< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Overweldigende natuur en bruisende steden

Ik werk al sinds 1997 voor Sawadee. Een jaar eerder had ik met een vriendin 10 maanden door Zuid-Amerika gereisd: van Venezuela via Brazilië en Argentinië naar het zuiden, en via Chili, Bolivia, Peru en Ecuador weer omhoog. Een fantastische ervaring, waar ik zelfs nu nog wel eens verlangend aan terug kan denken. Vanaf het eerste moment had Zuid-Amerika mijn hart gestolen. De mensen, de prachtige natuur, van besneeuwde bergen tot de Amazone, de muziek?. Alles vond en vind ik even geweldig en fascinerend. Ik wilde terug en het leek me geweldig om andere mensen te besmetten met mijn enthousiasme voor dit geweldige continent. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik werd aangenomen bij Sawadee en vanaf de eerste reis wist ik dat dit is wat ik wilde doen.

Brazilië neemt een aparte plaats in in Zuid-Amerika. Het overgrote deel van Zuid-Amerika is Spaanssprekend, maar Brazilië stond onder Portugees bewind, en er wordt hier dan ook Portugees gesproken. Maar niet alleen de taal is anders, ook de cultuur verschilt er. Brazilië is op de een of andere manier zwoeler en exotischer. In plaats van salsa, danst men hier de samba en men luistert naar de zwoele klanken van de bossanova. De strandcultuur en minikini zijn uitgevonden in Rio. Het is moeilijk uit te leggen, je moet het ervaren.

Tijdens onze reis door Argentinië en Brazilië kun je die verschillen zelf ervaren. De reis start in Buenos Aires, de stad van de tango. Maar het is ook een stad met vele gezichten. In het centrum vind je prachtige koloniale pleinen en de breedste avenue ter wereld, de wijk San Telmo ademt de sfeer van Mont Martre in Parijs, in La Boca vind je het kleurrijkste straatje ter wereld en in Palermo een geweldig uitgaansleven.

Natuurlijk slapen we middenin de jungle en je leert hoe de populairste drank van Argentinië, de bittere thee mate, gemaakt wordt. In Brazilie wordt je overweldigd door de prachtige natuur van het land. De Pantanal is één van de grootste wetlands gebieden ter wereld. Je vindt hier een enorme concentratie van wild, zoals de reuzenmiereneter, capibara?s, apen, luiaards, gordeldieren en wilde zwijnen. En natuurlijk vele vogels, zoals prachtige ara?s en de uiuiui, een enorme ooievaar en het symbool van de Pantanal. Maar je maakt ook kennis met het stadsleven van Brazilië. Je zult ronddwalen door prachtige koloniale steden, met straatjes met kinderkoppen en in pastel tinten gekleurde huizen en je sluit je reis af in het exotische Rio de Janeiro. Geniet van het uitzicht over de stad bij het beroemde Jezus beeld op Corcovado en ervaar zelf het strandleven op de beroemde stranden van Ipanema of Copacabana.

Na afloop van deze reis zul je begrijpen wat ik bedoel!

Groepsrondreis Argentinië en Brazilië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
  • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen