< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Santiago

  Voor de vluchtgegevens van deze reis verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Santiago de Chile

  image

  Na onze aankomst worden we naar ons hotel in Santiago gebracht. Santiago de Chile is een moderne stad met prachtige koloniale gebouwen en brede avenues. De stad ligt in een brede vallei, de besneeuwde Andestoppen liggen ten oosten van de stad. Op de ruime en schaduwrijke pleinen in het centrum proberen schoenpoetsers, portrettekenaars, pindaverkopers, zangers en predikanten de aandacht van het winkelende publiek te trekken.

 • 3

  Santiago de Chile / naar Pucón

  image

  Het is heerlijk om rond te struinen door de winkelstraten en over de pleinen met mooie koloniale gebouwen. Of breng een bezoek aan het Palacio de Moneda, het presidentieel paleis . Ook het romantische park Cerro Santa Lucía, aangelegd op een heuvel, is erg de moeite waard. Op de avond van dag 3 reizen we per comfortabele nachtbus naar Pucón.

 • 4

  Pucón / vrije dag

  image

  In de ochtend van dag 4 komen we aan in Pucón, waar we twee nachten slapen in een comfortabel hotel in het centrum van Pucón. Pucón ligt aan het Lago Villarrica aan de voet van de vulkaan Villarrica. De oorspronkelijke bewoners van dit deel van Chili zijn de Mapuche indianen. Zij stammen af van de enige Indiaanse stam in Latijns Amerika die niet door de Spanjaarden werd overheerst.

  image

  Pucón is een prima plek voor allerlei activiteiten in de natuur. Zo kun je per mountainbike de omgeving verkennen. Of beklim in zo'n vier uur de actieve vulkaan Villarrica, door sneeuw en ijs tot aan de kratermond. Op de top heb je een adembenemend mooi uitzicht over het merengebied en de omliggende vulkanen. Naar beneden vanaf de top kun je door de sneeuw de steile helling afsleeën, erg spectaculair en de zware klim naar boven meer dan waard!  De afgelopen maanden vonden de autoriteiten de vulkaan te onstabiel om te beklimmen. Maar sinds begin december 2015 mag de vulkaan weer beklommen worden. De prijs van de excursie is wel verdubbeld en kost nu ongeveer: 120,-. Omdat de autoriteiten nog code oranje hanteren hebben ze het aantal personen per organisatie verkleind, hierdoor is er een beperkte beschikbaarheid. Ook is de periode op de top verkort, men mag er slechts 5 minuten verblijven. Daarnaast kunnen de weersomstandigheden er voor zorgen dat het niet mogelijk is om de vulkaan te beklimmen.

 • 5

  Pucón / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag gaan mountainbiken, wandelen of bijvoorbeeld een bezoek brengen een thermale baden.

 • 6

  naar San Martin de los Andes

  image

  San Martin ligt aan de oevers van het meer van Lacár. De mooie omgeving leent zich bij uitstek voor buitensportactiviteiten zoals bijvoorbeeld mountainbiken. Je kunt vanuit het hotel de vallei uitlopen naar een heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Of je kunt een boottochtje maken over het prachtige meer van Lacár. 

 • 7

  vrije ochtend, naar Bariloche

  image

  In de ochtend heb je nog de tijd om te relaxen in San Martin de los Andes. Via de zogenaamde zeven meren route rijden we van San Martin de los Andes naar Bariloche. Bossen worden afgewisseld door uitzichten op kristalheldere meren. 

 • 8

  Bariloche / vrije dag, nachtbus Puerto Madryn

  image

  Bariloche ligt aan het Nahuel Huapi meer en is dé wintersportplaats van Argentinië. Door de mooie ligging tussen de vele meren en het aangename klimaat, is deze plaats ook in de zomer erg geliefd. Het is een mondain en uitnodigend stadje. De culinaire specialiteiten van het stadje zijn kaasfondue en chocola. In de avond nemen we de nachtbus naar Puerto Madryn.

 • 9

  Aankomst Puerto Madryn

  image

  In Puerto Madryn kun je uitwaaien op het strand of lekker een terrasje pakken met uitzicht op zee en de vissershaven. In de haven heb je al de kans om de eerste bruine zeeleeuwen te zien.

 • 10

  Peninsula Valdés

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het schiereiland en natuurreservaat Peninsula Valdés. De zeeleeuwen en zeeolifanten kolonies zijn hier het hele jaar door te zien. De stranden van het schiereiland worden door deze enorme zeezoogdieren gebruikt om te zonnen en te rusten. Op het steppeachtige binnenland komen bijzondere diersoorten voor zoals de guanaco, de mara (Patagonische haas, familie van cavia), de choique (Zuid Amerikaanse struisvogel) en de armadillo (gordeldier).

  image

  Als je wilt, kun je een bezoek brengen aan de pinguïnkolonie van Punta Tombo of San Lorenzo. Deze grote groepen Magelhaen-pinguïns zijn zeer nieuwsgierig en erg fotogeniek. Je kunt hier tussen deze grappige vogels doorwandelen.

  Liefhebbers kunnen vanuit het haventje Puerto Piramides ook een boottocht maken om walvissen te bezichtigen. Elk jaar tussen juni en half december trekken zo’n 1600 walvissen (zuidkapers, ofwel southern right-whales) vanuit hun zuidelijke voedselgronden naar de baaien van Valdéz om te paren en hun jongen te baren. Na de geboorte blijven de walvismoeders nog een aantal weken met hun jongen in ondiep water voordat ze terugkeren naar de oceaan. De walvissen laten hun brede donkere staart boven het wateroppervlak zien en als je geluk hebt springt een walvis soms zelfs helemaal uit het water.

  De volgorde en het uiteindelijk doorgaan van deze excursies is afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en het vluchtschema op dag 11.

 • 11

  vlucht naar Ushuaia

  image

  Vandaag vliegen we van Trelew naar de meest zuidelijke stad ter wereld. Ushuaia ligt op Vuurland aan het Beaglekanaal en wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen. De houten huizen met gekleurde golfplaten en de kleine restaurantjes en winkels geven de stad een gezellige uitstraling. Ushuaia is vertrekplaats voor veel reizen naar Antarctica.

  Vuurland of Tierra del Fuego wordt door de Straat van Magallanes gescheiden van de rest van het Zuid Amerikaans continent en ligt tussen de Atlantische en Grote Oceaan in.

 • 12

  Ushuaia/ vrije dag

  image

  Voordat de Spanjaarden arriveerden, bewoonden de Yamana-Indianen Vuurland en de eilanden in het Beaglekanaal. Vuurland dankt zijn naam aan deze Indianen, die niet gekleed waren en zich warmden aan vuurtjes, die zij in hun kano’s stookten. Het kleine maar fijne ‘Museo del fin del Mundo’ in Ushuaia is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de Yamana indianen.

  Het Nationale Park Tierra del Fuego is een paradijs voor vogelliefhebbers, in dit woud- en merengebied komen ruim 150 vogelsoorten voor. Maar ook wanneer je niet zo'n vogelliefhebber bent, kun je hier diverse prachtige korte wandelingen maken.

  Optioneel Boottocht Beagle kanaal (ter plaatse betalen)

  image

  Vanuit Ushuaia kun je in de ochtend of in de middag een boottocht door het Beagle kanaal maken. In zo'n 4 uur vaar je langs het mini-eiland Isla de los Lobos, waar grote groepen zeeleeuwen en aalscholvers huizen. 


  Kosten: ong. € 60, - (plus ong. €2,- voor de entree van het NP). Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.


  Aangezien deze excursie snel vol kan lopen, verzoeken wij je vriendelijk om bij boeking door te geven of je aan deze excursie deel wilt nemen, zodat wij de excursie van tevoren voor je kunnen reserveren.

 • 13

  naar Punta Arenas

  image

  Vandaag rijden we naar Punta Arenas. Het is een lange maar spectaculaire rit over de desolate Patagonische vlakte. Met een beetje geluk zie je albatrossen en zwart-witte dolfijnen bij de oversteek van de Straat van Magallanes.

 • 14

  Punta Arenas, optioneel bezoek Estancia

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Punta Arenas of je kunt een bezoek brengen aan een authenthieke Patagonische Estancia in de buurt van Punta Arenas.

