< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Wandelvakantie in het Karpaten gebergte

In 2007 voegde Roemenië zich bij de Europese Unie. Hoe dan ook, tegenwoordig is het land nog altijd een witte vlek op vele toeristische kaarten. En dat is jammer, want met haar authentieke culturele gebieden als Transsylvanië heeft het ongelooflijk veel te bieden. En dan niet alleen de bloeddorstige Graaf Dracula!

In variëteit aan natuur, wildernis, traditie en cultuur is Transsylvanië onverslaanbaar. Nog lang voordat het idee van een verenigd Europa bestond, was het combineren van verschillende culturele identiteiten hier al ontstaan. Het werd hier zelfs al diverse eeuwen in de praktijk gebracht.

Negenhonderd jaar geleden kwamen kolonisten uit de Rijn-Moezel regio naar dit gebied en bouwden er hun machtig gefortificeerde kerken om zich te beschermen tegen de Turkse en Tartaarse indringers. Sommige van deze kerken staan inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

We willen je van harte uitnodigen voor een reis van ontdekkingen in het ?Land Voorbij de Bossen?. Ga mee en ervaar de traditionele manier van leven op het platteland. Ontmoet boeren die nog altijd met de hand ploegen en herders die hun kudde alleen samen met hun honden beschermen tegen roofdieren.

In Roemenië ontdek je de meest dichte pijnboom- en beukenbossen, die nog altijd bewoond worden door bruine beren, wolven, herten, wilde zwijnen en de zeldzame ?bijna uitgestorven ? lynx. De hooivelden waar af en toe een bloemetje groeit, worden nog met de hand met een zeis gemaaid. Het is dan heerlijk om hier te wandelen: het verse hooi doen je zintuigen zeker plezier.

Wanneer je samen met de boswachter op de uitkijk gaat naar beren, dan realiseer je je pas echt hoe bijzonder het bos is. Het is een ervaring die je niet gauw zal vergeten!
Geniet daarbij van het weidse panoramische uitzicht vanaf de top van de Piatra Craiului berg ? één van de mooiste kalksteen massieven van de Karpaten.
Dit is ons Roemenië en ik weet zeker dat je na je bezoek aan ons land begrijpt waarom dit het thuis is van onze ziel en ons hart!

Groepsrondreis Roemenië

Niet boekbaar

Naar boven