Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Michèle Reisbegeleidster Latijns Amerika

In 2005 maakte ik mijn eerste reis in Latijns-Amerika en ik was op slag verliefd. Na meer dan een decennium door bijna alle landen van dit bijzondere continent te hebben gereisd is deze verliefdheid uitgegroeid tot een diepgeworteld houden van. De gastvrijheid van de Latino’s, de cultuurrijke steden, de diversiteit van de flora en fauna, de majestueuze landschappen en de ruigheid van Patagonië zijn onbeschrijfelijk. Latijns-Amerika is écht iets wat je moet beleven.

Voor vele globetrotters onder ons een herkenbaar gegeven; want hoe meer je reist, hoe groter de reisdrang juist wordt. Als reiziger wil je blijven ontdekken, meer vreemde culturen leren kennen, jezelf verbazen over het onbekende en steeds nieuwe reisavonturen beleven. Om deze reden vlieg ik nu regelmatig ‘de andere kant’ op en ben met veel enthousiasme en ongekende nieuwsgierigheid begonnen met de ontdekking van de overige continenten! Ga je mee op avontuur?    

Wandel langs krakende gletsjers en mysterieuze beelden

Het gevoel van oneindige uitgestrektheid, verlatenheid en heel dicht bij de natuur te staan krijg je tijdens het reizen in Patagonië. Wanneer ik in Ushuaia -aan het einde van de wereld sta- en uitkijk over het Beaglekanaal en de besneeuwde bergtoppen van Darwin komt Patagonië echt bij me binnen; weids, woest en wonderschoon!

De zuidelijke gedeelten van Chili en Argentinië kenmerken zich door een indrukwekkend landschap van oude loofbossen, vulkanen en de uitlopers van het Andesgebergte. Denk hierbij aan azuurblauwe gletsjermeren, massieve gletsjers, grillige rotspieken en eindeloze pampa's. Behalve dat het ongekend mooi en fotogeniek is, kan je hier ook geweldige wandeltochten maken. Patagonië is niet alleen qua natuur afwisselend, maar ook zeker door het onvoorspelbare karakter van het weer en de wind. Al is het in de zomermaanden vaak aangenaam warm en lang licht, waardoor je veel op een dag kunt ondernemen.

Waarom ik verder zo graag in Patagonië reis heeft te maken met de gezelligheid van de Argentijnen en Chilenen en de Patagonische keuken; veel verse vis, goede steaks en natuurlijk heerlijke wijnen! Daarnaast kent Patagonië een boeiende geschiedenis. Weliswaar minder zichtbaar dan in andere Latijns-Amerikaanse landen, maar zeker de moeite waard om je hier tijdens de reis in te verdiepen. Zoals de strijd van de Mapuches, de Europese immigratie, de gauchocultuur en de bijzondere gewoontes van de Selknams en Yamana indianen van Vuurland.

Je kunt ervoor kiezen om de reis af te sluiten met een bezoek aan het magische Paaseiland. Het gevoel om op het meest afgelegen bewoonde eiland in het midden van de Pacifische Oceaan te zijn, omringd door honderden mysterieuze Moai beelden is een onwerkelijke en unieke ervaring. Al deze ingrediënten zorgen voor een authentieke Patagonische beleving. Ben je er klaar voor en ga jij mee op avontuur naar het einde van de wereld?

Groepsrondreis Patagonië en Paaseiland

Gletsjers en mysterieuze beelden

image
30 dagen vanaf € 5.549
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!