 • 15

  naar Torres del Paine

  image

  Met onze eigen bus reizen we naar het bijzonder mooie natuurpark Torres del Paine. In zo’n zes uur rijden we naar Lago Pehoe. Hier steken we per catamaran over naar onze overnachtingsplaats.

  Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Gletsjer Paine Grande, Lago Pehoe en de indrukwekkend steile rotsformaties Los Cuernos.


  We overnachten de komende dagen in twee verschillende refugios (blokhutten) met gedeelde sanitaire voorzieningen en meerpersoonskamers.

 • 16

  Torres del Paine

  image

  De komende twee dagen kun je verschillende wandelingen maken door natuurpark Torres del Paine onder begeleiding van een deskundige lokale gids. Het landschap wordt bepaald door gletsjers, brede valleien en jong, grillig gebergte. Het wildleven in het park is door de grote variatie aan landschappen bijzonder. Ongetwijfeld kom je guanacos tegen, een wilde lamasoort die absoluut niet schuw is, en de choique, een kleine Zuid Amerikaanse struisvogelsoort. Voor het zien van de poema heb je meer geluk nodig. Rond de heldere gletsjermeren en rivieren leven veel vogelsoorten: ganzen, zwartnekzwanen, flamingo's en arenden. Ook de condor heeft er zijn domein, het is een indrukwekkend gezicht om deze majestueuze vogel door de bergen te zien zweven.

  image

  We hebben twee stevige, spectaculaire wandelingen op het programma staan. De wandelingen duren ongeveer zes tot acht uur. We lopen (onder begeleiding van een lokale natuurgids) een gedeelte van de beroemde ‘’W’’-route. Het is echter ook mogelijk lichtere, kortere wandelingen te maken.

  Natuurlijk ondernemen we een tocht naar de Torres van het Painemassief: drie granieten pilaren die zich bijna 3000 meter boven de Patagonische steppe verheffen.

  Aan het eind van de dag steken we per catamaran het Lago Pehoe weer over. In de avond komen we aan in onze tweede refugio.

 • 17

  Torres del Paine

  image

  Vandaag staat een wandeling naar de basis van de Torres op programma. Het landschap is afwisselend: ruig en onherbergzaam en dan weer vriendelijk met glooiende valleien en bloeiende vegetatie.  

  De volgorde van de invulling van de dagen in Torres de Paine kan wijzigen. Dit hangt af van de beschikbaarheid in de refugio's en de weersomstandigheden.

 • 18

  naar El Calafate

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer twee uur naar de Chileens- Argentijnse grens. Vanaf de grens is het nog ongeveer drie uur naar gezellige stad de El Calafate waar we de komende twee nachten verblijven.

 • 19

  El Calafate - Facultatieve excursie Perito Moreno gletsjer

  image

  Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de Perito Moreno-gletsjer. Na de Iguazú watervallen is de gletsjer de meest bezochte natuurlijke attractie in Argentinië. De reusachtige ijswand van de gletsjer die vanuit het Andesgebergte langzaam het azuurblauwe Lago Argentino inschuift, is zeldzaam fotogeniek. Dat schuiven gaat overigens behoorlijk snel, dagelijks verdwijnen er flinke stukken gletsjerijs in het meer met een oorverdovend geweld! Vanaf de overkant van het meer kun je het spektakel prima bewonderen.

  Als je wilt, kun je ook een korte trektocht over de Perito Moreno gletsjer maken waarbij je met crampones (stijgijzers) de spectaculaire gletsjerspleten en ijsgrotten verkent (leeftijdslimiet t/m 65 jaar). 

 • 20

  El Calafate - facultatieve excursie Rios de Hielo; naar Chaltén

  image

  Vandaag kun je een interessante en afwisselende optionele boottocht maken naar o.a. de Upsala-gletsjer. Bij boeking kun je aangeven of je deze excursie wilt maken. In de omgeving van El Calafate zijn verschillende andere excursiemogelijkheden en wandelingen. Ook een bezoek aan het gletsjer museum met ijsbar is de moeite waard.

  Aan het einde van de middag rijden we vanuit El Calafate in ongeveer vier uur naar El Chaltén, de toegangspoort tot het park Los Glaciares. Dit unieke park is door Unesco op de lijst van Werelderfgoederen geplaatst. De vijftig gletsjers die het park rijk is, vormen tezamen een gigantische ijsmassa die het Zuid Patagonische IJsveld wordt genoemd. We overnachten in een comfortabel hotel in El Chaltén.


  Optioneel Boottocht Rios de Hielo (ter plaatse betalen)

  image

  Je stapt aan boord van een grote moderne catamaran en je vaart langs verschillende imposante gletsjers zoals de Upsala (grootste in het park) en de Spegazinni (hoogste in het park) en ijsbergen. De uitzichten vanaf de boot op de gletsjers zijn fenomenaal. In het Lago Argentino drijven tientallen metershoge ijsschotsen die door de lichtinval spectaculaire blauw- en groentinten krijgen.

  Kosten: ong. € 150, - (plus ong. €25,- voor de entree van het NP).. Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.

 • 21

  El Chaltén Nationaal Park Los Glaciares

  image

  Je kunt de komende twee dagen wandelen door een gevarieerd landschap van azuurblauwe meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken. De Cerro Fitzroy en de Cerro Torre torenen hoog uit boven de valleien.
  Per dag wandel je ongeveer zeven tot acht uur, zowel stijgen als dalen. Het is ook mogelijk om hier korte, lichtere wandelingen maken. Je kunt naar het Laguna de los Tres wandelen dat een schitterend uitzicht biedt op de gletsjers Piedras Blancas en Río Blanco. Op de achtergrond de toppen van de Fitz Roy en Poincenot.

 • 22

  El Chaltén Nationaal Park Los Glaciares, naar El Calafate

  image

  Vandaag kun je bijvoorbeeld gaan wandelen naar de Laguna Torre, een meer waarin twee gletsjers, Glaciar Torre en Glaciar Grande, uit komen. Op de achtergrond domineert de Cerro Torre, een spectaculair gevormde rotsformatie.

  Aan het eind van de middag rijden we terug naar El Calafate. Onderweg kunnen we stoppen voor een koffie en een empanada in de ranch La Leona, waar Butch Cassidy en the Sundance Kid zich in 1905 een maand verborgen hielden nadat ze een aantal banken hadden beroofd in Rio Gallegos.

 • 23

  naar Buenos Aires

  image

  Vandaag komen we aan in het bruisende Buenos Aires; een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. De stad is ontzettend divers, in de chique wijk Recoletta hangt een totaal andere sfeer dan in de kleurrijke wijk La Boca.

  Het bekendste plein is natuurlijk Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog steeds elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen.

  Een leuke manier om de stad te verkennen is een stadstour per fiets. Of ontdek Buenos Aires in een tour te voet, waarbij bijzondere anekdotes over de stad verteld worden. ´s Avonds is het bezoek aan een tangoshow een absolute aanrader.

 • 24

  Buenos Aires / vrije dag

  image

  De stad heeft verschillende wijken, met elk een eigen sfeer. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. De eerste kolonisten uit Europa bouwden hier hun schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten en gaven die een leuk kleurtje. Inmiddels is La Boca uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek.

  Overal in Buenos Aires kom je de Argentijnse passie voor de tango tegen. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel straatmuzikanten te vinden die omstanders aansporen een dansje te maken. La Recoleta is een chique wijk. Naast winkels en restaurants vind je hier een enorme begraafplaats met monumentale graven, waaronder dat van Evita Perón. 

 • 25

  Vlucht Buenos Aires – Amsterdam

  image

  In de middag rijden we naar de luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht. 

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 26

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Drie nachten in Torres del Paine o.b.v. volpension - inclusief lokale wandelgids
 • Bezoek aan de bruisende steden Buenos Aires en Santiago
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Mogelijkheid om walvissen te spotten bij Peninsula Valdes (juni- half dec)
 • Overtocht per boot over Lago Pehoé in Natuurpark Torres del Paine
 • Optioneel bezoek aan een authentieke Estancia
 • Veel wandelmogelijkheden door de mooiste natuurparken van Chili en Argentinië
 • Een reis voor liefhebbers van ongerepte natuur en wandelen
 • Optioneel bezoek aan de imposante Perito Moreno en andere gletsjers
 • Bezoek aan vuurland, het zuidelijkste puntje van het Amerikaanse continent

Groepsrondreis Patagonië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen