< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Roemenië

Wandelvakantie in het Karpaten gebergte

Waarom deze reis?

 • Afwisselende wandelreis door de ongerepte Karpaten van Roemenië
 • Vrijwel alle maaltijden inclusief en verblijf in sfeervol guesthouse
 • Goede combinatie tussen natuur en cultuur;
 • Speciale vertrekdata voor singles
 • Bezoek aan verschillende natuurbeschermingsprojecten, zoals een beren- en bever opvangcentrum

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Roemenië

Route daagse groepsrondreis Roemenië

Roemenië is met haar ongerepte natuurgebieden en Karpaten gebergte een unieke plek in Europa. Gelegen in een halve cirkel met toppen van boven de 2500 meter lenen de Karpaten zich uitstekend voor prachtige wandelingen langs middeleeuwse dorpjes en ruige natuur. Tijdens deze wandelvakantie in Roemenië bezoeken we één van de meest traditionele plekken van dit gebergte, een gebied dat verstild lijkt te zijn in de tijd. Daarnaast krijg je de kans een aantal projecten te bezoeken waar de wildstand van de Karpaten wordt beschermd. Tel hierbij op een bezoek aan een aantal prachtige stadjes en je hebt een zeer complete en gevarieerde reis in een land dat nog nauwelijks is ontdekt door het toerisme.

Dit is een zeer afwisselende wandelreis door Roemenië. We maken een aantal niet al te zware, maar hele mooie dagwandelingen. Daarnaast brengen we een bezoek aan stadjes, kerken en kastelen. We overnachten in een sfeervol guesthouse, gerund door een lokale familie, die ook voor ons zal koken. Vrijwel alle maaltijden zijn inclusief in de reissom.Tijdens de reis hebben we de beschikking over een eigen (mini) bus. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Boekarest. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Boekarest te reizen, je boekt dan een landarrangement. Wild en wandelen in de ongerepte Karpaten Gelegen in een enorme, halve cirkel strekt het Karpaten gebergte zich uit over meerdere landen. Het is een spectaculair en relatief jong berggebied, ontstaan in dezelfde geologische periode als de beroemde Alpen. In de Karpaten komen echter nog niet veel reizigers, waardoor je jezelf gemakkelijk alleen in de bergen waant. Wandelvakantie in Roemenië We wandelen door spectaculaire canyons, groene wouden en Saksische boerendorpjes. Daarnaast bevat dit gebied de hoogste concentratie beren, wolven en lynxen van Europa. We bezoeken een herplaatsingprogramma voor bevers en Europa's grootste opvang voor bruine beren. Transsylvanie: Saksen en de beroemde Graaf Dracula We maken een aantal uitstapjes naar één van Roemenië’s interessantste streken: Transsylvanië. Dit gebied is altijd een smeltkroes geweest van culturen en invloeden en doordrenkt van historie. De prachtige Saksische stadjes Viscri en Brasov zijn dan ook een bezoek meer dan weer waard. Een bezoek aan Transsylvanië is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het slot van de beroemdste inwoner van de streek: Graaf Dracula. Single vakanties in Roemenië Wij bieden ook reizen naar Roemenië speciaal bestemd voor alleenreizenden en singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Groepsrondreis Roemenië

Niet boekbaar

Naar boven