel is met het sluiten van de grens met Tibet in 1959 een einde gekomen, maar ook nu nog zie je soms lange karavanen van met name ezels door Mustang trekken. Mustang ligt in een uitloper van de Tibetaanse hoogvlakte en ligt tussen de drie- en vier-duizend meter hoogte. Je loopt langs de meest fantastische, grillige rotsformaties. Kleine, Tibetaans aandoende dorpjes liggen als groene oases tussen de kale rotsen. Het doel is de mystieke stad Lo Mangtang, de hoofdstad van Mustang.


  In Mustang steekt tegen de middag meestal een sterke wind op. De hoogte en wind kunnen de trektocht zwaar maken. De dagplanning moet gezien worden als een richtlijn. Als gevolg van bepaalde omstandigheden, zoals het weer of de conditie van de groep, kan besloten worden om de route aan te passen. Tevens kan het voorkomen dat de vlucht van of naar Jomsom geannuleerd wordt als gevolg van slecht weer. Sawadee heeft hiermee rekening gehouden door extra dagen op te nemen in het programma. Bovendien kunnen indien nodig twee dagen van de trektocht worden samengevoegd. De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes.

 • 5

  dag 1 trektocht vlucht naar Jomsom (2720 m) en naar Kagbeni (2810) (ca. 3 uur)

  image

  Een korte, spectaculaire vlucht brengt je naar Jomsom. Het landschap verandert snel. In het begin vliegen we over groene velden en vliegen dan vlak langs de Annapurna South (7290 m) en Daulagiri (8167 m). We vliegen door de diepste vallei ter wereld: de Kali Kandaki Rivier heeft een weg gevormd tussen de Daulagiri en Annapurna (8091 m) en een bedding gegraven van ruim 5000 meter diep. Het is alsof we in een andere wereld belanden. Onder je zie je Tibetaans aandoende dorpjes met Boeddhistische kloosters.

  image

  Jomsom is een uitgestrekt dorp in Tibetaanse stijl. Na een ontbijt in Jomsom beginnen we met onze trektocht. We volgen de Kali Kandaki Rivier en lopen een groot deel door de bedding ervan. In de bedding van de Kali Kandaki worden regelmatig shaligrams gevonden: zwarte ammoniet fossielen van mariene dieren. Deze zwarte stenen zijn zo'n honderd miljoen jaar oud en vormen het bewijs dat ooit het dak van de wereld de bodem van de oceaan was! Voor Hindoes zijn ze heilig, ze worden gezien als de belichaming van de Hindoe god Vishnu.

  image

  De tocht gaat door een desolaat landschap. Onderweg heb je een schitterend uitzicht op de Dhaulagiri en Nilgiri (7080 m). Op een gegeven moment zie je aan de horizon een groene oase, met daarin een rood klooster. Dit is Kagbeni, onze slaapplaats voor vandaag. Kagbeni is een aangenaam dorp in Tibetaanse stijl. Boven het dorp ligt het Jharkot fort, dat diende om dit belangrijke knooppunt op de handelsroute te bewaken.

  image

  De bewoners in Kagbeni en in Mustang behoren deels tot de Manangi groep en zijn deels afkomstig uit Tibet. Om beter te integreren met Nepal noemen deze laatste zich nu Gurung. In de straatjes lopen vrouwen in traditionele kledij met hun koeien. 's Ochtends vroeg worden kuddes langharige geiten naar hun graasgebieden geleid. Met hun bellen om hun nek hoor je ze al van verre aankomen. In Kagbeni en omgeving worden appels geteeld. Je vindt hier dan ook de heerlijkste versgeperste appelsap en allerlei andere producten gemaakt van appels: apple pie, apple cider, apple pancake, etc. In de middag is er volop gelegenheid het dorp te bekijken en het 700 jaar oude klooster te bezoeken. We slapen in een relatief comfortabel guesthouse.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  dag 2 trektocht: wandeling naar Muktinath (3760 m) en terug naar Kagbeni

  image

  Vandaag staat een wandeling naar Muktinath op het programma. Muktinath ligt op een hoogte van 3760 m en zo helpt dit bezoek je lichaam te wennen aan de hoogte. Bovendien is Muktinath een erg interessante plek! Het is een belangrijk pelgrimsoord voor zowel Hindoes als Boeddhisten. Er komen veel Indiërs en je ziet er zelfs saddhus (heilige mannen) die zijn komen lopen vanuit Zuid-India. In de Vishnu tempel Juwala Mapa komen de elementen aarde, water en vuur bij elkaar. Uit de bron in de tempel welt water op dat brandt! Het branden van het water is een gevolg van aardgas wat tegelijkertijd met het water omhoogkomt. Boeddhisten zien in deze eeuwige blauwe vlam de verschijning van Samantabhadra, de oerboeddha. Als je wat verder doorloopt, zie je in de verte de beruchte pas liggen van de Annapurna Round Trek, de Thorong La (5461 m).

 • 7

  dag 3 trektocht: naar Chele (3050 m) (ca. 6 uur)

  image

  Vandaag gaan we het tot lange tijd "Verboden Koninkrijk" in. De route is afhankelijk van de waterstand van de Kali Kandaki. We lopen langs indrukwekkende rotsformaties in allerlei vormen en kleuren, welke soms loodrecht omhoog gaan. We komen regelmatig langs mani muren en mani stenen; muren of stenen waarop Boeddhistische mantra’s (spreuken) staan, zoals de populaire mantra Om Mani Padme Hum, wat (ongeveer) betekent “gezegend is de juweel in de lotus”. Dit is de mantra van Avalokitesvhara, de bodhisattva (iemand die de verlichting al heeft bereikt, maar op aarde terugkomt om de mensheid te helpen op weg naar verlichting) van het mededogen.

  image

  Daarnaast zie je in Mustang regelmatig chörtens (stupa's), vaak geverfd in de kleuren van de Sakyapa sekte, rood, wit en zwart (of grijs). Het is van belang om links van deze en andere Boeddhistische heiligdommen te lopen, met de klok mee. Erg mooi zijn ook de poortchörtens (stupas), waarvan de binnenwanden beschilderd zijn met afbeeldingen van belangrijke Boeddhistische heiligen. Het brengt geluk om onder deze poortchörtens door te lopen. In de verte doemt af en toe een dorpje op, als een groene oase in het barre landschap. De dorpjes doen Tibetaans aan. Ze bestaan uit wit geverfde huisjes met platte daken, voorzien van stapels brandhout.

  image

  Veel huizen in Mustang hebben schaapshoorns boven de deur hangen, met takjes in de vorm van een kruis, doorvlochten met draden in vijf kleuren. Dit is bedoeld om de huizen te beschermen tegen boze geesten. De dorpjes zijn omgeven met velden met terrassen, waarop gerst, boekweit en tarwe verbouwd wordt. In één van deze dorpjes, Tangbe, drinken we thee bij een gastvrije lokale familie. We lunchen in het dorpje Chhusang. De bewoners van de dorpjes in dit gebied zijn van de Manangi groep. Vlak voor Chele gaat de Kali Kandaki de rotsen in door een natuurlijke tunnel, gevormd door een enorm blok conglomeraat van 25m hoog dat naar beneden is gevallen. Hier gaat het pad omhoog en een korte klim brengt ons in het dorpje Chele, waar we overnachten in een eenvoudig guesthouse. Rond Chele gaat de cultuur van de Manangi's over in de puur Tibetaanse cultuur van het koninkrijk Lo. Liefhebbers kunnen vanuit Chele een wandeling maken naar Gyakar (3562 m), een charmant dorpje met een gastvrije bevolking. Ook deze wandeling helpt je lichaam te acclimatiseren aan de hoogte.

 • 8

  dag 4 trektocht: naar Syangboche (3800 m) (ca. 7 uur)

  image

  Het is vandaag een lange dag, waarbij we 3 passen over gaan van rond de 3800 meter. Een zware dag dus, maar de geweldige uitzichten maken alles goed. We lopen over een fantastisch pad. Op sommige plekken is het uitgehouwen ui de rotsen, zodat je bijna door een tunnel loopt. In ongeveer 2 1/2 uur bereiken we de eerste pas, Dajori La (La betekent pas) op 3736 meter. Op de passen liggen stenen opgestapeld (het brengt geluk een steen toe te voegen aan de stenenheuvel) en wapperen gebedsvlaggen in de wind. Ook op de gebedsvlaggen staat de spreuk Om Mani Padme Hum. De gebeden worden door de wind meegenomen.

  image

  Vanaf de pas is het een korte afdaling naar Samar, een leuk dorpje waar we stoppen voor een kop thee of koffie. Na Samar wacht ons de volgende lange klim naar de Bhena La (3838 m). Vlak na de pas ligt het dorpje Bhena waar we lunchen in een zeer eenvoudig lokaal tentje en ons opmaken voor de derde pas, de Beg La van 3990 meter. Vanaf de passen heb je een geweldig uitzicht op bizarre rotspartijen in verschillende kleuren, met aan de horizon besneeuwde pieken, waaronder de Nilgiri (7080 m), de Thorong Peak (6332 m) en de Yakwakhang (6482 m). De omgeving verandert voortdurend. Het is verrassend om onderweg plotseling bomen tegen te komen, junipers en coniferen die tegen de rotsen zijn aangeplakt, de enige keer dat je bomen ziet in Mustang. We overnachten in Syangboche, wat slechts bestaat uit een handvol huizen, in een eenvoudig guesthouse.

 • 9

  dag 5 trektocht: naar Ghemi (3520 m) (ca. 4 uur)

  image

  Na een korte klim naar de volgende pas, de Syangboche La (3850 m), is de wandeling de eerste uren overwegend Nepali flat, ofwel afwisselend klimmen, dalen en vlak lopen. Daarna is het weer een pittige klim naar de volgende pas, de Nyi La (4010m). Vanaf de pas heb je weer een geweldig uitzicht op vele besneeuwde pieken, waaronder de Damodar Range (rond 6000m), Nilgiri, Yakwakhang en de Thorong Peak. Rond het middaguur komen we aan in Ghemi; een leuk landelijk dorp waar de geiten en koeien door de straten lopen. Ghemi heeft een interessant klooster dat je kunt bezoeken.

 • 10

  dag 6 trektocht: naar Tsarang (3560 m) (ca. 3 uur)

  image

  Het is slechts een korte wandeling naar Tsarang. Na een korte afdaling naar de rivier, klimmen we kort naar de grootste manimuur van Nepal van ongeveer 200 meter lang. De manimuur ligt vol met stenen met uiteraard Boeddhistische mantra's, maar ook met prachtige, uitgebeitelde Boeddhistische figuren. Ook liggen er schedels en hoorns van tahrs, berggeiten. Vervolgens is het een geleidelijke klim van ongeveer een uur naar de Tsarang La (3870 m). Na de pas is het een gemakkelijke, vlakke wandeling naar Tsarang. Onderweg kun je wederom genieten van de weidse uitzichten en de stilte. Via een mooie poortchörten loop je Tsarang binnen. Tsarang is een uitgestrekt dorp met een mooi klooster (Thubten Shedrup Dargyeling) en een paleis (Samdrup Gephel) uit de 13de eeuw dat je kunt bezoeken. In de hoogtijdagen leefden er wel 1000 monniken in het klooster. Het klooster is, evenals vrijwel alle kloosters van Mustang, van de Sakyapa sekte. Neem eventueel een zaklamp mee om de mooie muurschilderingen goed te kunnen bewonderen. Het paleis is gebouwd door Koning Amepäl, de eerste koning en stichter van het koninkrijk Lo.

 • 11

  dag 07 trektocht: naar Lo Mangtang (3800m) (ca. 4 uur)

  image

  Vandaag bereiken we onze bestemming, Lo Mangtang, de hoofdstad van Mustang. Het is weer een prachtige wandeling langs grillige rotsformaties. In sommige rotsen zie je grotten die in vroeger tijden bewoond waren. Niemand weet precies waarom en wanneer, maar ze zijn zeker 2500 jaar oud. Vanaf de pas, de Lo La (3950 m), zie je de ommuurde stad Lo Mangtang in de verte liggen in de desolate omgeving. We verblijven 2 nachten in deze bijzondere stad. In Lo Mangtang heerst een middeleeuwse sfeer. Je komt de stad binnen via de stadspoort.

  image

  Het is heerlijk ronddwalen door de nauwe steegjes. Op verschillende hoeken zitten groepjes vrouwen te spinnen. Vlakbij de stadspoort zitten altijd wel mensen gezellig te praten, menigeen met een gebedsmolen in de hand. Tegen de avond worden kuddes geiten door de stadspoort en smalle straatjes terug naar hun stallen in de stad geleid. De bevolking is erg gastvrij en maakt gemakkelijk contact. Wellicht word je ergens uitgenodigd voor een kopje Tibetaanse boterthee. In Lo Mangtang vind je het paleis van de koning, een indrukwekkend gebouw van vier verdiepingen. 

  image

  Daarnaast zijn er een aantal bijzondere kloosters te bezoeken (neem weer een zaklamp mee om de mooie muurschilderingen goed te kunnen bewonderen). Midden in Lo Mangtang vind je de Thugchen Gompa (gompa betekent klooster), eveneens uit de vijftiende eeuw. Dit klooster heeft een enorme verzamelhal, zo genoemd omdat het de hal is waar de monniken samen komen om gebeden te reciteren. Zeker een bezoek waard is het amchi museum en de amchi school. Een amchi is een traditionele Tibetaanse dokter/medicijnman. In Lo Mangtang wonen twee amchi's, die ook de officiële dokters zijn voor de koning. Zij hebben een school opgericht om hun kennis door te geven aan de nieuwe generatie. In het museum vind je een grote collectie medicinale planten met informatie waar ze voor gebruikt worden. Ook vind je hier oude thanka's (Boeddhistische schilderingen op doeken) over de Tibetaanse geneeskunde. 

 • 12

  Dag 08 trektocht: Lo Mangtang (3800m)

  image

  Je hebt vandaag alle tijd om de verschillende prachtige Boeddhistische kloosters te bezoeken en rond te dwalen door de middeleeuws aandoende straatjes. Liefhebbers kunnen een paardrijdtocht maken naar Chhoser, stapvoets ongeveer twee uur te paard van Lo Mangtang. In Chhoser kun je een grotwoning van drie verdiepingen bezoeken. Overal in Mustang zie je deze grotwoningen ver boven je in de stijle rotsen. Het is een leuke en interessante ervaring om zo'n grotwoning eens van binnen te zien. Ook is er een klein klooster in Chhoser, waar je - in tegenstelling tot de andere kloosters in Mustang - tegen een kleine vergoeding foto's mag maken. 

  image

  Bij de reis met vertrek op 12 mei 2017 maak je het het Tiji Festival mee. We blijven 1 nacht extra in Lo Mangtang om het hele festival mee te kunnen maken. Onder het kopje praktisch-festival vind je de aangepaste route. Het Tiji Festival is een prachtig boeddhistisch festival met bijzondere ceremonies dat  wordt bijgewoond door vele inwoners van Mustang, die in hun mooiste kleding naar Lo Mangtang komen. Onder begeleiding van muziek van hoorns, bekkens en drums wordt een reuzachtige thangka (beschilderde boeddhistische banier) van Guru Rinpoche over de hoge muur van het paleis uitgerold. Door middel van gemaskerde dansen wordt de overwinning op de demon uitgebeeld. 

 • 13

  dag 9 trektocht: naar Dhakmar (3820 m) (ca. 6 uur)

  image

  We beginnen aan onze terugweg richting Jomsom. Vandaag staan er twee passen van over de 4000 meter op het programma. Allereerst klimmen we in 2 tot 2 1/2 uur geleidelijk naar de Marang La op 4230 meter. We dalen af en komen aan bij het Lo Gekar klooster. Wie dacht dat het oudste Tibetaans Boeddhistische klooster het Samye Klooster in Tibet is, heeft het mis. Het is namelijk het Lo Gekar klooster in Mustang. Daarnaast is dit het enige klooster in Mustang van de Nyingmapa sekte. Het stamt uit de 8ste eeuw en is gesticht door Guru Rinpoche. In de 8ste eeuw werd in Tibet het Samye Klooster gebouwd, als eerste Boeddhistische klooster in Tibet. Echter, wat overdag gebouwd werd, werd 's nachts weer afgebroken door demonen.

  image

  De hulp werd ingeroepen van Guru Rinpoche, een beroemd magier. Hij zag dat er eerst een klooster gebouwd moest worden in Mustang. Op de plaats waar nu Lo Gekar staat, versloeg hij een demon. De ingewanden van deze demon zijn veranderd in de 200 meter lange mani muur bij Chemi. Zijn bloed heeft de rotsen bij Dhakmar rood gekleurd. Nadat de demon verslagen was en het klooster gesticht, keerde Guru Rinpoche terug naar Samye, waar hij de demonen tot het Boeddhisme bekeerde en het Samye klooster gebouwd kon worden. Na een bezoek aan het Lo Gekar klooster vervolgen we onze weg naar de tweede pas, de Mui La (4170 m). Na deze pas wordt het landschap heel bijzonder. We zijn omgeven door spectaculaire rotsformaties in verschillende kleuren. We slapen in Dhakmar in een zeer eenvoudig guesthouse.

 • 14

  dag 10 trektocht: naar Ghiling (3570 m) (ca. 6 uur)

  image

  Vlak na Dakmar zijn de rotsformaties zo mogelijk nog spectaculairder dan gisteren. Sommige doen denken aan versteende gletsjers en Disney kastelen. We komen weer op vertrouwd terrein. In het dorp Chemi stoppen we voor thee. Het is vervolgens een flinke klim naar twee passen, de Ghemi La (3700 m) en de Nyi la (4010 m). Na de lunch in Jhaite nemen we de afslag naar Chiling. Chiling is een mooi uitgestrekt dorp met twee kloosters die je kunt bezoeken

 • 15

  dag 11 trektocht: naar Samar (3660 m) (ca. 4 uur)

  image

  In de ochtend heb je nog tijd om Chiling te bekijken. Vervolgens lopen we via de Syangboche La (3850 m) en de Beg La (3993 m) naar het dorpje Samar. Aan de horizon zie je besneeuwde pieken als de Nilgiri, Yakwakhang en Thorung Peak. Met name vanaf de passen zijn de uitzichten op de bergen geweldig

 • 16

  dag 12 trektocht: naar Kagbeni (2810 m) (ca. 5-7 uur, afhankelijk van de route)

  image

  We dalen flink af vandaag. Eerst is het nog een kleine klim naar de Dajori La (3736 m), maar dan gaat het flink omlaag tot Chele (3050 m). Hier is het pad op sommige plekken helemaal uitgehouwen uit de rotsen.Vanaf Chele is de wandeling afhankelijk van de waterstand van de Kali Kandaki. In de droge tijd lopen we grotendeels door de brede rivierbedding. Je merkt dat het hier weer een stuk toeristischer is, maar toch heerst er ook in Kagbeni nog altijd een landelijke sfeer.

 • 17

  dag 13 trektocht: naar Jomsom (2720 m) (ca. 2-3 uur)

  image

  Vandaag lopen we grotendeels door de bedding van de Kali Kandaki, deels over de zandweg die ook door jeeps gebruikt wordt. In Jomsom heb je alle tijd om te e-mailen, souvenirs te kopen of om gewoon lekker te relaxen en bij te komen van de trek. Een bezoek waard is het Mustang Eco Museum, met exposities over de cultuur van Mustang. Er wordt aandacht besteed aan oa kleding, keramiek, gewoonten, medicinale planten en flora en fauna. Bovendien heeft het museum een klooster (dat daadwerkelijk in gebruik is), waar je mag fotograferen. Wil je nog meer lopen dan kun je het pad verder naar het zuiden volgen naar de dorpjes Syang en Marpha.

 • 18

  vlucht naar Pokhara

  image

  Een korte vlucht van ongeveer een half uur brengt ons weer terug in Pokhara. Het getoeter van de auto´s zal even wennen zijn na de rust van de bergen. Maar het is ook heerlijk bijkomen en genieten van de luxe van een comfortabele hotelkamer met eigen douche en toilet! Bovendien is het heerlijk relaxen aan het Phewa meer, in een van de restaurants met tuin aan het meer of roeiend in een bootje.

 • 19

  Pokhara / vrije dag

  image

  Er is van alles te doen in Pokhara. Vanaf de Peace Pagoda aan de overkant van het meer heb je een geweldig uitzicht over Pokhara en de besneeuwde toppen van de Annapurna range. Het oude centrum van Pokhara is eveneens interessant. Je vindt er mooie Hindoe tempels, een Boeddhistisch klooster en verschillende kleine musea, zoals het International Mountain Museum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 20

  naar Bhaktapur

  image

  Vanuit Pokhara reizen we door naar Bhaktapur, één van de koningssteden in de Kathmandu Vallei, waar de echte authentieke sfeer nog bewaard is gebleven. Een fijne plek om bij te komen van een prachtige tocht. We verblijven 2 dagen in een gezellig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Bhaktapur / vrije dag

  image

  Het is heerlijk ronddwalen door Bhaktapur, langs de vele pleinen en tempels. Het Durbar Square is weids opgezet. Hier vind je het oude paleis, het 55 windows palace, met een prachtig bewerkte gouden toegangspoort. Op het Thaumadhi Plein vind je de 30 meter hoge Nyatapola tempel. De tempel heeft 5 verdiepingen en is de hoogste tempel van Nepal. Het is een prachtig staaltje Newari architectuur. Beklim de tempel voor een mooi uitzicht over het plein.Op het pottenbakkers plein worden potten gebakken volgens eeuwenoude tradities. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden.

  image

  Of maak een wandeling in de omgeving van Bhaktapur. Zo kun je naar de Changu Narayan tempel lopen, de oudste tempel van de Kathmandu Vallei. Of loop naar het enorme standbeeld van de hindoegod Shiva. Beide wandelingen gaan door het platteland en langs kleine dorpjes. Met helder weer zie je de Himalaya aan de horizon.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  naar Kathmandu

  image

  We eindigen de reis waar we begonnen zijn. Op naar Kathmandu om nog een laatste vrije dag naar eigen wens in te vullen. Verken deze bijzondere stad, slenter wat rond en koop de laatste souvenirs. Liever even bijkomen? Struin neer op een bankje bij Durbar Square en aanschouw het dagelijkse leven. We slapen een nacht in het bekende hotel in Kathmandu voordat we naar de luchthaven afreizen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  Vlucht Kathmandu-Amsterdam

  Zeer vroeg in de ochtend rijden we naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  6-daagse verlenging Chitwan & Nuwakot

  Je kunt deze reis verlengen met een ontspannen week in Nepal. In het natuurreservaat Chitwan leven neushoorns, Bengaalse tijgers, krokodillen, herten, apen en schitterend gekleurde vogels. Per jeep, te voet of zelfs in een uitgeholde boomstam kun je dit reservaat in het warme zuiden van Nepal verkennen. Ook ga je naar Nuwakot waar je ondergedompeld wordt in authentieke Newari sferen. Tijdens de verlenging gaat er geen reisbegeleider mee.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 23

  naar Chitwan Nationaal Park

  image

  Je reist vandaag verder naar het Chitwan Nationaal Park, dat tegen de Indiase grens in de Terai, de zuidelijke en warme laagvlakte van Nepal, ligt. Je verblijft de komende drie nachten in een mooie lodge net buiten het dorpje Sauraha aan de rand van het park.

 • 24

  Chitwan

  image

  Sinds 1973 is Chitwan een nationaal park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Je kunt hier onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren, en krokodillen te zien krijgen. Met heel veel geluk kun je in Chitwan zelfs een Bengaalse tijger spotten. Daarnaast is het park vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om op zoek te gaan naar wild. Zo kun je een tocht per jeep maken, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids diep het nationaal park ingaat.

 • 25

  Chitwan

  image

  Een tocht over de rivier in een uitgeholde kano is ook een aanrader. Onderweg zie je veel vogels en je hebt een goede kans om de indrukwekkende mugger krokodil te spotten. Het subtropische karakter van de laagvlakte en het wildleven van Chitwan zullen een aangename aanvulling zijn op wat je al in Nepal hebt meegemaakt.

 • 26

  naar The Famous Farm Nuwakot (1800 m)

  image

  In ongeveer vijf uur rijden we naar Nuwakot. Vlak buiten het dorpje ligt een prachtige oude boerderij die helemaal in oude glorie is hersteld: 'The Famous Farm'. De twee gebouwen van de boerderij zijn gebouwd in Newari stijl. De Newari's zijn een belangrijke bevolkingsgroep in Nepal, die beroemd zijn om hun architectuur en houtsnijkunst. Het is een heerlijke plek met sfeervolle kamers en een tuin met prachtig uitzicht over de vallei. In de tuin is het heerlijk relaxen met een goed boek.

 • 27

  Nuwakot

  image

  De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen langs boerderijtjes en terrassen met graan. Nuwakot was een belangrijke uitvalsbasis voor de 18e eeuwse koning Prithvi Narayan Sha, de koning die Nepal heeft verenigd. Je vindt er zijn paleis en een aantal mooie tempels. Tijdens je verblijf in The Famous Farm zijn de maaltijden inclusief.

 • 28

  naar Kathmandu

  In de middag reis je terug naar Kathmandu.

 • 29

  Terugvlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Trektocht door het verborgen koninkrijk Mustang waar nauwelijks toeristen komen
 • Wandelen door ongerept Tibetaans berglandschap met besneeuwde bergtoppen
 • Bezoek aan Tibetaans aandoende dorpjes en Boeddhistische kloosters
 • Permit Upper Mustang (US$500) inclusief in de reissom
 • Twee nachten in de hoofdstad Lo Mangtang met prachtige Boeddhistische kloosters
 • Overnachtingen in Mustang in eenvoudige guesthouses gerund door de gastvrije bevolking
 • Tijdens de trektocht een Nepalese gids en porters en/of ezels voor de bagage
 • Ontspannen einde van de reis in Bhaktapur
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen met een bezoek aan Chitwan Nationaal Park

Groepsrondreis Nepal Mustang

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen