< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Gedurende de reis maken we gebruik van diverse soorten accommodaties. Op deze reis maken we gebruik van diverse accommodaties in verschillende klassen. Het merendeel van de overnachtigen zijn op basis van een tweepersoonskamer (soms met eigen en soms met een gedeelde badkamer). We kamperen twee nachten, we verblijven één nacht in een hostel met meerpersoonskamers en we overnachten twee nachten in een berghut op een slaapzaal waarbij je voorzieningen als douche en toilet deelt.
Tijdens het verblijf op de camping overnacht je in tenten (max twee personen per tent), het slaapmatje is inclusief. Nabij Askja overnacht je in een berghut met zijn allen op een slaapzaal. Indien de berghut niet beschikbaar is, overnacht je ook hier in een tent. Tijdens de overnachtingen op de camping, in de berghut en het hostel in Seyðisfjörður heb je een slaapzak nodig. Deze kun je ook huren, dit kun je dan aangeven op het boekingsformulier.

Tijdens het verblijf op de camping kan er worden gekookt of worden gegeten bij één van de restaurants in de buurt. Dit wordt aan het begin van de reis in overleg met de reisbegeleider besloten. Indien er wordt gekozen om te gaan koken tijdens het verblijf op de camping zal er nog een kleine bedrage worden gevraagd voor het gebruik van het kookgerei. Inkopen worden bij de lokale supermarkten gedaan.
In de berghut is een keuken en kookgerei aanwezig. Je doet dan voorafgaand inkopen voor deze twee dagen.

NB: Het is niet mogelijk een éénpersoonskamer te reserveren op de camping nabij Skaftafell, het hostel in Seyðisfjörður, in de berghut (nabij de Askja Vulkaan) en in Husavik

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We hebben beschikking over een (mini)bus voor de transfers. Op de deelnemerslijst die je uiterlijk 1 week voor vertrek thuisgestuurd krijgt staan de adres gegevens van het eerste hotel waar je overnacht.

Groepsrondreis IJsland Compleet

Niet boekbaar

Naar boven