< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Reisbegeleider Sawadee

Ingrid Reisbegeleider

Namaste! Ik ben Ingrid, 54 jaar. Tien jaar geleden ben ik als zelfstandige begonnen. Dit gaf mij meer vrijheid en zodoende kon ik, naast mijn werkzaamheden hier,  als reisbegeleider aan de slag. Hoe mooi is dat, van mijn passie (deels) mijn werk maken! Vanaf 2017 doe ik dit voor Sawadee. Ik vind het heerlijk om prachtige belevenissen met u te delen en om ervoor te zorgen dat u alleen maar hoeft te genieten en zich nergens druk om hoeft te maken. Alle continenten hebben zo hun eigen schoonheid. Afrika met de prachtige kleuren en de kuddes olifanten. Australië en de immensheid van de out back. De diversiteit in culturen en religies van Azië en de kleurrijke bevolking. Zuid Amerika en de afwisseling tussen muziek, dans en ongerepte natuur.

Voor Sawadee ga ik dit jaar naar Vietnam. Een land met zoveel verscheidenheid; het Noorden met haar prachtige natuur, de gezellige stad Hoi An met de kleurrijke lampions in het midden van Vietnam en natuurlijk de Mekong delta in het Zuiden. En overal heerlijk eten…..Kortom, een zeer afwisselende reis! Gaat u met mij mee?

Slapen bij locals

Reisverhaal

Afgelopen jaar (2017) ging ik naar Vietnam. Daar gingen wij een driedaagse wandeltocht doen in het Noorden en sliepen we bij de lokale gids thuis.

Altijd een ervaring….ook dit keer. Bij aankomst liet de gids ons eerst de nieuwste aanwinst zien, een spiksplinternieuw douche- en toilet gebouw. Dat beloofde wat!
Voor de rest was het huis nog lang niet afgebouwd en stonden er drie bedjes klaar in een immense ruimte waar verder nog niks was. De gids, een vrouw, zorgde voor het eten. Helpen mochten we niet en ze stond uren in de keuken. Ondertussen hadden we flinke trek na een intensieve wandeling.

Het wachten werd beloond, toen de tafel in de slaapruimte werd gezet, werd deze helemaal vol gezet met ik weet niet hoeveel gerechten: vleesgerechten, visgerechten, heel veel groentesoorten en natuurlijk rijst. Een maaltijd voor een hele familie en die kwam dan ook! Broers, zussen, kinderen, overal kwamen er mensen vandaan. Grote flessen met water (dachten we) rukten aan. Echter geen water zat erin maar een lokaal gemaakt drankje. Communiceren was moeilijk, aangezien alleen onze gids een beetje Engels sprak. Maar de fles omhoog houden en de glaasjes voor de zoveelste keer vullen, dit was duidelijke taal en schepte al heel snel een band.

Na de nodige drankjes en heerlijk eten, was het voor ons tijd om naar bed te gaan.  Dus met gebaren duidelijk gemaakt dat we wilden gaan slapen. Onze gids was ook al naar bed gegaan en de enigen die er nog zaten, waren de mannen, steeds luidruchtiger en volop aan het drinken, roken en eten. Naar bed, dat was natuurlijk geen probleem, alhoewel zij zich niets aan trokken van onze aanwezigheid. Zij zaten aan tafel en keken rechtstreeks, zonder gêne naar de plek waar onze bedden stonden. Wij kleedden ons snel uit, probeerden de mannen te negeren en hoopten dat ze het niet te laat zouden maken. Ruim 1 fles later vertrokken ze dan toch eindelijk, ging het felle tl-licht uit en konden we nog wat slapen. De vloer lag bezaaid met eten, want alles wat ze niet lustten, gooiden ze op de grond, dus ja er kwamen nogal wat beesten op af gedurende de nacht. Het was een hele ervaring, slapen bij de locals…..we hadden in elke geval een schone en lekkere douche ‘s morgens!

Groepsrondreis Vietnam

Rijke historie en indrukwekkende natuur

image
22 dagen vanaf € 1.648
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon