< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Bilbao

  image

  In de ochtend vlieg je in ongeveer twee uur naar Bilbao. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Bilbao was tientallen jaren geleden een industriële stad. In de jaren tachtig stortte de industriële economie in en liep Bilbao leeg. Door de komst van het Guggenheim museum kreeg de stad een enorme boost, ook wel het Guggenheim effect genoemd. 

  image

  Ook als je niet geïnteresseerd bent in de binnenkant van het museum, is de buitenkant zeker de moeite waard. Het gebouw heeft bijzondere vormen en de buitenkant is van glanzend titanium. Wanneer je om het museum heen loopt, kun je de eerste kunst al aanschouwen, zoals een reuzespin en een puppy gemaakt van bloemen. Bezoek ook zeker het oude gedeelte van de stad met haar smalle straatjes. Wat ook niet mag ontbreken op je eerste dag in Spanje is een heerlijke pintxos. 

 • 2

  naar Fuente Dé / kabelbaan en wandeltocht Picos de Europa

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2,5 uur naar het pittoreske dorpje Potes. Je kunt een korte wandeling maken door dit dorpje. De traditionele stenen huisjes hebben bloemrijke balkonnetjes en het uitzicht over Picos de Europa vanaf dit dorp is adembenemend. We maken vandaag voor het eerst kennis met de prachtige natuur van Noord Spanje en rijden verder naar het beginpunt van de kabelbaan in Fuente Dé. In slechts een paar minuten brengt deze kabelbaan ons naar een hoogte van 1842 meter. Het uitzicht onderweg is spectaculair. 


  image

  Eenmaal boven aangekomen maken we, onder leiding van een gids, een wandeltocht door de Picos de Europa, één van Europa’s mooiste bergketens. Ruige rotsen, diepe kloven en indrukwekkende vergezichten wisselen elkaar af. Onderweg genieten we van een picknick lunch met prachtig uitzicht. We verblijven in een hotel in Fuente Dé.

  Vandaag wandelen we ongeveer 13 kilometer in 4-5 uur. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 3

  naar Cabrales

  image

  We rijden verder naar de provincie Cabrales. Cabrales staat bekend om haar gelijknamige blauwe kaas, die je zeker moet proeven. Cabrales ligt aan de voet van Picos de Europa en biedt prachtige uitzichten over de bergen. Je kunt er voor kiezen om vandaag een bezoek te brengen aan de grot van Cabrales. Hier kun je zien hoe ze op traditionele wijze kaas maken. We overnachten twee nachten in Cabrales.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Cabrales / wandeling Picos de Europa

  image

  Vandaag staat er weer een wandeling in de natuur op het programma. Na het ontbijt ontmoeten we onze gids die ons meeneemt over de Cares Trail. Deze prachtige route is één van de meest spectaculaire wandelroutes van Europa. We beginnen de wandeltocht in Poncebos. De route loopt door diepe kloven en langs hoge rotsen. De blauwgroene rivier die we volgen steekt mooi af bij de grijze rotsen. Deze ruige omgeving zul je niet snel vergeten. Onderweg genieten we weer van een picknick lunch. Na de wandeling rijden we terug naar het hotel in Cabrales.

  Vandaag wandelen we ongeveer 11 kilometer in 4-5 uur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 5

  naar Logroño / bezoek Gorbea Nationaal Park

  image

  We vervolgen onze weg naar Logroño, dat in de provincie La Rioja ligt. La Rioja is dé wijnprovincie van Spanje. Onderweg rijden we langs prachtige wijngaarden. We stoppen bij het Gorbea Nationaal Park. Je kunt op eigen gelegenheid een deel van het grootste natuurpark van het Baskenland ontdekken. Het park heeft prachtige landschappen en ligt aan de voet van de Gorbea berg. Je kunt er ook voor kiezen een expositie te bezoeken waar ze het park uitgebreid beschrijven. Na weer een dag in de groene natuur, rijden we verder naar Logroño waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Logroño / wandeling Sint Jacobsroute

  image

  Na het ontbijt maken we een wandeling over een deel van de Sint Jacobsroute, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. We wandelen tot aan Navarrete. De middeleeuwse straten, pottenbakkerijen en andere ambachten zullen je gelijk opvallen in Navarrete. ’s Middags kunnen we een bezoek brengen aan de beroemde Marqués de Riscal wijnmakerij. Het bijzondere gebouw van de wijnmakerij is ontworpen door Frank Gehry, die ook het het gebouw van het Guggenheim museum heeft ontworpen. Zodra je de buitenkant van het gebouw ziet, zullen de gelijkenissen je niet ontgaan. In de wijnmakerij kun je meer leren over de wereldberoemde architect en zijn werk in het Marqués de Riscal hotel.

  Vandaag wandelen we ongeveer 12,5 kilometer in 2-3 uur. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Pamplona naar San Sebastián

  image

  Vandaag rijden we verder naar het kleurrijke dorp Pamplona. Onderweg kunnen we stoppen in de wijnregio Haro. Hier merk je hoeveel invloed de wijn heeft op de regio. Daarna rijden we verder naar Pamplona. Veel pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostella maken een stop in deze oude stad. Het oude, middeleeuwse centrum bestaat uit gezellige kleurrijke straatjes en mooie oude huizen.

  image

  Pamplona is geen grote stad, daarom ontdekken we de stad te voet. Onder andere de mooie kathedraal van Pamplona is een bezoekje waard. Aan het eind van de middag rijden we verder naar één van de mooiste steden van Spanje, San Sebastian. De stad is prachtig gelegen aan een baai met mooie stranden en heeft een sfeervol historisch centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  San Sebastian / vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je de hele ochtend en het begin van de middag de tijd om San Sebastian te ontdekken. Door de inwoners zelf wordt deze stad Donostia genoemd. De stad leent zich perfect voor een wandeling over het strand naar het historische centrum. Er zijn genoeg goede restaurants in San Sebastian, dus sluit de reis zeker af met heerlijke pintxos of een bord paella. In de middag rijden we terug naar Bilbao voor de vlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Het beste van Noord-Spanje: ruige natuur, middeleeuwse dorpjes, kleurrijke steden en heerlijke wijn met pintxos
 • Veel afwisseling qua natuur en cultuur zonder ver en lang te hoeven reizen
 • Door de prachtige wijnregio van Spanje, La Rioja
 • Bezoek aan de sfeervolle staden Bilbao en San Sebastian
 • wandeling over een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela
 • Bezoek aan het Gorbea Nationaal Park
 • Met de Fuente Dé kabelbaan naar een hoogte van 1842 meter
 • Twee wandelingen in het ruige Picos de Europa Nationaal Park
 • Bezoek aan het kleurrijke dorp Pamplona

Groepsrondreis Noord-Spanje

Niet boekbaar

Naar boven