< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In Bali, Sentani, Wamena en Biak overnachten we in redelijk comfortabele hotels in tweepersoonskamers met een mandi of douche. Op Bunaken in leuke bungalows aan het strand. Gedurende de trektochten en op Biak logeren we bij de bevolking thuis in primitieve accommodaties zoals een schooltje, kerkje of lokale huisjes. Tijdens deze overnachtingen slapen we op de grond of op houten bedden zonder matras. Wil je comfortabel liggen dan zijn een slaapmatje en een slaapzak noodzakelijk (ook vanwege de koele nachten in de Baliemvallei) De sanitaire voorzieningen zijn zeer beperkt; soms is er primitieve wasgelegenheid, maar meestal baden we in een beekje. Tijdens de treks in de Baliemvallei is het gebruik van een klamboe zeker aan te raden.
Tijdens de trektochten is het uiteraard niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis zijn vanwege de grote afstanden enkele binnenlandse vluchten opgenomen. De trajecten Denpasar - Jayapura, Jayapura - Biak en Biak - Makassar - Manado wordt gevlogen door Garuda. De retourvlucht van Jayapura naar Wamena wordt uigevoerd met Trigana Air Service. Voorafgaand aan de trektochten worden we met een busje naar het uitgangspunt gebracht. De reis bevat verder nauwelijks lange reisdagen over land. Momenteel staan alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen nog vermeld op een door de EU opgestelde lijst. Hierop staan luchtvaartmaatschappijen vermeld die (nog) niet voldoen aan de EU-normen voor veiligheid of daarvan (nog) geen voldoende bewijs hebben geleverd. Volgens de ANVR-richtlijnen is het mogelijk om deze reis toch uit te voeren, als de touroperator een aansprakelijkheidsverzekering heeft die ook geldig is op vluchten met de luchtvaartmaatschappijen die op de zwarte lijst staan vermeld. Uiteraard zijn alle vluchten waar we gebruik van maken, gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering. Voorwaarde is wel dat we je expliciet informeren dat je een reis maakt waarbij we gebruik maken van een luchtvaartmaatschappij die op de Europese zwarte lijst staan. Na boeking van deze reis ontvang je van ons per e-mail een afstandsverklaring. Zodra we de verklaring retour ontvangen, kunnen we de reis definitief aan je bevestigen.

Groepsrondreis Indonesië / West-Papua

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen