< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Actieve reis langs fjorden, bergen en gletsjers

Sinds 2000 woon ik in Noorwegen, voor mij de ultieme plek om te wonen. Natuur beleven op allerlei manieren is namelijk al heel mijn leven mijn passie en sinds 2004 is het ook mijn werk. Als fulltime gids en reisbegeleider, instructeur op de ski?s, te voet of per kajak, of met touw, ijs-bijl en stijgijzers.
En wanneer ik niet onderweg ben in de Noorse natuur, dan ben ik thuis op de boerderij aan het fjord met mijn vrouw en drie kinderen.

Mijn bedoeling is om je tijdens de twaalf dagen, die deze Noorwegenreis duurt, zo veel mogelijk van de enorm gevarieerde natuur en prachtige fjordlandschappen te laten zien én te laten beleven.
Varen langs de kust, wandelen vanaf het witte zandstrand een zeeklif op naar een hoogvlakte met uitzicht over de oceaan. Dan langs de fjorden het land in, waar je de meest geweldige wandelingen maakt. Door hooggelegen dalen en langs turquoise gletsjermeren naar een gletsjer.

Vooral het kajakken door het smalle Geirangerfjord en onder watervallen door van soms honderden meters hoog, is een fantastische belevenis! We brengen de nacht door in een knusse boerderij in de bergen en eten bij het kampvuur met uitzicht over het fjord.

De reis gaat verder landinwaarts naar het Noorse hooggebergte Jotunheimen, waar je tussen de rendieren in een aantal dagen van hut naar hut loopt. Liefhebbers kunnen zelfs via een gletsjer één van de toppen bestijgen. Na een boottocht over ?s werelds één-na-langste fjord, Sognefjord, en het Nærøyfjord gaat de reis naar het eindpunt: Bergen, een erg gezellig stadje met vrolijk gekleurde huisjes.

Noorwegen heeft mijn hart veroverd vanwege de enorme variatie in landschappen en diverse natuur. Het is er nog zo ongerept en er zijn zo veel vormen van outdooractiviteiten, voor mij ideaal!
Wat ik bovendien zo leuk vind, is dat je tijdens de reis kennismaakt met de kleinschalige samenleving in het Noorse buitengebied. Hier leeft de lokale bevolking op ?moderne? wijze nog steeds dichtbij (en tevens in) de natuur. Als je nieuwsgierig bent geworden en je besluit naar Noorwegen te komen, dan wil ik je wel waarschuwen: het kan verslavend zijn!

Groepsrondreis Noorwegen Ruig en Ongerept

Niet boekbaar

Naar boven