< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Geerd Reisbegeleider Zweden

Hej! Mijn naam is Geerd de Koning. Ik woon en werk in Noord-Zweden en begeleid de reizen voor Sawadee. 

Jämtland ligt in één van de laatste wildernissen van Europa, dit is het land van de eland, beer en lynx. Ik neem mensen graag mee om hen de natuur te laten ontdekken en te beleven. 

Tijdens de tochten vertel ik over eetbare en geneeskrachtige planten en als je wilt leer ik je bushcraft technieken. Je bent van harte welkom in het mooie en relaxte Jämtland!

Avontuur, actie en comfort in oeroude bossen

Zweden: natuur zoals het moet zijn!Jämtland is een landschap in de regio Norrland in Zweden. Het grenst in het westen aan Noorwegen, in het noordoosten aan Lapland, in het oosten aan Ångermanland en in het zuiden aan Härjedalen en Medelpad. In dit gebied vind je nog de oude oerbossen, met vele meren en riviertjes, maar ook met bijzondere dieren als elanden, beren en wolven.De uitgestrekte bossen en meren nodigen je uit tot ontspanning, maar ook tot actie; te voet of per kano. Zomers is het lang licht en het is een unieke ervaring om midden in de nacht te wandelen of te zwemmen. Op verschillende plaatsen zijn sporen uit een ver verleden aanwezig. Zo heb je vele restanten van bosbouwactiviteiten, oude houthakkershutten en in het natuurgebied Försaleden zijn overblijfselen uit de steentijd te vinden in de vorm van rotstekeningen, vangstkuilen voor elanden en grafheuvels.Nergens vind je zoveel soorten bessen, orchideeën en paddenstoelen. De lucht is erg zuiver en het water is overal drinkbaar. Dit is natuur zoals het moet zijn! Tijdens de wandelingen zullen we proberen vuur te maken, waarop we water koken voor een kop dennennaaldenthee en worstjes grillen.Op het Revsund meer is het schitterend kanovaren. Hier zijn diverse idyllische plekjes waar we zullen kamperen en waar ik je graag de basisprincipes van bushcraft uitleg. Ik vind het erg leuk om mijn gasten wat te leren over en inzicht te geven in de natuur om ons heen. Aangezien ik zelf in de provincie Jämtland woon, neem ik je mee om je de mooiste plekjes te laten zien!

Groepsrondreis Zweden

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
  • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen