< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

De weg naar het stenen tijdperk

Een van de meest avontuurlijke reizen die Sawadee heeft, is de reis naar West-Papua. Ik kan je verzekeren dat het een onvergetelijke ervaring wordt! Het is intensief en vergt een flexibele instelling en een goede conditie, dat wel. Maar het is het afzien absoluut waard!

Het hoogtepunt van de reis is wel de tiendaagse trekking door de Baliem vallei. Je loopt langs mooie dorpjes en kolkende rivieren, en door diepe valleien en uitgestrekte bossen. Je overnacht bij mensen thuis. Hierdoor en omdat er Papua dragers en koks meegaan, kun je het lokale leven intensief ervaren.

Momenten als bovenop een berg aankomen en de Papua's die een lied aanheffen om de bergen en de dorpen beneden te begroeten, of het gezang van de vrouwen tijdens het koken in de kookhut, de indrukwekkende schoonheid van de vallei in namiddaglicht, de tinteling van het koude rivierwater tijdens een bad na een zware tocht, de tientallen kinderhandjes die allemaal met je aan de hand hun dorp willen inlopen, de voelbare spanning als de vleermuizen 's avonds hun roep laten horen (wat volgens de Papua's onheil aankondigt), of de indrukwekkende uitdossing van de mannen en vrouwen tijdens een ceremonie. Het zijn momenten van magie, ervaringen van echtheid van leven die voor altijd in het geheugen gegrift staan.

Als je in augustus gaat, heb je een kans dat je het Baliem festival meemaakt. Groepen Papua's uit de hele omgeving komen dan naar Wamena en strijden om de eer van de mooiste uitdossing, mooiste dans of beste optreden van oorlogsvoering. Ook zijn er de varkenraces; hilariteit ten top! In Papua zijn het de vrouwen die voor de varkens zorgen, ze zogen zelfs kleine varkentjes aan de eigen borst; ene borst een kind andere een varken. Tijdens de race strijden vrouwen met hun babyvarkentje om de eerste plaats. Ze hebben dit varkentje een periode geen borstvoeding gegeven, dus het is hongerig! De vrouwen moeten, terwijl het varkentje achter hen aan dribbelt, een bepaalde afstand afleggen en wie als eerste met varkentje over de streep is, heeft gewonnen!

Behalve de fascinerende Baliem bezoeken we ook nog een heel ander Papua, namelijk Biak. Dit is weer een volgend avontuur, want we bezoeken twee unieke locaties: per kano de jungle in naar een waterval en snorkelen bij het eilandje Rani met turkooizen zee, witte stranden en ongerepte koraalriffen.

De reis eindigt met welverdiend relaxen op Bunaken. Ga je mee?

Groepsrondreis Indonesië / West-Papua

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen