< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Uitgestrekte pampa's en imposante gletsjers

De uitgestrektheid en de verlatenheid van het zuidelijke deel van Argentinië en Chili in combinatie met het 'Patagonische' weer, de vriendelijkheid van de Argentijnen én de goede wijnen die je er kunt drinken, maakt Patagonië tot een van mijn favoriete bestemmingen.

Je rijdt soms over schijnbaar eindeloze vlaktes, maar dan vrij plotseling verandert het landschap en ineens rijd je door bossen van de Nothofagus. Deze hangen vol met lange slierten mos. Heel wonderlijk om plotseling in een totaal andere omgeving te zijn.

Patagonië staat bekend om zijn harde winden en dat is ook werkelijk waar. Het kan er ongelooflijk hard waaien. Een dergelijke windkracht zou bij ons groot stormalarm geven waarbij iedereen wordt afgeraden de straat op te gaan, maar hier gaat het leven gewoon door, alsof er niets aan de hand is. Zonnig is het er wel vaak. Juist dit onberekenbare, soms gure en dan weer aangename weertype geeft het gebied voor mij een speciale dimensie. Het hoort er helemaal bij.

In de zomermaanden is het lang licht, waardoor je heel veel kunt doen op een dag. Zeker in Ushuaia. Door zijn unieke setting, ingesloten tussen het Beagle kanaal en de uitlopers van het Andesgebergte, lijkt het wel of het licht lijkt hier anders is dan in andere delen van de wereld. Torres del Paine staat bij mij hoog op het lijstje van toppers in Patagonië. Je kunt er een aantal bijzonder mooie en pittige wandeltochten maken. Maar juist omdat het elke keer weer afwachten is hoe het weer zich gedraagt, blijft het een uitdaging om daar te wandelen.

Groepsrondreis Patagonië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
  • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen