< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Bulgarije

Grasduinen over de Bulgaarse Balkan

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Bulgarije

Route daagse groepsrondreis Bulgarije

Deze unieke wandelvakantie door Bulgarije geeft je de kans om de landschappen en leefomgevingen van het Centraal Balkan Nationaal Park te verkennen en meer te ontdekken over de flora en fauna van deze regio. Ons dagelijks programma van wandelingen doet ons door eeuwenoude bossen klimmen, brengt ons op prachtige weilanden en hellingen met spectaculaire uitzichten. Omdat het Centraal Balkan Nationaal Park een rotsachtige wildernis is, zijn de wandelingen soms vrij pittig met lange beklimmingen en afdalingen. Maar de beloning is groot! Tijdens deze actieve vakantie in Bulgarije bezoeken we ook het Troyan klooster. Dit is één van de grootste en meest sfeervolle kloosters in Bulgarije.

Dit is een pittige wandelvakantie door Bulgarije voor vogelliefhebbers met lange beklimmingen en afdalingen. Op de meeste dagen wandelen we 3 tot 6 uur in berggebied. De lokale Bulgaarse gids neemt je mee naar de mooiste plekjes van het Central Balkan nationale park en omgeving. Hij laat je de natuur en cultuur beleven van een van de laatste wildernissen van EuropaDe overnachtingen zijn in lokale hotels/pensions, bij voorkeur door een lokale familie gerund, met 2-persoonskamers + privé toilet/douche. De reis is op basis van volpension. Ontbijt en diner eten we in de accommodaties of in een lokaal restaurant. De maaltijden zijn eenvoudig maar goed. Vaak eten we ook traditionele maaltijden met lokale- en Bulgaarse specialiteiten. De lunches bestaan uit picknicks.In de prijs van deze Bulgarije wandelvakantie is de vlucht van en naar Sofia inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om met eigen vervoer of met de trein naar Sofia te reizen, je boekt dan een zogenaamd landarrangement. Kijk voor informatie over treinreizen op www.treinreiswinkel.nl Centraal Balkan Nationaal Park Verspreid over meer dan 500km dwars door Bulgarije, vormt de Stara Planina de ruggengraat van het land. Een imposante bergkam met opeenvolgende toppen van 2000m. In 1991 werd het hoogste en wildste gedeelte van dit gebergte benoemd tot Centraal Balkan Nationaal Park De bijzondere flora en fauna van Bulgarije We maken prachtige wandelingen in een landschap van torenhoge groene bergkammen, rotsachtige kliffen, steile ravijnen en uitgestrekte gebieden met eeuwenoud beukenbos. Er zijn hier grote stabiele populaties van zeldzame zoogdieren zoals de bruine beer, wolf en wilde kat. Ook is er een reusachtig assortiment aan vogels, vlinders en bloemen, waarvan vele endemisch voor dit gebergte.

Groepsrondreis Bulgarije

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen