< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bangkok

  De eerste reis van Sawadee ging in 1983 naar Thailand, toen nog een verre onbekende bestemming. Ruim dertig jaar later is het land een stuk populairder, maar nog net zo aantrekkelijk. Thailand verveelt nooit. Graag delen we onze liefde voor het hartverwarmende land met deze 15-daagse reis. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok / vrije dag

  image

  We komen aan in de ochtend. Onze bus brengt ons in ongeveer een half uur naar ons comfortabele hotel. Vandaag kun je rustig aan doen en de eerste indrukken van Thailand op je in laten werken. Er zijn weinig plekken op aarde waar je zintuigen zo geprikkeld worden als hier; op markten, in tempels en op straat. Maak kennis met de geweldige geuren en kleuren, die het Aziatische leven te bieden heeft.

 • 3

  Bangkok / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een optionele fietstocht maken. Indien je niet meegaat met de fietstocht zijn er voldoende alternatieven om je dag in te vullen in het levendige Bangkok. Je kunt bijvoorbeeld gaan shoppen in één van de gigantische shoppingcentra of breng een bezoek aan de avondmarkt.

  Optioneel Fietstocht Bangkok

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 4

  naar Kanchanaburi

  image

  In Bangkok nemen we de lokale bus naar Kanchanaburi. De stad die beroemd is om zijn prachtige natuurschoon, maar vooral ook om zijn heftige geschiedenis. We arriveren aan het eind van de middag en slapen vannacht in een comfortabel hotel dichtbij de oevers van de rivier Kwai.

 • 5

  Kanchanaburi / nachttrein naar Chiang Mai

  image

  Vandaag bezoeken we de ´Bridge over the River Kwai´. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke erbarmelijke omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Zelf gaan we ook een stukje met de trein over dit traject. Verder kun je nog het JEATH Museum en het Thailand– Burma Railway Centre museum bezoeken, waar je meer leert over de Birma spoorlijn en zijn geschiedenis.

  image

  Er zijn een aantal dagkamers beschikbaar voor de gehele groep. Rond 16:00 checken we uit en rijden we naar het treinstation van Ayuthaya. Hier pakken we de nachttrein naar Chiang Mai. De trein is een veel gebruikt vervoersmiddel in Thailand door zowel locals als toeristen. We hebben gereserveerde plaatsen in de tweede klas.

 • 6

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Welkom in Chiang Mai! Er staat vervoer klaar om ons naar ons hotel voor de komende 3 nachten te brengen. Leer vandaag alles over de Thaise keuken tijdens een kookcursus. Eerst bezoek je samen met de chef de markt en vervolgens bereid je je eigen maaltijd. Smullen gegarandeerd! Mocht je op zoek zijn naar iets actievers, boek dan ter plaatse een excursie naar de jungle of een fiesttocht. Daarna kan je lekker uitblazen bij het zwembad van ons hotel.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 7

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bijzondere excursie maken naar het olifantvriendelijke Elephant Nature Park of Chiang Mai verder verkennen. Bezoek ’s avonds de gezellige avondmarkt waar je allerlei lekkers kunt eten en de meest uiteenlopende handgemaakte voorwerpen vindt.

  Optioneel Bezoek Elephant Jungle Sanctuary, incl. lunch

  Elephant Jungle Sanctuary

  Puur Sawadee - Elephant Jungle Sanctuary

  In het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary kun je olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en veel leren over hun leven en gedrag. Het park ligt prachtig omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 8

  Chiang Mai / bezoek Doi Suthep tempel

  image

  Chiang Mai is een levendige stad, waar veel te doen is. Vandaag bezoeken we de Doi Suthep tempel. Dit is een van de bekendste en indrukwekkendste tempels van Chiang Mai. Vanaf dit heiligdom heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. In de middag kan je nog een fietstocht op een mountainbike in de omgeving van Chiang Mai maken of lekker relaxen bij het zwembad van ons hotel.

 • 9

  naar Sukhothai

  image

  Via Lampang rijden we naar Sukhotai. Onderweg maken we een stop bij een markt waar ze heerlijke delicatessen voor de lokale Thai verkopen. Alle lekkernijen komen rechtstreeks uit de omliggende jungle. We maken nog een paar stops bij een tempel en rijstvelden. De prachtige rijstvelden typeren het Thaise landschap, een genot voor je ogen! We slapen vannacht in een comfortabel hotel.

 • 10

  naar Ayuthaya

  image

  's Ochtends brengen we een bezoek aan Sukhothai Historical Park. Dit is een gigantisch park met verschillende tempelcomplexen en Boeddha beelden. De ideale manier om dit terrein te verkennen is per fiets. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus niet te missen op je Thailand reis. Na de lunch rijden we door naar Ayuthaya waar we een nacht in een comfortabel hotel slapen. 

 • 11

  naar Ko Samet

  image

  In de ochtend heb je tijd om Ayutthaya verder zelf te verkennen. Het gebroken Boeddhabeeld dat is opgenomen in de wortels van een boom bij Wat Phra Mahathat geeft een merkwaardig gezicht. Na de lunch rijden en varen we naar het eiland Ko Samet waar we de komende 3 nachten verblijven.

 • 12

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Ko Samet ligt in de Golf van Thailand. Op het eiland staan veel Cajeput bomen (witte bomen). Het Thaise woord hiervoor is Samet, waar het eiland naar vernoemd is. Het kleine paradijs staat bekend om haar vele parelwitte stranden en heldere zee. Hier kan je de indrukken van afgelopen 1,5 week op je in laten werken. 

 • 13

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Ko Samet is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed. Officieel is Ko Samet een natuurpark. Je kunt verschillende wandelingen maken over het eiland. Het is een must om vanaf Ko Samet de zonsondergang te bekijken. De zonsondergang is het beste te bekijken vanaf het zuidwestelijk deel van het eiland. In dit gebied zijn er schitterende locaties om rustig te kunnen genieten van de zonsondergang onder het genot van een lekker drankje!

 • 14

  naar Bangkok / vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je nog een halve dag om te relaxen op het strand of de onderwaterwereld te ontdekken tijdens een snorkeltocht. Aan het eind van de middag gaan we terug naar Bangkok voor onze vlucht terug naar Amsterdam. Tot aan het vertrek richting Bangkok heb je nog een dagkamer tot je beschikking. 

 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we je naar het vluchtschema. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Afwisselende vormen van vervoer: eigen en lokale bus, trein én boot
 • Ontdek waar het in 1983 allemaal begon voor Sawadee
 • Relaxte afsluiting op Ko Samet
 • Voor slechts € 1148,- reis je 15 dagen door dit bijzondere land
 • Maar twee vertrekken voor deze prijs, dus wees er snel bij!
 • Alle ontbijten inclusief
 • Bezoek aan de tempelsteden Ayuthaya en Sukhothai (inclusief entreegelden)
 • Bezoek aan de beroemde River Kwai (inclusief treinrit en entree)

Groepsrondreis Thailand Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven