Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Trausti Reisbegeleider IJsland

I have been guiding professionally in my native country, Iceland, for more than 15 years. I love being out in the spectacular nature of Iceland, sharing my favorite places with my guests. Everything in the natural world fascinates me, especially whales, birds and wild flowers but also the stunning landscapes, glaciers, waterfalls, hot springs, deserts and other geological features found on the island. I spend many winter nights out watching and photographing the exlusive Northern Lights. There are few places as wild but at the same time as easy to reach for people in Northern Europe as Iceland. I thoroughly enjoy meeting new people and introducing them to the nature, people and culture of my country. Come and join me for new adventures in Iceland!

Reis langs spectaculaire landschappen

Als ervaren reisbegeleider vind ik de winter toch de meest bijzondere tijd om door IJsland te reizen ? het is alsof je in een sprookje belandt! Hoewel er in de winter minder reizigers komen, is dit juist een uitstekend seizoen om het ongerepte IJsland te ontdekken. Met een beetje geluk spot je bijvoorbeeld de majestueuze Gyrvalk, de grootste valkensoort en één van de mooiste vogels van Europa!
Veel reizigers die in de winter naar IJsland komen zijn verrast dat onze hoofdstad Reykjavik niet half zo koud is als de naam IJsland doet vermoeden. Dat betekent trouwens niet dat sneeuw en ijs hier geen indrukwekkende proporties aannemen ? een klein eindje rijden van Reykjavik word je omgeven door Europa?s grootste gletsjers.

De landschappen van de zuidkust zijn onvoorstelbaar. De machtige gletsjers hebben de rotsen duizenden jaren lang afgesleten waardoor diepe valleien en ravijnen met steile kliffen en naar beneden stortende watervallen zijn ontstaan. En deze nemen ook zelf weer bijzondere ijsvormen aan in hartje winter.

Zuid IJsland is ook bij uitstek geschikt om de kracht van de aarde te aanschouwen: vulkanen, lava, geisers en andere geothermische wonderen omringen je op dit dynamische eiland. In de kloof tussen de Noord Amerikaanse- en Europese tektonische platen in één van de nationale parken loopt zelfs een wandelpad. In de winter krijgt het populaire gezegde ?Land of fire and ice (land van vuur en ijs)? zo zijn geheel eigen betekenis.

En dan, één van IJslands mooiste magische fenomenen: de kans om de aurora borealis, of het Noorderlicht, te zien. Dit ongelofelijke natuurfenomeen licht de poollucht op in zwierende lichtvlagen en opvallende kleuren. Het maakt niet uit hoe vaak je dit in je leven hebt gezien, het blijft fantastisch!

IJsland ligt dichterbij dan je denk; je kunt hier in drie uur naartoe vliegen vanuit Nederland om de magie van de winter zelf te ontdekken. Ik nodig je uit om met me mee te gaan op een IJslands avontuur.

Groepsrondreis IJsland

Langs watervallen en geisers

image
8 dagen vanaf € 1.879
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!